Wond3r Публикувано Януари 24, 2010 Report Share Публикувано Януари 24, 2010 Някой ще може ли да ми каже, след като цъкне десен бутон/properties/аppearance /advanced, какви са му всички настройки тук , но само стойностите без цветовете, защото си ги промених...и сега всичко по темата ми е размазано и уголемено... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 24, 2010 Report Share Публикувано Януари 24, 2010 Пробва ли да смениш темата с някоя друга от наличните; да съхраниш промените и след това пак да избереш тази тема, която искаш да ползваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wond3r Публикувано Януари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2010 Пробва ли да смениш темата с някоя друга от наличните; да съхраниш промените и след това пак да избереш тази тема, която искаш да ползваш? Да, но нищо не се промени.Сега и шрифта ми стана по-дебел (Bold)! Няма ли някакъв начин да си върна фабричните настройки ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 24, 2010 Report Share Публикувано Януари 24, 2010 От таба Appearance пробва ли да смениш изгледа? Там има възможност за избор на размера на буквите в рамката на прозореца. Ако избереш от падащото меню на Advanced appearance конфигурация Desktop, пак ли така ти се виждат?Превключи на Active Title Bar. Срещу Item дай стойност 25 Size, a срещу Font (Trebuchet MS) - 10 Size, Bold. Цветовата схема сам си я избираш. Даваш OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wond3r Публикувано Януари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2010 От таба Appearance пробва ли да смениш изгледа? Пробвах да! Не стана! А за Desktop - да пак така се вижда ! Еми сега програмките в system tray станаха огромни и размазани! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 24, 2010 Report Share Публикувано Януари 24, 2010 При тези настройки?Тогава от Display Properties, смени темата (Modified theme) с Windows XP Запази промените. Това би трябвало да елиминира ефекта с размазването. При мен, всички промени, които правя са в Modified theme. Върнали от Theme Windows XP + Apply, всичко се връща по старо му, независимо от промените които съм правил преди това. Същото важи и при изборът на нова тема - шрифтовете и размерите им се връщат според както са предвидени първоначално в темата, без донагласяния. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wond3r Публикувано Януари 24, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2010 При тези настройки икони в system tray ми станаха с нормална големина, но са размазани и шрифта още ми е Bold навсякъде !А и бутоните за минимизиране, максимизиране и затваряне са малко по малки ! мерси за помоща все пак! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Януари 24, 2010 Report Share Публикувано Януари 24, 2010 Пробвах да! Не стана!...Да не би да си разбутал резолюцията на видеото и битовете на цветовете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Януари 24, 2010 Report Share Публикувано Януари 24, 2010 Виж това, може да ти свърши работа "линк към друг форум" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wond3r Публикувано Януари 25, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2010 Сега всичко е добре, но фрифта още ми е Bold Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 25, 2010 Report Share Публикувано Януари 25, 2010 Сега всичко е добре, но фрифта още ми е Bold Кое точно действие допринесе за това да бъде "добре"? Опиши. Дай шотче на някое прозорче, за да видим за какъв Bold шрифт става въпрос. Както писах по-горе, промените, които правиш в темата, се съхраняват лато Modified theme. Ти модифицираш копие от съответната Default тема, а не самата тема. За това, когато на мястото на Modified theme, върнеш някоя друга (от падащот меню на Theme - Windows XP style, например) всички промени, които си правил и са запазени в Modified theme, изчезват... От своя страна, темата която вече си сложил на мястото на Modified theme (нейно копие), се превръща в... Modified theme, ако да речем смениш тапета на десктопа, или човъркаш други настройки. И аз доста съм човъркал по тези настройки, но винаги, когато сменя темата с друга (дори и същата, но не Modified), нещата се оправят - все едно, че нищо не е било. Ако при теб не се получава: 1) Или не правиш нещата както трябва; 2) Или става въпрос за някаква човъркана самоделка; 3) Или просто не си нагодил резолюцията на монитора/видеокартата... Предполагам, има и други варианти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wond3r Публикувано Януари 25, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2010 Като го върнах на Windows XP Theme се получи това Windows-а не е самоделка.До сега съм бил с него и съм нямал такива проблеми.Резолюцията и битовете винаги са били така и съм нямал такива проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 25, 2010 Report Share Публикувано Януари 25, 2010 Advanced appearance => Item: Icon => Font (Tahoma) Size 8 => натискаш бутона B (не този от клавиатурата, а в прозотрца) => Съхраняваш промените (OK) => Аpplay от изходния прозорец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wond3r Публикувано Януари 25, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2010 Направих го ама не става.Пак си е Bold шрифта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 25, 2010 Report Share Публикувано Януари 25, 2010 Горното, което съм описал + Item: Menu (Size: 18); Font: (Tahoma) Size: 8 = Натискаш Bи съхраняваш промените. При мен, първото което описах, променя шрифта само на иконите. Това, което давам сега - променя шрифта само на контекстните менюта и ми станаха като твоите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост