Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте.Имам малък проблем с видео картата ми ... преди нова година си взех лаптоп - DELL VOSTRO 1015 процесор: Двуядрен Intel Core 2 Duo T6570 (2.10GHz, 800MHz FSB, 2MB L2 Cache)

памет: 4GB DDR2 800MHz

твърд диск:500GB, 5400rpm SATA

видео карта: Intel 4500MHD с 64MB собствена и до 1340MB споделена памет Използвам Windows 7 ...Та проблема ми е следния ... как мога да увелича така наречената "собствена" памет до 1000МБ поне ? Причината, е че при някой игри лаптопа наистина се показва много зле тоест видео картата ми ... Благодаря предварително !

Сподели другаде

Та проблема ми е следния ... как мога да увелича така наречената "собствена" памет до 1000МБ поне ?

Не можеш. Тя затова е собствена паметта. И е нормално видео картата да се задъхва на доста игри, все пак е слаба и не е подходяща за такива неща. Intel GMA картите са по-скоро "колкото да има някаква карта".

Сподели другаде

Ще си позволя да попитам дали може да бъде сменена примерно с някоя nVidia втора ръка или тази на Intel е вградена (и аз имам лаптоп с такава карта)?
Сподели другаде

Или те са сгрешили, или ти не си доразбрал. Количеството споделена памет може да се променя от BIOS, но собствената не може. То затова едната е споделена, а другата собствена.
Сподели другаде