Jump to content

Разрязване на харддиск на части със запазване на важна папка

Препоръчан пост

Здравейте хора, нов съм тук и имам един проблем: Имам един диск С: и един Д:. Не искам да пипам Д:, а С: искам да го разделя на 2 по 20 ГБ и другото каквото остане (С: ми е 100 ГБ). Мисълта ми е да си инсталирам на едните 20 ГБ Уиндоус (между другото Уиндоуса сега ми е на С:), а на другите 20 - Линукс. Искам обаче също в това място, което остава, да си запазя една папка (36 ГБ). Имам Partition Magic 8.05 пълната версия. Моля ви кажете ми как може да стане това с програмата? :lookaround:
Сподели другаде

Погледни в тази тема дали нещо няма да ти свърши работа. Обърни внимание на писаното от Night_Raven за работа с програмата. За съхраняване на данните:

- записваш на дискове или

- прехвърляш на външен твърд диск или флашка/и с достатъчен размер.

Съхраняването на данните на друг сигурен носител е препоръчително при подобни манипулации. Със самата програма, не ми се е налагало да работя, до момента.

Edit: промених си линка, тъй като бях дал погрешна препратка.

Сподели другаде

Погледни в тази тема дали нещо няма да ти свърши работа. Обърни внимание на писаното от Night_Raven за работа с програмата. За съхраняване на данните:

- записваш на дискове или

- прехвърляш на външен твърд диск или флашка/и с достатъчен размер.

Съхраняването на данните на друг сигурен носител е препоръчително при подобни манипулации. Със самата програма, не ми се е налагало да работя, до момента.

Edit: промених си линка, тъй като бях дал погрешна препратка.

Преди да напиша тази тема видях и предишната, но разбрах много малко (по-скоро не разбрах как мога да приложа нещата на моя проблем). Ако може някой да ми обясни какво точно трябва да направя за моя проблем ще му бъда много благодарен...

Сподели другаде

Колко е свободното/заетото място на дял C:?

ами в момента има 3 ГБ, ама иначе лесно мога да освободя 15 ГБ, да кажем. Иначе той С: е 100 Гб, тоест около 96 ГБ са заети.

Сподели другаде

Докато не освободиш пространство, няма и как да отцепиш пространство от дял C: за нови други дялове. Т.е. ако искаш от дял C: да откъснеш пространство и да си направиш още един дял 20GB, трябва да освободиш общо над 20GB на дял C:. В момента имаш свободни ~3, което значи, че трябва да освободиш още ~20, за да можеш да си направиш новия дял.

Добавено: ако искаш C: да остане 20GB и да имаш още 2 дяла - 20GB + останалото, ще трябва да осводиш толкова пространство.

Т.е. качвай всички данни на дискове/флашки/други твърди дискове и тогава ще може.

Сподели другаде

Докато не освободиш пространство, няма и как да отцепиш пространство от дял C: за нови други дялове. Т.е. ако искаш от дял C: да откъснеш пространство и да си направиш още един дял 20GB, трябва да освободиш общо над 20GB на дял C:. В момента имаш свободни ~3, което значи, че трябва да освободиш още ~20, за да можеш да си направиш новия дял.

Добавено: ако искаш C: да остане 20GB и да имаш още 2 дяла - 20GB + останалото, ще трябва да осводиш толкова пространство.

Т.е. качвай всички данни на дискове/флашки/други твърди дискове и тогава ще може.

а не може ли някакси да отцепя папката, която искам да запазя (все едно е отделен диск) и после да форматирам останалото съдържание и да го разделя на 2 по 20 и останалото?

Сподели другаде