antishoC Публикувано Януари 15, 2010 Report Share Публикувано Януари 15, 2010 С Windows XP SP3 /чист оригинален/съм.Проблемът се явява след инсталиране на кодеците Когато ги няма, нямам проблем и с филмите в XviD,които си вървят на BS.Player.Пробвах и с K-Lite Mega Codec Pack 5.6.1 и с Combined-Community-Codec-Pack. При DivX примерно всичко си е наред.Само при XviD е проблема и само с BS.Player. Пробвам с Winamp,WMP, PowerDVD-там си вървят нормално.Смених три версии на BS.Player. При всички резултатът е един и същ. При версия 1.32 имаше звук без картина и излизаше надпис- Free for non commercial use play. При BS.Player 2.51.1022 няма нито звук, нито картина.Само този етикет в прикачения файл.Държа да гледам точно на BS.Player,защото при другите програми субтитрите си излизат без да мога да ги коригирам/поне аз не знам от къде се нагласят /примерно в Winamp,PowerDVD/.До преди няколко дни си гледах всичко нормално без никакъв пекет от кодеци/ само FFDShow и AC3Filter /Но ми се наложи да ползвам VirtualDub и програмата пропищя, че нямам необходимото и се наложи да ги инсталирам. Сега като ги махна пак си тръгват нормално, но ми трябва и VirtualDub от време навреме.Някакви идеи? Как да си гледам филмите с XviD в BS.Player? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Януари 15, 2010 Report Share Публикувано Януари 15, 2010 Аз съм със СССР демек FFDShow. Преди време ми потрябваха XviD и DivX отделно. Мисълта ми е че по подразбиране за плейване активен беше FFDShow. Докато при теб явно има някъв конфликт. Само не съм сигурен проблема в настройките на BS или на XviD е... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Януари 15, 2010 Report Share Публикувано Януари 15, 2010 BSPlayer няма вградени кодеци. За това се инсталират допълнително пакети кодеци,като К-Lite Codeck Pack или др които са необходими.В случая пробвай да инсталираш друг пакет кодеци като:XPcodecpack Или по отделно:XVID/DIVX (от ТУК) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Януари 15, 2010 Report Share Публикувано Януари 15, 2010 От момента, в който открих този пакет съм с него и никога не съм имал проблеми. За повече информация относно пакета има в тази тема. От друга страна съм почитател на KMPlayer. Той е с вградени кодеци и като се настрои правилно за удобна работа, мисля че би ти допаднал. Не му правя реклама, просто преди да мина на него имах някакви проблеми с BS.Player и така го открих. Има всичко необходимо. Въпрос на навик според мен.Уточнявам, че когато имах проблеми с BS.Player, използвах K-Lite Codec Pack. След инсталирането на една нова версия на пакета се започна. При излизане на следващата не го оправиха и по тази причина потърсих друго решение.Избора е твой. Дали да си намериш подходящ пакет и версия на кодеци или плеър с вградени такива.Късмет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Януари 15, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 15, 2010 От момента, в който открих този пакет съм с него и никога не съм имал проблеми. За повече информация относно пакета има в тази тема. За Night_Raven Codec Pack бях чела много добри отзиви. Това беше първото към което се насочих, когато си преинсталирах компа преди 4-5 месеца. До тогава бях с К-Lite Codeck Pack. Но понеже всичко си вървеше нормално и без кодеци, не инсталирах никакви. Но след VirtualDub просто разбрах, че няма как да мина без тях. Умишлено избягвах Night_Raven Codec Pack,защото работя с MainConcept MPEG Encoder, а програмата изисква задължително ползване на ffdshow. Night_Raven изрично подчертава в темата си,че "Пакетът е нарочно изграден без ffdshow". Сега обаче си го инсталирах и всичко с BS.Player върви на шест Добавих си само ffdshow-20041012 заради MainConcept и нещата си дойдоха на място.Мерси много на всички!Само да спомена, че пробвах, както ме посъветва RamzesIII да инсталирам XPcodecpack, но тези филми, които и преди не можех да подкарам на BS.Player пак не тръгнаха. За това си мисля, че проблема е точно в ffdshow вграден в пакетите. Този който аз сложих допълнително е доста по-стар и явно не прави проблеми. Поне така си мисля, /което съвсем не означава, че мисля правилно / Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост