Waltor Публикувано Януари 13, 2010 Report Share Публикувано Януари 13, 2010 Здравейте! От около месец насам имам вкъщи ново тв - Sony Bravia 32S5500. Последните дни имам доста свободно време та реших да закача компа към tv-to, за до го ползвам като монитор и най-вече за да гледам филми. Телевизорът си работи нормално, има сигнал, всичко върви, но като си пусна филм на цял екран с който и да е player ме тормози един проблем – сигналът започва да прекъсва, появявайки се черен екран с надпис "No signal" и резолюцията на която е настроен телевизора. Прекъсването трае около 1-2 секунди и след това картината се възстановява. Не прекъсва на някакъв точно определен интервал от време, понякога прекъсва през минута, понякога през 2, през 5, понякога няколко пъти за 1 минута. Опитах всякакви player-и и резолюции, но проблемът си остава. Когато правя каквото и да е друго това не се случва, еднствено когато гледам филм на цял екран. Някой би ли могъл да ми помогне да се справя с този проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 13, 2010 Report Share Публикувано Януари 13, 2010 Мисля, че ще е добре да дадеш информация и за видеокартата и драйверите й. Също и какви кодеци ползваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Януари 13, 2010 Report Share Публикувано Януари 13, 2010 Как пренясяш сигнала от компа до телевизора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Waltor Публикувано Януари 13, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2010 Видеокартата ми е GeForce 7300 GT. Ползвам K-lite Codec Pack. Сигналът съм го пренесъл директно с кабела на монитора. Когато гледам филми на монитора на pc-тo подобен проблем не съществува, всичко си върви перфектно. Но когато свържа pc-to с tv-то, използвайки го за монитор се появява този проблем. Преди да пиша тук се ровичках доста из net-a и установих, че и други хора имат същия проблем, но до този момент никой не е намерил решение. Единственото, което открих като временно решение е с Media Player Classic да се махнат всички бутончета и допълнения от View менюто и да се разтегли останалата съвсем тънка лента на прозореца му до размерите на екрана, тогава спира да прекъсва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Януари 15, 2010 Report Share Публикувано Януари 15, 2010 Ами аз използвам 3м HDMI кабел на Hama.Свързвам HDMI кабела с видеокартата и телевизора.И никакви проблеми.И как така използваш кабела на монитора? Такъв изход на телевизора имаш ли? http://www.avforums.com/forums/attachments/satellite-tv/130487d1248386820-dreambox-similar-dvi_connector_types.gif На мен ми са известни 2 начина за използване на телевизор като монитор първият е ако видео картата няма HDMI изход използваш DVI to HDMI преходник,а вторият е ако картата ти има HDMI изход свързваш карта-телевизор директно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост