Jump to content

Как се е зародил музикалният Ви вкус

Препоръчан пост

Споделете как се е оформил музикалният ви вкус. От кога слушате даден стил музика, поради каква причина и т.н.

Аз за пръв път определих собствения ми стил, когато слушах песента на Eminem-Lose yourself и си казах: "Това е музиката за мен,рапЪ" :haha: , но веече не съм твърдо и само на рап. Слушам Snap, C-Block и други такива песнички :crazy: Човека който ме зариби по тази музика е моят брат :P .Другите "нови" стилове за мен са: House и Dance. Започнах да слушам такава музика от един приятел, който ме светна :)

Айде поздрави и сега сте вие!!! :bye1:

Сподели другаде

Майка ми беше пианистка.От там идва любовта ми към спокойната музика...

В университета пък имах приятелка,мулатка,която постоянно въртеше Шаде.Понеже съм си романтична душа,харесвам френско...

Сподели другаде

Здравейте!

Знам ли как се е зародил? По принцип обожавам музиката и никога не съм робувала на модата в това отношение. Слушам това, което ми харесва.

В ученическите години имах приятелка хипарка и покрай нея се запознах с музиката на Beatles,Qeen, Led Zeppelin, Bee Gees, Rainbow, Deep Purple. Увлечението ми остана до днес. Класика са си! Не мога да кажа, че слушам всичко на определена група- просто избирам най- добрите им парчета.

Много харесвам рок- баладите на Scorpions.

Обичам много и електронна музика- Vangelis, Jean Michel Jarre.

Харесвам и по- отвлечена, космополитна музика като Era, Enigma, Mike Oldfield, Enio Morricone.

Разбира се слушам и българска музика. Любими изпълнители: D2, Авеню, Щурците, Сигнал, Куку бенд, Мария Илиева, Тоника СВ, Тони Димитрова,БТР и много други.

От народната музика- обожавам македонски песни.

Обичам да слушам и класическа музика. Любимо произведение- Лунната соната.

От по- съвременните изпълнители харесвам Eminem, 50 Cent , някои песни на Madonna, Celine Dion.

Сигурно съм попуснала много, но трябва да пиша до утре. С две думи- обичам хубавата музика! :)

Сподели другаде

Щях да пиша в тази тема по-рано, но нещо съм пропуснал. Тцтцтц.

Време е да поправим грешката.

Много подобно на Данина аз също обожавам музиката и не мога да си представя живота без нея.

Не само не може да се каже, че не робувам на мода, но дори понякога йправя напук. :)

Не слушам жанрове, а по-скоро изпълнители/групи или песни. Такива изпълнители/групи и песни харесвам от най-различни жанрове, така че може да се каже, че слушам от почти всичко по нещо.

Преобладават техно и goth rock жанровете, но и много други, които слушам. Има и такива, които категорично НЕ слушам и това са: поп-фолк/чалга и днешния рап. Българска музика (като цяло) почти не слушам, но към нея съм неутрален - просто не ме грабва. Има разбира се някои класически рок балади и народна музика, които са ми в плейлистата и няма да я напуснат.

Ще карам подред на плейлистата си и ще изредя групите и изпълнителите, на които имам повечко песни:

2 Unlimited, Ace of Base, Antiloop, Aqua, Bomfunk MS's, Bond, C-Block, DJ Bobo, Down Low, Elton John, Enigma, Era, Gary Moore, (започват goth) After Forever, Evanescence, Liv Kristine, Nightwish, Theatre of Tragedy, Within Temptation (като мисля, да добавя и Sirenia), Kenny G, Massive Attack, Metallica, Nana, No Doubt, Overseer, Phil Collins, Rammstein, Robert Miles, Roxette, Smash Mouth, 666, Astral Projection, Blank & Jones, BT, The Chemical Brothers, Darren Tate, E-Type, Faithless, Paul Oakenfold, Music Isntructor, Paul van Dyk, Sash!, Scooter, VooDoo & Serano, Enya, Vanessa Mae, Will Smith, ZZ Top.

Тези са само по-застъпените, иначе има и още много по-слабо представени. :)

Да прибавим и над 2,6GB саундтраци, над 2,85GB музика от РС игри, доста ретро и много GOA Trance и обикновен Trance и това е общо взето това, което е намерило място в листата ми. До момента са 3671 песни, но расте постоянно. :)

Сподели другаде

Така сега и аз ... настройвам се за тази тема от .... откакто в пусната, ама сега ще седна да напиша някоя глупост. Аз слушам всякаква музика, нужно е само да ми допадне мелодия, текст, звучене...;) Предимно съм се насочила към Рок и Готик. Определено не харесвам чалга (как може всичките чалга изпълнителки да изглеждат по един и същи начин....), също така не харесвам, ама въобще български рап и дори чужд, макар, че там има изключения. Имам скромна колекция от музика - над 40 гб, всичко прехвърлено на обикновени дискове в мп3 формат - общо над 60 диска...Малко се отплеснах. Мога да почна да изброявам ... значи на какво държа много - Пълна дискография на Nightwisgh, Evanescence. По няколко албума на Within Temptation, Sirenia, Theatre of Tragedy, The Summoning, To Die For, Therion, Stratovarius, Paradise Lost.

Имам доста песнички на Deep Purple, Ac-Dc, Black Sabbath, Bon Jovi, Europe, Hammerfall, Helloween, Metallica, Rainbow, Pink Floyd, Roxette(като обръщам сшпециално внимание на това)., Вхитеснаке и U2(напоследък се зарибявам по тях). Не съм забравила да спомена, но това че ги казвам на последно място не значи че ги харесвам по-малко от другите групи. Просто обожавам Guns N Roses, затова и за тях отделям самостоятелно изречение;)

И не на последно място една от най-любимите ми песни е на Machine Head - The burning Red....

Харесвам българските групи от рода на Сигнал, с които съм пораснала:). Няма как да не спомена и Бтр и други български групи и изпълнители като Ахат, Атлас, Аналгин, Епизод, Тангра, Щурците, Васил Найденов, Пиф, Мери Бойз Бенд, Контрол, Кирил Маричков, Георги Христов, Елил Димитров и т.н...

Много обичам като гледам някой филм и след това да си търся саундтрака му:). Примерно обожавам саундтрака на Фантомът от операта, Кралицата на прокълнатите и много други. Колекцияат ми от саундраци е доста по-скромна от тази на Night_Raven, но пък си я харесвам и расте постоянно - 1,60 гб.

А сега, че малко се отклоних - Как ми се е зародил музикалния вкус - и аз незнам той просто си е зародил...Просто хората, с които общувам слушат това...хората, с които излизам:) А и вкъщи не се е слушало нещо по-различно...Много е тъпо, когато някой те пренебрегва или каже нещо за теб, по това каква музика слушаш...

Едит: Забравих да спомена Aerosmith, Anouk, Apocalyptica, Amorphis i Alice in Chains.

Редактиран от Dark`Elf
Сподели другаде

На мен нито някой ми е въздействал на вкусовете, нито ми ги е определял! Но определено съм в графата "Музикален помияр"! Е, естествено има много неща,които не слушам, но и не се опитвам да се налагам с вкусовете си. Определено си падам по по-тежкия стил в почти всичките му разновидности! Харесвам също и по-комерсиални неща! Групите, които могат да се наречат любими са Depeche Mode, Pearl Jam, Alice In Chains, Faith No More с уговркат обаче, че изпускам много, ама страшно много материал! Доста ще ми коства ако трябва да изброя всичко!
Сподели другаде

Лелеее! Неуместен въпрос! На 21,06 към 15:00 ч. съм в подстъпите на ст. "Локомотив"! Очаквайте кратък очерк от моята одисея на 21,06 вечерта или 22,03 в ранния следобед, озаглавен "Още една мечта по-малко"!
Сподели другаде

Яко готика и метъл :haha: :lookaround: :crazy: :haha: слушам сега . Но като се замисля сега всичко почна от сръбската музика . После през чалгата :blush: . А пък после то не беше Мишо Шамара , то не беше Ванко 1 , абе срамна работа :D След това идва ред на българската музика от БГ Радио . А пък преди около 2 месеца един приятел ми прати Stand My Ground на Within Temptation и от тогава се запалих по готика . По лека лека се стигна и до Rammstein . Сега на компа имам само песни на Within Temptation , Nightwish , Sirenia , Rammstein . Абе шантава работа :haha:
Сподели другаде

Вече съм предимно на нео метъл :-8 . Доста време съм се "въргалял" докато стигна до момент , в който да си определя вкуса. По едно време бях на каквото пустат по радиото, после(някъде пети клас) един приятел пускаше някви рап парчета, ама не мина време и ми писнаха(ето, още преди да знам какво и аз искам съм отхвърлил рапа :P ). После друг приятел ме запали по Limp Bizkit, много им се дивя и до сега. И после ми даде и някакъв албум с миксове на KoЯn и от там вече почнах да слушам метъл. Слушкам си групи като Coal Chamber, Devil Driver, Disturbed, Solfly(от време на време), Godsmak, Slipknot и още ама не ми се изброяват. Е, верно е че не се ограничавам само с един стил, някакви много ритмични песни също много си ме кефят, ама без чалгата(никой да не се обижда ама чалгата трудно и музика мога да я нарека).
Сподели другаде

Обожавам прилични старомоден рок - Гънс, Бон Джоуви, Кис, умирам също и за Ред Хот чили пепърс, Лени Кравиц, Крис Риа, Стинг, Хардкор суперстар. Като цяло харесвам бандите и самостоятелните творци - имам си философия. Не понасям чалга, рап (особено български) и техно с всичките му разновидности. Никой не ми е повлиял директно, но харесвам авторските изпълнения, когато групата сама си измисля текста, музиката и аранжимента - тогава се получават естествени хитове които остават в историята. А разни бритнита, агилери, спайски, бойзоновци просто не съществуват в музикалния ми свят.
Сподели другаде