xfun Публикувано Януари 20, 2010 Report Share Публикувано Януари 20, 2010 искам да ми обясните как да го настроя рутера.имам 2 лаптопа и 2 настолни компютъра.влизах навсякъде търсих но нищичко неразбирам от рутери.само знам че съм по ограничение ттл 58 и това е добре защото няма да сменям фимварето.и другото което знам е как да влезна в менюто с настройки нали там 192.168.1.1,оттам нататък се надявам вие да ми обясните.ако може вие да ми обясните,а не да ми пращате готови линкове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 20, 2010 Report Share Публикувано Януари 20, 2010 На първо време кажи по какъв начин получаваш достъп до ИНТЕРНЕТ на физическо ниво (кабел, оптика, wireless, Dial-up, нещо друго) и на логическо ниво (статичен адрес, DHCP, PPPoE, нещо друго). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
xfun Публикувано Януари 20, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2010 Нямам никакжа представа.Аз съм на кабелен,а уж го водят оптичен.Към нет1 съм и плащам 20лева. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
xfun Публикувано Януари 23, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2010 никой ли незнае,не ми се вярва,айде де много ми трябва.от половин година и ако не повече имам рутер и немога да си го вържа :(кабелен нет съм със статичен никой ли незнае,не ми се вярва,айде де много ми трябва.от половин година и ако не повече имам рутер и немога да си го вържа :(кабелен нет съм със статиченето симулатор на рутера,ако може с картинки да ми обясните http://www.linksysdata.com/ui/WRT54GL/4.30.0/Setup.htm Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2010 Report Share Публикувано Януари 26, 2010 В първата страница с настройки задаваш статичен IP адрес (Static IP), след което въвеждаш данните, които си получил от твоя доставчик.В полето за Local IP Address въвеждаш мрежа, която да е различна от тази на твоя доставчик. Разрешаваш DHCP Server-а, твоите компютри ги настройваш да получават автоматично IP адреси и това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
xfun Публикувано Януари 26, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2010 оправих се.ама сега имам друг въпрос.как да пусна сървър на играта Need for speed underground 2,на counter-strike 1.6 се оправих защото като пусна сървара от HLDS ми излиза порта,който ми е 27015 и го въвеждам в рутера в раздела apllication & gaming,ама за нфс-то нямам си напредстава как да го разбера.като направя сървър и играта крешва с донт сент :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2010 Report Share Публикувано Януари 26, 2010 Виж информацията тук и тук; явно ще трябва да пренасочиш няколко port-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
xfun Публикувано Януари 27, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2010 сега видях че всичко работи и без това нещо,просто вчера стана така защото интернет доставчика точно тогава е оцелил да спре нета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Януари 27, 2010 Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Здравейте.Вместо да пиша нова тема реших да пиша тук.Проблема ми е следния.От модем на БТК с ADSL ползваме 5 статични IP.Тъй като имам 2 рс и лаптоп си взех рутер WRT54GL.Всичко в мрежата след рутера си е наред,проблема идва от това ,че не мога да видя шернатите папки в другите 4 IP приди рутера.Има ли начин това да стане и какъв е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 27, 2010 Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Можеш да опиташ да си въведеш допълнителна мрежа специално за споделянето. В тази тема обсъждахме подобен проблем, разгледай я. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Януари 27, 2010 Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Можеш да опиташ да си въведеш допълнителна мрежа специално за споделянето. В тази тема обсъждахме подобен проблем, разгледай я. Разгледах я,но с нищо не ми помага.Не това се опитвам да направя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GITZATA Публикувано Януари 28, 2010 Report Share Публикувано Януари 28, 2010 Никой ли няма идей,или просто няма начин как да стане.:(:(:( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
xfun Публикувано Януари 28, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 28, 2010 за какво служи ограденото копче?днеска разбрах че се натиска и светва в различни цветове.http://prikachi.com/files/1318963U.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 28, 2010 Report Share Публикувано Януари 28, 2010 Ако имаш предвид логото на Cisco Systems - това е бутонът Router SecurityEasySetup. Ако свети оранжево това означава, че рутерът не използва SecureEasySetup опцията, докато ако свети бяло това означава, че я използва. Не е зле да си прочетеш manual-а към рутера и чак тогава ако имаш въпроси да питаш, а не да пълним темата с безполезни неща, които са вече документирани чудесно в упътването, само да има кой да го чете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост