veidar45 Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Здравейте хора, нов съм тук и имам един проблем: Имам един диск С: и един Д:. Не искам да пипам Д:, а С: искам да го разделя на 2 по 20 ГБ и другото каквото остане (С: ми е 100 ГБ). Мисълта ми е да си инсталирам на едните 20 ГБ Уиндоус (между другото Уиндоуса сега ми е на С, а на другите 20 - Линукс. Искам обаче също в това място, което остава, да си запазя една папка (36 ГБ). Имам Partition Magic 8.05 пълната версия. Моля ви кажете ми как може да стане това с програмата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Местиш тая папка временно на D и действаш... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veidar45 Публикувано Януари 30, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Местиш тая папка временно на D и действаш... е да, ама нямам място в Д:, пък и след това как да отделя 2 по 20 ГБ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Погледни в тази тема дали нещо няма да ти свърши работа. Обърни внимание на писаното от Night_Raven за работа с програмата. За съхраняване на данните:- записваш на дискове или- прехвърляш на външен твърд диск или флашка/и с достатъчен размер.Съхраняването на данните на друг сигурен носител е препоръчително при подобни манипулации. Със самата програма, не ми се е налагало да работя, до момента. Edit: промених си линка, тъй като бях дал погрешна препратка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veidar45 Публикувано Януари 30, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Погледни в тази тема дали нещо няма да ти свърши работа. Обърни внимание на писаното от Night_Raven за работа с програмата. За съхраняване на данните:- записваш на дискове или- прехвърляш на външен твърд диск или флашка/и с достатъчен размер.Съхраняването на данните на друг сигурен носител е препоръчително при подобни манипулации. Със самата програма, не ми се е налагало да работя, до момента. Edit: промених си линка, тъй като бях дал погрешна препратка. Преди да напиша тази тема видях и предишната, но разбрах много малко (по-скоро не разбрах как мога да приложа нещата на моя проблем). Ако може някой да ми обясни какво точно трябва да направя за моя проблем ще му бъда много благодарен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Колко е свободното/заетото място на дял C:? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veidar45 Публикувано Януари 30, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Колко е свободното/заетото място на дял C:? ами в момента има 3 ГБ, ама иначе лесно мога да освободя 15 ГБ, да кажем. Иначе той С: е 100 Гб, тоест около 96 ГБ са заети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Докато не освободиш пространство, няма и как да отцепиш пространство от дял C: за нови други дялове. Т.е. ако искаш от дял C: да откъснеш пространство и да си направиш още един дял 20GB, трябва да освободиш общо над 20GB на дял C:. В момента имаш свободни ~3, което значи, че трябва да освободиш още ~20, за да можеш да си направиш новия дял. Добавено: ако искаш C: да остане 20GB и да имаш още 2 дяла - 20GB + останалото, ще трябва да осводиш толкова пространство.Т.е. качвай всички данни на дискове/флашки/други твърди дискове и тогава ще може. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veidar45 Публикувано Януари 30, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Докато не освободиш пространство, няма и как да отцепиш пространство от дял C: за нови други дялове. Т.е. ако искаш от дял C: да откъснеш пространство и да си направиш още един дял 20GB, трябва да освободиш общо над 20GB на дял C:. В момента имаш свободни ~3, което значи, че трябва да освободиш още ~20, за да можеш да си направиш новия дял. Добавено: ако искаш C: да остане 20GB и да имаш още 2 дяла - 20GB + останалото, ще трябва да осводиш толкова пространство.Т.е. качвай всички данни на дискове/флашки/други твърди дискове и тогава ще може. а не може ли някакси да отцепя папката, която искам да запазя (все едно е отделен диск) и после да форматирам останалото съдържание и да го разделя на 2 по 20 и останалото? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veidar45 Публикувано Януари 30, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2010 Не. е не знам, аз така ще пробвам, пък каквото стане Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 30, 2010 Report Share Публикувано Януари 30, 2010 е не знам, аз така ще пробвам, пък каквото стане После кажи какво е станало - да не му хрумне на още някой да "пробва, пък каквото стане". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост