Jump to content

Проблем със записвачка LG GSA-H55N.

Препоръчан пост

Ако тези с които си пробвал са отваряли диска на другите компютри , а след като си ги сложил на твоя не искат .Проблема е софтуерен най-вероятно .Пробвал ли си с друг кабел на оптичното устройство .
Сподели другаде

• Отговори 43
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Ако тези с които си пробвал са отваряли диска на другите компютри , а след като си ги сложил на твоя не искат .Проблема е софтуерен най-вероятно .Пробвал ли си с друг кабел на оптичното устройство .

Пробвах да вкарам същият кабел в друг вход, нямаше промяна. Утре ще разбера дали работи на друг компютър и ще опитам с друг кабел.

Сподели другаде

Можеш да пробваш и друго - да заредиш някакъв диск с линукс - просто да видиш дали ще го завърти. Предполагам,че дискът трябва да ти го запише някой приятел,освен ако имаш и друга записвачка.
Сподели другаде

Пробвах на моя компютър неработещите записвачки, но със друг IDE-кабел. Отново като се опитам да отворя диска ми изписва "Please insert disc into drive" . След като си работят на друг компютър, предполагам означава, че проблемът не е софтуерен, а ако е хардуерен и не е от IDE-кабела, означава ли че нещо по дъното не ми е наред?
Сподели другаде

Настрой BIOS да стартира първо от CD и постави някакъв стартиращ се диск (инсталационен на операционна система или някаква Live дистрибуция), за да стане ясно дали ще прочете тогава. Ако не чете, значи най-вероятно проблемът е хардуерен. В противен случай ще да е софтуерен.
Сподели другаде

Настроих BIOS да стартира CD, сложих самостартиращ се Windows, след рестарта ми тръгна нормално инсталацията.

Доколкото разбирам, излиза че проблемът ми е софтуерен, ще трябва да обновя firmware?

P.S. Възможно ли да е проблем, че имам C,D дялове и записвакчата се намира на F, а не е на Е?

http://prikachi.com/images/256/2615256q.jpg

Сподели другаде

Доколкото разбирам, излиза че проблемът ми е софтуерен, ще трябва да обновя firmware?

Можеш да обновиш фърмуеъра, но надали ще има положителен ефект.

P.S. Възможно ли да е проблем, че имам C,D дялове и записвакчата се намира на F, а не е на Е?

Не. Буквите са без значение.

Виж под Safe Mode дали ще се покаже съдържанието на диска.

Сподели другаде

Можеш да обновиш фърмуеъра, но надали ще има положителен ефект.

Виж под Safe Mode дали ще се покаже съдържанието на диска.

При опита да обновя фърмуеъра ме спира с някаква грешка: "Valid ATAPI device can not be found!!! F/M model is DVD RAM GSA H55N"

Това го изписва и при 1.03, 1.05, 1.06 версии.

Стартирах под Safe mode, но този път даже не ми откри F дял (само C и D)

Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Нов отговор;

- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде