Jump to content

Препоръчан пост

Искам само да попитам реални ли са резултатите от тази програма или не?!

Питам понеже си тествах компютъра с нея и ми показа несъвместимост на 4 програми ,но те не са от значение понеже винаги има заместители! Само това за скайпа ме притеснява понеже не ми харесва новата версия 4 и за това си карам с последната версия 3 която намерих!

По скоро ме интересува съвместимостта на хардуера защото компютъра си ми е доста старичък (пък и го взех втора употреба)!

Ето какво ми показа тази програма:

http://store.picbg.net/thumb/09/01/41fbc64de7470901.jpg

Лан картата (вградена в дъното) която показва като проблемна не се използва (забранена е) и се ползва друга на слот Realtek.

Но тя не ме интересува!

Това което питам е за саунд картата защото според програмата трябва да обновя драйверите до по-нова версия иначе може и да не работи?!

За видеокартата показва същото ,но драйверите са и от диска понеже я купувах после (старата беше по слаба), а и за NVIDIA има по-нови драйвери!

Ето и данните за компютъра:

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+

Дънна платка ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)

Чипсет на дънната платка SiS 735

Системна памет 1280 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип BIOS AMI (04/29/02)

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)

Звуков адаптер C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device

Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

п.с.Когато тествах с Windows Vista Upgrade Advisor ми показа много повече хардуерни несъвместимости отколкото сега с

Windows 7 Upgrade Advisor!

Сподели другаде

При мен резултатите от програмата бяха верни. Със скайпа и на мен ми се наложи да се примиря. Вече може да се каже, че свикнах с четворката. За драйверите мисля, че не трябва да се притесняваш. Windows Update ще се погрижи за тях. Ако пък евентуално искаш да имаш последните актуални, влизаш в сайта на производителя и от там си ги изтегляш. В повечето случаи може да караш и с намерените от Windows, ако разбира се нямаш проблеми.

Хардуерът не би трябвало да има проблем с 32-битовата версия на Windows 7. Не знам дали ще работи само Aero Peek. Евентуална пречка за това може да е видеокартата, но дори и да не работи тази функция, не е голям проблем. Просто ще загубиш от визията.

Мога да ти кажа, как направих аз в началото. С BootableCD на Аcronis True Image направих архив на целия дял с операционната система - C. Преди това преместих на другия - D, всичко ненужно, което имах и оставих само Windows XP и програмите. Архива разбира се, го записах на D, за да мога като буутна от CD-то с Аcronis, да възстановя C. Инсталирах след това Windows 7, като форматирах C (само не му променяй размера). Инсталирах си всички програми, които са ми най-необходими за работа и направих още едно копие с Аcronis на C. Запазих си го под друго име на D. Сега имам две копия на C, с Windows XP и Windows 7. Няколко пъти съм преминавал, без никакви проблеми, от едната операционна система към другата. Става много бързо. Зависи от големината, но обикновено е в порядъка на няколко минути. Не си написал големината на харда, но дано имаш място. Имай предвид, че архива става доста по-малък като размер. При мен разликата се получи около два пъти.

По този начин , ако не ти хареса Windows 7 или пък евентуално има някаква хардуерна несъвместимост (в което се съмнявам), в рамките на няколко минути се връщаш на Windows XP и то както си го оставил последно. Ако си имал вируси, когато си архивирал, ще си получиш и тях. :D

Желая ти късмет с новата операционна система! На мен определено ми харесва. :peace:

Сподели другаде

Точно за саунд драйверите се притеснявам понеже няма по-нови дори и на сайта на производителя!

Въпреки ,че имам и нова саунд карта не успях да я инсталирам?! Тъкмо почнаха да се прехвърлят файловете (това с диспечера за намиране на нов хардуер)като стигна до половината прехвърлянето компютъра заби и трябваше рестарт за да тръгне ,но пак до там с файловете?! И като я извадих печеше като печка (не буквално ,но си беше доста топла),а е чисто нова неизползвана?! Предполагам проблема е от факта,че и тази новата и вградената са на C-Media?!

Вградената: C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device

Новата: C-Media CMI8738-4CH HD

Хард диска е 250 гигабайта разделен на три дяла:

Дисково устройство Hitachi HDT725025VLAT80 (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Раздели

Дял C: (NTFS) 50548 MB (34919 MB свободно)

Дял D: (NTFS) 93958 MB (32986 MB свободно)

Дял E: (NTFS) 93958 MB (33304 MB свободно)

Общ размер 232.9 GB (98.8 GB свободно)

Колкото за това Aero Peek мисля, че говориш за прозрачността на менютата и работната лента (ако правилно съм те разбрал)?!

Ако е така то това си го ползвам и сега на ХР-то (за прозрачността става на въпрос)!

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)

А с тази програма Аcronis True Image изобщо не знам как се работи!

Сподели другаде

Изключи от биоса вградената звукова карта. Преди да инсталираш новите драйвери, задължително премахни тези, които имаш в момента по описания в тази тема начин. Аз съм работил само с Driver Sweeper. Може и ти да пробваш с нея. След това изтегли нови драйвери от сайта на производителя, в зависимост от операционната система, с която си в момента и ги инсталирай. Би трябвало всичко да си дойде на мястото.

За хард диска, лично моя препоръка, е да го направиш на два дяла. Дял C нека си остане така, а другите два да ги обединиш. Така ще използваш по пълноценно свободното място и ще е по-удобно при дефрагментиране, но това си е твое решение.

За Aero Peek правилно си ме разбрал.

За Аcronis True Image, тук има ръководство. Тебе те интересува част 2. Интерфейса малко се различава в зависимост от версията на програмата, но принципа на работа е един и същ. Програмата я има в пакета на Hiren's BootCD 10.1. Архива става голям в зависимост от информацията, която имаш на дял C, а не от големината на самия дял. Архивирай смело и пробвай Windows 7. Не е толкова трудно, колкото изглежда. :peace:

Сподели другаде