powerfull01 Публикувано Януари 23, 2010 Report Share Публикувано Януари 23, 2010 Здравейте! Искам да променя файла hosts, намиращ се в C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\. Отварям си го с нотепад и си правя промените, но като опитвам да ги съхраня, ми изписва, че нямам парва да съхраня файла в тази директория и ми предлага друга директория за съхранението му - my documents. Това не ме устройва. ЕДИН единствен акунат съм създал на компа - администраторски естествено. Уж имам full control, а тогава защо не мога да правя каквото си искам? Ползвам уиндоус 7 ultimate 32 bits. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2010 Report Share Публикувано Януари 23, 2010 Опитай да стартираш Notepad като администратор (десен клик -> Run as administrator...), провлачи hosts в отворения прозорец на Notepad и така го редактира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Януари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2010 Опитай да стартираш Notepad като администратор (десен клик -> Run as administrator...), провлачи hosts в отворения прозорец на Notepad и така го редактира. Ок.Ще пробвам. Но нещо ми се прецкаха май правата. http://kachi-snimka.info/thumbs/arx1264266719g.png Вече не виждам fullcontrol да е отметнато нито за system, нито за администратора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Януари 23, 2010 Report Share Публикувано Януари 23, 2010 Ако използваш Spybot да не си го заключил с тази опция ? http://www.computek.ie/hosts-tech/host-spybot6.jpg Можеш да пробваш програмката HostsXpert v4.3 Изтегли я, разархивирай я и я стартирай.Натисни бутона Make Writeable ?След това отиваш на Editing и си добавяш каквото ти е нужно с ADD LIne. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Януари 23, 2010 Report Share Публикувано Януари 23, 2010 Вече не виждам fullcontrol да е отметнато нито за system, нито за администратора Няма как да е отметнато, защото ти трябва ръчно да го отметнеш.Ще ти предложа един по-лесен начин. Копирай файла hosts някъде (например на десктопа). Отвори го с Notepad. Направи каквито искаш промени по него и му дай Save. След това го замени с оригинала в папката etc. Ще ти се зададе този въпрос:Потвърди с Continue и готово.Не е лошо, да си направиш копие на оригиналния файл и да си го запазиш някъде. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Януари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2010 Ако използваш Spybot да не си го заключил с тази опция ? http://www.computek.ie/hosts-tech/host-spybot6.jpg Можеш да пробваш програмката HostsXpert v4.3 Изтегли я, разархивирай я и я стартирай.Натисни бутона Make Writeable ?След това отиваш на Editing и си добавяш каквото ти е нужно с ADD LIne. Ми то оптначало си бяха отметнати както трябва - като не ми даде да запиша променения файл почнах да ровя из опциите на папката и след 3 мин гледам, че вече не е отметнато full control и станали нективни бутоните. Иначе не - не ползвам SPD. Ползвам антивирусни, кмоито ловят и шпайове и всякаква гад - естествено платени. Не ми пука иначе, че хостовете ми са отключени - това значи че няма как да съм ги заключил - от години не го правя. Няма как да е отметнато, защото ти трябва ръчно да го отметнеш.Ще ти предложа един по-лесен начин. Копирай файла hosts някъде (например на десктопа). Отвори го с Notepad. Направи каквито искаш промени по него и му дай Save. След това го замени с оригинала в папката etc. Ще ти се зададе този въпрос:Потвърди с Continue и готово.Не е лошо, да си направиш копие на оригиналния файл и да си го запазиш някъде. А тоз проблем отдавна съм го оправил - Night_Raven като ми писа още. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tuizzl Публикувано Декември 16, 2010 Report Share Публикувано Декември 16, 2010 десен бутон на мишката върху hosts махаш отметката от Read-only OK и си правиш промените Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост