as0t0 Публикувано Януари 27, 2010 Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Инсталирах Windows 7 - не е лош.Но понеже много от програмите ми не са съвместими с него,оставих и XP на дял C: Седмицата е в D: Проблема ми е,че не мога да направя XP да стартира по подразбиране.Във файла boot.ini намерих инфо: ;;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.;[boot loader]timeout=0default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU /KERNEL=TUKERNEL.EXEmulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU-BAK Разбрах,че става с BCDEDIT.Но каквото и да направя,излизат някакви данни от които нищо не разбирам (английският ми е много слаб)и не знам как да стане.Искам XP да стартира по подразбиране. Моля помогнете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Януари 27, 2010 Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Инсталирах Windows 7 - не е лош.Но понеже много от програмите ми не са съвместими с него,оставих и XP на дял C: Седмицата е в D: Проблема ми е,че не мога да направя XP да стартира по подразбиране.Във файла boot.ini намерих инфо: ;;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.;[boot loader]timeout=0default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU /KERNEL=TUKERNEL.EXEmulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /TUTAG=NVWEFU-BAK Разбрах,че става с BCDEDIT.Но каквото и да направя,излизат някакви данни от които нищо не разбирам (английският ми е много слаб)и не знам как да стане.Искам XP да стартира по подразбиране. Моля помогнете? Прочети тук и тук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as0t0 Публикувано Януари 27, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Прочети тук и тук Благодаря много.Тази програма помогна!Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост