netvit Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Преди две седмици реших да си преинсталирам компютара с "ХР-сървиз пакет 3"Избрах да се инсталира на дял С всичко добре до като не се стигне до рестартирането преди започване на същинската инсталация.Компютара се рестартира и забива още на първия екран като въобще не реагира при натискане на които и да е клавиш.Смених хард диска и проблема се реши защото моя бе стар и помислих че след форматирането се е скапал.На новия инсалирах "Уиндоус 7" но след като 3 дни не намерих драивър които да работи с видео картата" Ати Радеон 9250"под седмицата, реших да си мина на ХР.Инсталацията започна добре до като не се стигна до рестартиренето и след това същия проблем при положение че този хард диск е чисто нов.С нов тръгва но защо два пъти се скапа на едно и също място. Рестартирането имам предвид това след като излезне 15 секундния таимер.След това рестартиране се налага да купувам нови хард дискове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Пробвано ли е с други дискове на операционната система, или само с този инсталационен диск, при който се появява проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netvit Публикувано Февруари 4, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 НЕ е пробвано, но докато не се разкачи хард диска даже в биоса неможе да се влезе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 НЕ е пробвано, но докато не се разкачи хард диска даже в биоса неможе да се влезе.Преди това пишеш, че си успял да инсталираш Windows 7. После, решаваш да си върнеш пак Windows XP. Следва забив на абсолютно същото място. От кой точно момент започна да се налага да изключваш твърдия диск, за да влезеш в BIOS? Моля, обясни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netvit Публикувано Февруари 4, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 на новия хард диск инсталирах седмицата.след това на същия реших да си инсталирам ХР като и на стария хард и на новия от разлиен инсталационен диск.Забива винаги след като се рестартира след 15 секундния таимер.Забиването се състои в прекалено дълго стоене при инициализиране на харда и може би затова не реагира от функционалните бутони.Възможно ли да е от вирус които при преинсталация да съсипрва хард диска. Може ли по някакъв начин да се спаси информацията на хард дисковете.И в двата случая дял "Д" не е пипан заради информацията която имах в него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gaffer Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 на новия хард диск инсталирах седмицата.след това на същия реших да си инсталирам ХР като и на стария хард и на новия от разлиен инсталационен диск.Забива винаги след като се рестартира след 15 секундния таимер.Забиването се състои в прекалено дълго стоене при инициализиране на харда и може би затова не реагира от функционалните бутони.Възможно ли да е от вирус които при преинсталация да съсипрва хард диска.Искаш да кажеш първия рестарт на компютъра - след копирането на файловете от CD на харда?вероятно харда ти е SATA, влиза се в BIOS-а и от там HDD-то се слага в режим ATA а не в AHCI mode при инсталация на Windows XP. Има вероятност и да имаш проблем с дъното и двата ти диска да са си абсолютно перфектни, но дано не е това.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Нали каза, че НЕ си пробвал от друг инсталационен диск с Windows XP, или нещо не съм разбрал правилно? Споменаваш и нещо за разкачване на твърдия диск? Ако речеш да инсталираш пак Win 7, няма проблем? Ако успеш да достигнеш до стъпката с избора на дял, на който да се инсталира OS, защо не пробваш да заличиш въпросния дял (C:); да го създадеш отново и да пробваш да инсталираш отново Windows XP, но от друг инсталационния диск (не потенциално дефектния), ако не си пробвал вече... Малко ме обърка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netvit Публикувано Февруари 4, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Искаш да кажеш първия рестарт на компютъра - след копирането на файловете от CD на харда?вероятно харда ти е SATA, влиза се в BIOS-а и от там HDD-то се слага в режим ATA а не в AHCI mode при инсталация на Windows XP. Точно това рестартиране;Тръгва да зарежда и в момента на първия черен екран където инициализира хардуера и исписва за" бутващото меню и за биоса"спира и краи нищо не може да се направи докато не се исключи не се свали хард диска след което с друг хард диск работи.Пробвах с ново дъно на стария хард но същата работа. На моите хард дискове вече нищо не се инсталира или поне аз не мога и в местния сервиз също се видяха в чудо.2 хард диска за 2 седмици. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Може ли по някакъв начин да се спаси информацията на хард дисковете.И в двата случая дял "Д" не е пипан заради информацията която имах в него.За спасяването на информацията - виж този коментар за един потенциален вариант: цъкНе виждам логика, да си бил с Win XP; да си решил да преинсталираш; проблем с XP, но не и със 7; да си сменил твърдия диск и дори дъното и проблема пак да си остава... Ако работата беше в SATA - XP не е толкова глупав и още при началната проверка на хардуера, щеше да ти изпише че нямаш твърд диск, вместо да изчака форматирането и първия етап от инсталацията, където да забие.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netvit Публикувано Февруари 4, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Моля кажете ми възможно ли е хард дисковете да се прецакат при преинсталация;защото в този случай май стана това.Може ли да съм объркал нещо при изтриването на дяловете и ако е така възможно ли е да се възтановят Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Моля кажете ми възможно ли е хард дисковете да се прецакат при преинсталация;защото в този случай май стана това.Може ли да съм объркал нещо при изтриването на дяловете и ако е така възможно ли е да се възтановятХарддиск физически не може да се прецака при преинсталация, логически е възможно да се повреди файлова таблица на дял и т.н, но при преинсталация едва ли това би станало, по-скоро при неправилна игра със софтуер за разделяне,и управление на дялове и т.н(Paradon Partition Manager, Partition Magic, Acronis Disk Director) и спиране на тока например, но това се оправя лесно(единственото сериозно е загуба на информация)...Според мен е невъзможно софтуер да скапе харддиска по начина, който е описан, че чак да не може да се инициализира. Доста съмнително положение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 По принцип механиката на даден хард диск наистина не може да се повреди просто ей така от софтуер. На този етап ми хрумва само предложението да се направи форматиране на ниско ниво на твърдия диск. Свържи твърдия диск към друг компютър като втори и го форматирай на ниско ниво. Можеш да пробваш HDD Low Level Format Tool. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netvit Публикувано Февруари 5, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 5, 2010 По принцип механиката на даден хард диск наистина не може да се повреди просто ей така от софтуер. На този етап ми хрумва само предложението да се направи форматиране на ниско ниво на твърдия диск. Свържи твърдия диск към друг компютър като втори и го форматирай на ниско ниво. Можеш да пробваш HDD Low Level Format Tool.Благодаря за съветите ще промвам и ще пиша какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netvit Публикувано Февруари 5, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 5, 2010 И двата хард диска заминаха за ремонт.От сервиза ми обясниха че има вирус които "заключва" харда при преинсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Февруари 7, 2010 Report Share Публикувано Февруари 7, 2010 Night_Raven, чувал съм, че хард дисковете издържат само два-три формата на ниско ниво и се повреждали. Вярно ли е това и каква е разликата от форматирането с партишън меджик примерно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост