Jump to content

Windows 7 - как да сменя "boota"

as0t0

Препоръчан пост

Инсталирах Windows 7 - не е лош.Но понеже много от програмите ми не са съвместими с него,оставих и XP на дял C: Седмицата е в D: Проблема ми е,че не мога да направя XP да стартира по подразбиране.

Във файла boot.ini намерих инфо:

;

;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.

;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.

;

[boot loader]

timeout=0

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU /KERNEL=TUKERNEL.EXE

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU-BAK

Разбрах,че става с BCDEDIT.Но каквото и да направя,излизат някакви данни от които нищо не разбирам (английският ми е много слаб)и не знам как да стане.

Искам XP да стартира по подразбиране. Моля помогнете?

Сподели другаде

Инсталирах Windows 7 - не е лош.Но понеже много от програмите ми не са съвместими с него,оставих и XP на дял C: Седмицата е в D: Проблема ми е,че не мога да направя XP да стартира по подразбиране.

Във файла boot.ini намерих инфо:

;

;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.

;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.

;

[boot loader]

timeout=0

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU /KERNEL=TUKERNEL.EXE

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU-BAK

Разбрах,че става с BCDEDIT.Но каквото и да направя,излизат някакви данни от които нищо не разбирам (английският ми е много слаб)и не знам как да стане.

Искам XP да стартира по подразбиране. Моля помогнете?

Прочети тук и тук

Сподели другаде