Jump to content

По какъв начин да се избегне назъбването на картината при използване на програмата Pinnacle

Препоръчан пост

Здравейте от доста време работя с Pinnacle сега съм с версия 14 обаче проблема с деинтерлейсинга не можах да го реша .Става въпрос за сваляне на DV касета на файл.При самото сваляне картината е перфектна но при извеждане на файл на компютъра дори при DV качество се получава назъбване по краищата на движещите се предмети. Защо се получава в общи линии ми е ясно, как да отстраня проблема със самата програма обаче не мога да разбера. В филтрите има филтър Deinterlace но както и да го въртя не видях никаква корекция. В крайна сметка спасявам положението с VirtualDub но това е за сметка на още едно конвертиране и съответната загуба на качество. Ако някой има някаква идея моля да я сподели. Размерът на полученият файл не е от значение важно е качеството. Благодаря предварително.

Сподели другаде

Здравей!

Проблема, ако може така да се нарече, не е от Pinnacle. Ще си позволя да дам линк от друг форум, в който е обсъждан точно този проблем (дано екипа на Softvisia няма нищо против). Там ясно е даден отговора. Също така има и линкове към чуждестранни форуми, където е обяснено по-подробно. Прочети внимателно поне първата страница от темата. Натисни ме нежно :)

Сподели другаде

Всъщност въпроса ми беше по-скоро дали някой е успял със самият Pinnacle да реши проблема защото в програмата има такъв филтър но до сега не съм успял да го подкарам. Пробвал съм различни настройки но на финала резултатът е същият. Дискусията която прочетох доста внимателно е по – скоро теоретична от колкото практична в крайна сметка и там като мен използват външна програма не че е лошо но удължава времето и при прекомпресирането винаги има някакви загуби . Въпреки това ти благодаря за даденото рамо.
Сподели другаде