Jump to content

Проблем със стартиране на компютъра

Препоръчан пост

Проблема е, че при натискане на POWER бутона компютъра не винаги тръгва.Самата машина започва да бръмчи неистово(от вентилатора) ,лампичката си свети но картина -НИКАКВА-докато не го рестартна.Дори това не е гаранция ,че ще тръгне.Но по принцип като извърша тази манипулация няколко пъти ,започва да си зарежда нормално.Някакви идеи какъв може да проблема?

прикачвам файлче с данни за компа от Еверест... остава ми да се надявам

spike kompi.txt

Сподели другаде

За да ти се помогне, дай малко по-подробна информация!

1. Откога е проблема?

2. Правил ли си нещо по хардуера, малко преди да се появи? - Смяна на нещо, разместване (подмяна) на кабели и т.н.

3. Обновявал ли си BIOS на дънната платка?

4. Овърклоквал ли си?

5. След като зареди операционната система, тогава прави ли ти проблеми и ако прави в какви ситуации?

Ако се сетиш още нещо свързано с проблема, може и него да кажеш!

Според това, което си споменал вероятно проблема е хардуерен. Ето тук има предложени програми за тест на хардуера.

Сподели другаде

Проблемът се появи преди месец.нищо не е обновявано, нито кабели са сменяни ,нито някакъв хардуеър, не е пипан компа...като зареди няма проблем..самият проблем е самото зареждане..и най-интересното е , че не го прави винаги.Ще проверя програмките за хардуеър..мерси за тях..
Сподели другаде

Твоят проблем ми звучи доста познато... Преди няколко месеца и на мен ми се случваше компютъра да забива така. При натискане на on/off бутона, лампта за твърдия диск се изцъкляше и до там... Следваше Reset и си зареждаше всичко. Получаваше се периодично - не при всяко пускане, но беше притеснително... Носих компа на ремонт (заби ми така още при най-първото пускане). От сервиза нищо не можаха да измъдрят и казаха, че всичко му е тип-топ. При тях нито веднъж не забил, а го спукали от рестарти... После пчнах да прявя разни тестчета за стабилност с програмите от линка, който ти е даден... И според тях всичко беше OK. После взех ново захранване - да не би пък старото да прави мизерии. Проблема си проължи. После не знам защо, но ми хрумна да настроя от BIOS да не се стартира с Quick Boot, ами бавно, с проверка на паметта и двойно изпиукване при стартирането. Като че проблема заглъхна и тамън се бях зарадвал... След 2 седмици пак ми сервира същия номер... После си взех втори твърд диск - не заради проблема, естествено. Сложих на него OS, като стария хард и до момента си ми седи празен. Проблемчето пак е на лице, само че се случва много рядко - в порядъка на веднъж месечно. Ето линкче към патиланската ми тема: цък Може и при теб да е същият неизвестен проблем...
Сподели другаде

didomido, при проверката на RAM паметта с Memtest86+, я остави да направи поне 3 Pass (3-пъти да превърти теста). Ако дъното ти е на повече от 2 години, няма да е лошо да го огледаш за надути кондензатори. Също може да е от захранването. Според мен проблема е хардуерен (за съжаление), просто трябва да се открие виновника.
Сподели другаде