Jump to content

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

powerfull01

Препоръчан пост

Здравейте! Искам да променя файла hosts, намиращ се в C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\. Отварям си го с нотепад и си правя промените, но като опитвам да ги съхраня, ми изписва, че нямам парва да съхраня файла в тази директория и ми предлага друга директория за съхранението му - my documents. Това не ме устройва. ЕДИН единствен акунат съм създал на компа - администраторски естествено. Уж имам full control, а тогава защо не мога да правя каквото си искам? Ползвам уиндоус 7 ultimate 32 bits.
Сподели другаде

Опитай да стартираш Notepad като администратор (десен клик -> Run as administrator...), провлачи hosts в отворения прозорец на Notepad и така го редактира.

Ок.Ще пробвам. Но нещо ми се прецкаха май правата.

http://kachi-snimka.info/thumbs/arx1264266719g.png

Вече не виждам fullcontrol да е отметнато нито за system, нито за администратора

Сподели другаде

Ако използваш Spybot да не си го заключил с тази опция ?

http://www.computek.ie/hosts-tech/host-spybot6.jpg

Можеш да пробваш програмката HostsXpert v4.3

Изтегли я, разархивирай я и я стартирай.

Натисни бутона Make Writeable ?

След това отиваш на Editing и си добавяш каквото ти е нужно с ADD LIne.

Сподели другаде

Вече не виждам fullcontrol да е отметнато нито за system, нито за администратора

Няма как да е отметнато, защото ти трябва ръчно да го отметнеш.

Ще ти предложа един по-лесен начин. Копирай файла hosts някъде (например на десктопа). Отвори го с Notepad. Направи каквито искаш промени по него и му дай Save. След това го замени с оригинала в папката etc. Ще ти се зададе този въпрос:

post-8967-12642763599307_thumb.png

Потвърди с Continue и готово.

Не е лошо, да си направиш копие на оригиналния файл и да си го запазиш някъде. :peace:

Сподели другаде

Ако използваш Spybot да не си го заключил с тази опция ?

http://www.computek.ie/hosts-tech/host-spybot6.jpg

Можеш да пробваш програмката HostsXpert v4.3

Изтегли я, разархивирай я и я стартирай.

Натисни бутона Make Writeable ?

След това отиваш на Editing и си добавяш каквото ти е нужно с ADD LIne.

Ми то оптначало си бяха отметнати както трябва - като не ми даде да запиша променения файл почнах да ровя из опциите на папката и след 3 мин гледам, че вече не е отметнато full control и станали нективни бутоните. Иначе не - не ползвам SPD. Ползвам антивирусни, кмоито ловят и шпайове и всякаква гад - естествено платени. Не ми пука иначе, че хостовете ми са отключени - това значи че няма как да съм ги заключил - от години не го правя.

Няма как да е отметнато, защото ти трябва ръчно да го отметнеш.

Ще ти предложа един по-лесен начин. Копирай файла hosts някъде (например на десктопа). Отвори го с Notepad. Направи каквито искаш промени по него и му дай Save. След това го замени с оригинала в папката etc. Ще ти се зададе този въпрос:

post-8967-12642763599307_thumb.png

Потвърди с Continue и готово.

Не е лошо, да си направиш копие на оригиналния файл и да си го запазиш някъде. :peace:

А тоз проблем отдавна съм го оправил - Night_Raven като ми писа още.

Сподели другаде

• 10 months later...