Ixidor Публикувано Януари 22, 2010 Report Share Публикувано Януари 22, 2010 Преди две години си смених захранването, защото си купувах видео карта, която не тръгваше и ме посъветваха, че можело да е от това. Оказа се, че проблемът е бил в дъното, та смених и него. След това, обаче захранването започна да издава странни звуци, които не бяха от вентилатора. Когато стана нетърпимо, върнах старото захранване, но не след дълго и то започна да вади същите шумове, и една вечер гръмна. Сега съм с трето Enermax431W EG465P-VE , а предните две бяха евтини китайски. Реших, че проблемът е бил в тях, но сега ми се струва, че и новото захранване започва да издава подобен шум. Пробвах да го натисна леко нагоре от едната страна и шумът или изчезва, или се променя (в момента го няма). Наистина ми се иска компът ми да не е причината за разваляне на захранванията, но вече не мога да съм сигурен.С два харда по 80GB съм, GF7300GT, 1GB RAM DDR400, Celeron 2.4. Данни от Еверест:Ядро на процесора 1.36 VAux 1.78 V+3.3 V 3.41 V+5 V 5.21 V+12 V 12.28 V+5 V помощ 5.07 VVBAT батерия 2.24 V Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 22, 2010 Report Share Публикувано Януари 22, 2010 Значи проблемът с шума се е появил след поставяне на новото дъно? Колко време, след поставянето му, започнаха проблемите? Пропуснал си да споменеш марката и модела на дъното. Ако не си го направил още, можеш да огледаш дъното за подути кондензатори (обикновено горните им върхове са леко издути). Стойностите на напреженията ми се струват позавишени, но това може да дължи и на погрешно отчитане от Everest. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ixidor Публикувано Януари 22, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2010 Дъното е ASRock P4i65G. Сложих го преди две години, а проблема с първото захранване започна неколко месеца след това. А аз преди около 5-6 месеца си върнах най-първото захранване, което в началото се държеше добре, но преди 3-4 седмици изгърмя. Иначе огледах дъното и ми се струва няма проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 22, 2010 Report Share Публикувано Януари 22, 2010 А самият звук, забелязал ли си да има някаква закономерност в появяването му - при натоварване; само при начално стартиране на машината, докато загрее; в покой; или просто си работи и изведнъж започва шума? Въпросният шум, както го чуваш, според теб електрическа природа ли има (примерно, като от високо-волтов трансформатор) или механична вибрация, защото казваш, че при натиск се променя, или изчезва... Ако махнеш страничните капаци на кутията, пак ли се чува? Даже, (аз поне бих го направил), можеш да пробваш да извадиш захранването от кутиятаи така известно време да видиш дали ще се появи звука... При мене, когато съм махнал винтовете на кутията, но не съм отстранил капаците, периодично при натоварване, се появява една дразнеща бръмчаща вибрация, която обаче изчезва, когато завия винтовете, или махна капаците... За съжаление, обаче, не ми идва на ум по-свежарска идея... Мисля си, обаче, че след като си сменил повечето ключови чаркове, а проблемът се е появил чак след експлоатацията на новото дъно, проблемът идва от него... Ако звукът има електрична природа, то си мисля че може да се причинява и от дроселите на захранването (едни пръстенчета с навита на тях медна жица), които по някакъв начин се индуцират... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ixidor Публикувано Януари 22, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2010 Абсолютно никаква закономерност няма при появата на това свистене. Ненадейно се появява, без значение от натоварването на компа, после пак така изведнъж изчезва. Ако трябва да определям шума, по-скоро бих казал, че е "електрически", но пък тогава и на мен ми е странно защо при натиск се променя (и то само понякога) .. Все пак наистина ти благодаря за отделеното време и за съветите. Ще огледам пак, мигар намеря нещо съмнително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост