mustang_turbo Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Здравейте. Имам проблем с ъпдейта на Windows XP sp3. На лентата долу ми излиза червен триъгълник и ми пише че ъпа ми е спрян и ако искам да поправя проблема да щракна,щракам и ми излиза прозорец които пише да пусна Automatic updates, но като натисна да се включи и ми изписва "We're sorry. The Security Center could not change you automatic updates settings....." и накрая ми пише да отида в контролния панел и от там да си го включа. Но като отида в контролния панел и ми пише че е включен и незнам какво да прая. Моля помогнете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 А получаваш ли автоматично актуализации дефакто? Принципно често се случва Security Center-ът да не разполага с актуализирана информация за системата пoради някакъв проблем с Windows Management Instrumentation услугата, която събира информация и затова да подава грешна информация като най-често това се случва с информацията за антивирусния софтуер, но не е изключено да става и за ъпдейтите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Windows да не е самоделка? Сканирано ли е за зловреден код? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 30, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Актуализация не получавам. Пускам ъпдейта но не ми излиза жълтото триъгълниче долу на лентата. А за Windows-a незнам инсталнаха ми го от сервиза от които си купих компа :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Да попитам отново, че четеш явно доста избирателно... Сканирано ли е за зловреден код? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 31, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Да попитам отново, че четеш явно доста избирателно... Сканирано ли е за зловреден код?Нов съм и незнам какво е зловреден код. Ако ми кажеш какво е и как да сканирам за него Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 31, 2010 Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Ако ти е по-удобно, но не и по-правилно... Сканирал ли си за вируси? Може да направиш едно сканиране, следвайки следния протокол:Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканирай);- като приключи сканирането кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- ако има засечени заплахи, кликни OK на съобщението;- кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 31, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Ако ти е по-удобно, но не и по-правилно... Сканирал ли си за вируси? Може да направиш едно сканиране, следвайки следния протокол:Мерси за инфото. Много благодаря но знам как се скаира но незнам за словредния код какво се прави и как да видя дали имам. А колкото до сканирането с Malwarebytes' Anti-Malware (имам) и SUPERAntiSpyware Free (ще я изтегля). Сега ше ги пусна и ще ви кажа резултата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 31, 2010 Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Мерси за инфото. Много благодаря но знам как се скаира но незнам за словредния код какво се прави и как да видя дали имам. А колкото до сканирането с Malwarebytes' Anti-Malware (имам) и SUPERAntiSpyware Free (ще я изтегля). Сега ше ги пусна и ще ви кажа резултата Вирусите са подразделение на категорията "зловреден код". В нея се включват още, spyware, worms, rogue, rootkits и т.н. Сканирайки с антивирусната и посочените по-горе програми, ти всъщност сканираш за зловреден код. Следвай по-горните инструкции точно. Ако имаш по-стари версии на програмите, ги отстрани и инсталирай последните, от линковете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 31, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Ето резултата: SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 01/31/2010 at 01:37 PM Application Version : 4.33.1000 Core Rules Database Version : 4541Trace Rules Database Version: 2353 Scan type : Complete ScanTotal Scan Time : 00:18:05 Memory items scanned : 537Memory threats detected : 0Registry items scanned : 4941Registry threats detected : 0File items scanned : 19393File threats detected : 1 Adware.Tracking Cookie C:\Documents and Settings\YOVKO\Cookies\yovko@content.yieldmanager[1].txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 31, 2010 Report Share Публикувано Януари 31, 2010 От другата програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 31, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2010 От другата програма?Другата програма вчера сам я пускал и не намира нищо но съм я пуснал пак за всеки случай Malwarebytes' Anti-Malware 1.44Database version: 3667Windows 5.1.2600 Service Pack 3Internet Explorer 7.0.5730.13 31.1.2010 г. 14:42:10mbam-log-2010-01-31 (14-42-10).txt Scan type: Quick ScanObjects scanned: 110501Time elapsed: 3 minute(s), 37 second(s) Memory Processes Infected: 0Memory Modules Infected: 0Registry Keys Infected: 0Registry Values Infected: 0Registry Data Items Infected: 0Folders Infected: 0Files Infected: 0 Memory Processes Infected:(No malicious items detected) Memory Modules Infected:(No malicious items detected) Registry Keys Infected:(No malicious items detected) Registry Values Infected:(No malicious items detected) Registry Data Items Infected:(No malicious items detected) Folders Infected:(No malicious items detected) Files Infected:(No malicious items detected) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 31, 2010 Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Едно допълнително:1. Изтегли GMER2. Разархивираш и стартираш програмата.3. Тя си прави едно бързо сканиране за секунди.4. Ако ти предложи да направиш пълно сканиране - откажи5. Цъкаш Copy и пействаш лога в коментара си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 31, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2010 Едно допълнително:1. Изтегли GMER2. Разархивираш и стартираш програмата.3. Тя си прави едно бързо сканиране за секунди.4. Ако ти предложи да направиш пълно сканиране - откажи5. Цъкаш Copy и пействаш лога в коментара си.GMER 1.0.15.15281 - http://www.gmer.netRootkit quick scan 2010-01-31 15:57:57Windows 5.1.2600 Service Pack 3Running: gmer.exe; Driver: C:\DOCUME~1\YOVKO\LOCALS~1\Temp\awxyrfod.sys ---- System - GMER 1.0.15 ---- SSDT spjk.sys ZwEnumerateKey [0xB9EC6CA2]SSDT spjk.sys ZwEnumerateValueKey [0xB9EC7030] ---- Devices - GMER 1.0.15 ---- Device \FileSystem\Ntfs \Ntfs 89DE31F8 AttachedDevice \FileSystem\Ntfs \Ntfs eamon.sys (Amon monitor/ESET)AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Tcp epfwtdir.sys (ESET Antivirus Network Redirector/ESET) ---- EOF - GMER 1.0.15 ---- Това нали ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 31, 2010 Report Share Публикувано Януари 31, 2010 А проблемчето как се появи точно? Веднага като взе машината от магазина, където е бил инсталиран Windows, проблема имаше ли го? Ако не, да съвпада по време появата на проблема с някаква нова инсталация или деинсталация на програма? Ако прилагаш някаква "оптимизация" с програма каква е тя (програмата) и да си я използвал непосредствено преди появата на проблема за чистене на регистри и фиксации? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост