gibson58 Публикувано Януари 15, 2010 Report Share Публикувано Януари 15, 2010 Здравейте,скоро инсталирах програмата и съм начинаещ,но още в началото възникнаха 2 проблема:Проблем №1 -е че ми се разминават звук и картина.тоест импoртвам файла (проблем е при всякакви формати) плейвам го и в най добрият случай се плейва нормално,но ако реша да преместя червената линия до място което искам да режа и там вече всичко се разминава.а в повечето случаи дори веднага след импротването и плейване ,не върви гладко а наподобява слайд шоу,и съответно разминаване на звук и картина.Преди бях с Win XP и пак ги имаше тези проблеми,дали проблема не е в кодеците?конфигурацията ми е следната:ASROCK ALIVENF6G-GLANATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 2.11GHz2x1GB DDR2 800 A-DATA SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICECASE CX-2167-02/350WOS-Windows7 UltimateK-Lite Mega Codec Pack 5.6.1 Проблем №2-е че имам много клипове (различни формати)с които искам да работя ,но програмата не иска да работи с почти никой.Въпроса ми е:1.С кой формат програмата работи най-добре?2.Как да работя с клипове/филми които програмата не приема?Много моля някой които е наясно да ми помогне.много искам да се науча да работя с тази програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Януари 16, 2010 Report Share Публикувано Януари 16, 2010 Здравей! Adobe Premiere Pro CS3 не изисква да има инсталирани кодеци. Работи със собствени. Само за MOV (QuickTime) трябва да инсталираш QuickTime player. По скоро може да възникне конфликт с външни (не ми се е случвало, но не го изключвам като вариант). Моята препоръка е да деинсталираш K-Lite Mega Codec Pack 5.6.1 и да провериш дали ще имаш разминаване на звук и картина. Другата възможна причина за разминаването е да си импортирал файлове, които не се поддържат от програмата. Ето тук може да прочетеш за форматите, които се поддържат от Adobe Premiere Pro CS3. не върви гладко а наподобява слайд шоуЗа този проблем може да има вина и драйвера на видеокартата. Иначе хардуера би трябвало да се справи с нормалната работа на програмата. Евентуални проблеми може да има само с HDV файлове, но не е задължително. За да нямаш накъсване при плейване, може да направиш настройката на Reference Monitor да е Draft Quality. Това става с десен бутон на мишката в/у мониторчето вдясно, където виждаш изображението => Quality => Draft Quality. При тази настройка изображението ще стане по-неясно, но видеокартата ще се натоварва по-малко.И не на последно място, не изключвам проблемите да са от релийза, който си изтеглил, защото едва ли си закупил програмата. Проблем №2-е че имам много клипове (различни формати)с които искам да работя ,но програмата не иска да работи с почти никой.Въпроса ми е:1.С кой формат програмата работи най-добре?2.Как да работя с клипове/филми които програмата не приема?Програмата работи добре с всички файлове, които поддържа (дал съм линк за поддържаните). За файлове, които програмата не приема, ще трябва да ги конвертираш. Моята препоръка е да ги конвертираш (за пробата поне) в DV формат. Голям е като размер, но програмата работи чудесно с него. Като заключение мога да кажа, че откъм възможности програмата е една от наи-добрите за видео обработка, но изисква доста време за разучаване и едва ли може да се обясни, как се работи с нея в рамките на няколко страници, даже. Ето тук има уроци за начинаещи на български. Уроците са за Adobe Premiere Pro CS2, но като интерфейс не се различава много от CS3.Няма да е лошо да навлезеш в материята с някоя по-лесна за работа програма. Може да прочетеш тази тема за насока. За по-подробна информация и уроци относно програмите се обърни към чичко GOOGLE. Дано съм бил полезен. Късмет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Януари 16, 2010 Report Share Публикувано Януари 16, 2010 Защо не пробваш и с версия CS4. Не мисля, че е много по-тежка. Поддържа повече формати (ние минахме на нея заради MXF формата с който снимат повечето камери в HD). http://help.adobe.com/en_US/AdobeMediaEncoder/4.0/WS8A54CAA7-268E-4af0-B8A4-0EA3EACEC1A3.html Все пак ще питам и колегите от къде евентуално може би се получават тези проблеми и как се решават, защото те повече време са се борили с повечето им версии. При мен не прави толкова проблеми и затова не се е налагало да търся и решения за тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Януари 16, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 16, 2010 Първо дблагодаря и на двамата че се отзовахте.isaakhim ,пробвах с настройката за Draft Quality-проблема си остава.махнах K-Lite -пак същото + това че нямах звук.преди бях с ХР и с по-стара версия драйвери за видеото и пак ги имаше същите проблеми,дори първоначално бях с Pro 2.0 .Сега съм с последните драйвери пробвах и Про 2.0 и CS4 винаги едни и същи проблеми!!!??? просто незнам какво става, сега съм с CS3 trial...Сменях кодеци,драйвери,ОС,версии на програмата.Определено има нещо което спъва цялата работа ,ама какво е ,един господ знае...ще пробвам пак да сложа CS4 друг релийз пък ще видим какво ще стане. аз точно от там гледам уроците за работа и са много добри,ама като не баца премиера почти нищо не става :( А иначе с какво да конвертирам към DV? B-boy/StyLe/ ще чакам да пишеш какво казват колегите ти по въпроса ,че както се вижда съм го закъсал.Все си мисля че проблемите ми идват от видео картата... един приятел с почти същата щайга същият процесор,с CS4 но не е с ATI а с NVIDIA ,но от същият клас ,пак има проблема с слайд шоуто,но няма разминаване с звукът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 След всички проби, които си направил и аз не мога да предположа за причината. По време на плейване в Adobe Premiere, стартирай Task Manager и проследи колко се натоварва процесора. Не би трябвало да е на 100%. Да не би някакъв друг процес в комбинация с Adobe Premiere да натоварва много процесора и впоследствие картината да не върви гладко. Другото, за което се сещам е, ако имаш възможност, да сложиш само за проба видео картата на твоя приятел или друга. Съответно трябва да инсталираш и необходимите драйвери за нея. Ако и с нея прави проблем да се търси другаде виновника. За това, че се разминават картината и звука си нямам и идея от какво може да е. Аз съм с ATI ASUS EAX1950Pro, която работи със същите драйвери като твоята и при мен никога не го е правило. DV е всъщност вид AVI формат. Това е формата, на който снимат всички видео камери работещи с MiniDV касети. Всички съвременни програми за видео редактиране го поддържат. Когато ми се налага да конвертирам използвам Pinnacle Studio, защото тя приема повече формати от Adobe Premiere, но уточнявам, че тя не е конвертор, а е видео редактор и е платена. От безплатните може да пробваш Windows Movie Maker, който го има инсталиран във Windows XP. За Windows Vista и 7 трябва да го инсталираш допълнително. Много зависи от ситуацията какъв точно формат искаш да конвертираш и дали програмата, с която искаш да го направиш го поддържа. За безплатен конвертор открих продуктите на Leaowo. Има отделни инсталации за различните формати. Тук прочетох, че поддържа експорт в DV. Аз лично не съм я пробвал и не знам как работи. Внимавай при инсталацията за adware, защото повечето безплатни конвертори инсталират такива. Ако имаш подръка друг конвертор, може да пробваш да конвертираш проблемните файлове в MPEG и да видиш с тях как ще е.При Adobe Premiere Pro CS4 вече е от значение с какви кодеци си. Не че си няма собствени, но ако имаш инсталирани други има вероятност да поддържа повече формати. Това мисля е във връзка, че Adobe Media Encoder е вече отделен модул. Може да пробваш този пакет. Поне при мен не е правил проблеми. В него има само най необходимите и разпространени кодеци. Преди да го инсталираш, деинсталирай всички останали, които имаш.И все пак, по-добре изчакай мнението на специалистите, за които е писал B-boy/StyLe/. Аз определено не съм такъв.Късмет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Януари 18, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2010 проца работи м/у 30 и 80% когато е пуснат премиера.пробвах с посоченият кодек пакет -тцъ :( сложих CS4 trial и пак не става.в момента ползвам Windows Movie Maker по принуда имам разни конвертори ,но в кой точно MPEG ТРЯБВА ДА СЕ КОНВЕРТИРА?има mpeg 1,2 и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Януари 18, 2010 Report Share Публикувано Януари 18, 2010 проца работи м/у 30 и 80% когато е пуснат премиера.пробвах с посоченият кодек пакет -тцъ :( сложих CS4 trial и пак не става.в момента ползвам Windows Movie Maker по принуда имам разни конвертори ,но в кой точно MPEG ТРЯБВА ДА СЕ КОНВЕРТИРА?има mpeg 1,2 и т.н. Още не са ми отговорили колегите (все пак беше събота и неделя), но по принцип ние работим основно с Blackmagic's 8-bit and 10-bit uncompressed AVI и MPEG 2.Държа да подчертая, че и хардуерните конфигурации са доста сериозни ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Януари 18, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2010 Още не са ми отговорили колегите (все пак беше събота и неделя), но по принцип ние работим основно с Blackmagic's 8-bit and 10-bit uncompressed AVI и MPEG 2.Държа да подчертая, че и хардуерните конфигурации са доста сериозни !няма проблем,като имаш възможност ги попитай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Януари 19, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 19, 2010 сега се сещам че преди бях инсталирал sony vegas8 и пак имаше разминаване ,само че много по малко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Януари 20, 2010 Report Share Публикувано Януари 20, 2010 Ами колегите бяха единогласни...на монтажна система се инсталира Adobe Premiere на чиста система и след това се качват нужните програми (не повече от 4-5 ако машината ще се използва за видеообработка). Никакви въшни кодеци...Особено за версия CS4, където като се обнови Adobe Media Encoder и си чете всичко. Качват се и нужните драйвери за хардуера естествено. Според тях не е от слаба машина, но и не са имали точно такъв проблем. Все пак щом имаш подобен проблем и на Sony Vegas с голяма натоварване на процесора, кой знае. Ако имаш чист имидж (с един гол Win)...го върни и пробвай да качиш програмата пак и виж как се върви. Изобщо проблемите при подобни монтажни системи са доста заплетени...в работата сме се нагледали на странни феномени и решението на даден проблем често е доста неочаквано за всички...я някой драйвер,филтър,плъгин я някой кабел, я някоя настройка, я използваната платка (DeckLink или Matrox)... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Януари 20, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2010 мерси за съдействието,ще пробвам този вариянт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Януари 21, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 21, 2010 Сложих Pinnacle studio 14 нямам никакви проблем с нея върви си чудесно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Февруари 3, 2010 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2010 аз продължавам борбата с премиера,за сега безуспешно...направих няколко теста ,но резила продължава да си е един и същ.ето вариянтите които пробвах:1.специялно преинсталирах системата и на чисто само с инсталирани АВИРA,WINRAR I DEAMON TOOLS-дори без кодеци и драйвери.2.сложих и K-Lite Mega Codec Pack 5.6.13.смених ги с специялните за win7(разбира се преди и след всяка промяна-рестарт).4.пробвах и с NR-CP 2.025.ъпдейтнах adobe media encoder и пробвах пак без кодеци и с всички изброени по отделно.6.сложих най -новите драйвери на в.картата и пак всички изброени вариянти 1по 1 .Вече и аз незнам какво да пробвам,но според мен видеото ме дъни по някаква причина.Забелязах и няколко проблема докато пробвах вариянтите,незнам дали имат нещо общо но ще ги изброя пък някой може и да види връзка.1.при импортването на всички файлове с които пробвах излиза долу в дясно една жълта удивителна и като я натисна се появява това:2.докато инсталирах k-lite излезе това,и трябваше около 10-ина пъти да натисна йес:3.докато се ъпдейтваше adobe media encoder се показаха тези двете:обаче нямам инсталиран фотошоп ,какъв е тоя фотошоп сървър един господ знае...4.понякой път но за сега доста рядко като включа компютъра картинката е такава и трябва да го рестартирам за да се оправи:това според мен е или видеото или букса/кабел... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост