Jump to content

Проблем с камера

boyo76

Препоръчан пост

Здравейте!Имам проблем с камерата на лап-топ HP.Проблема е че цикли и накъсва образа.Преинсталирах драйвера за камерата,но ефекта е нулев.Лап-топа е нов и ви представям техническите характеристики?Дали проблема не е от това че при покупката операционната му система беше Линукс и нещо в настройките не е направено както трябва.Сега е с Уиндоус 7 Улитмат.Моля дайте някъкви идей ако имате.

•процесор: Двуядрен Intel Core 2 Duo T5870 (2.00GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB)

•памет: 3GB DDR2 800MHz

•твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA

•дисплей: 15.6" HD Ready BrightView 1366x768 с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове и формат на страните 16:9 за по-голяма работна площ и пълно възпроизвеждане на HD видео

•видео карта: Intel 4500MHD с 64MB собствена и до 1340MB споделена памет

•оптично устройство: DVD записващо устройство с LightScribe технология за рисуване на етикети върху CD/DVD

•мрежова карта: 10/100/1000 Ethernet controller

•безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/

•звукова карта: HD Audio поддръжкa

•високоговорители: Stereo speakers

•аудио портове: stereo headphone/line out, stereo microphone in

•камера: 2.0MP Камера + микрофон

•специални портове: HDMI изход за лесно аудио и видео свързване с новите LCD/Plasma телевизори

•четец на карти: Media Card Reader

•сигурност: HP ProtectTools Security Manager - набор от софтуерни инструменти за защита на устройството и данните от неправомерен достъп или загуба

•софтуер: HP QuickLook - за незабавен достъп до имейли и задачи, дори и в състояние на Shut Down или Hibernate

•детайли: Вградена Numeric Keypad за лекота при работа с цифри, ExpressCard/34 slot, 4x USB 2.0, VGA

•операционна система: Linux

•батерия: 6-клетъчна литиево-йонна батерия

•тегло: 2.8 кг.

Сподели другаде

Образът цикли и накъсва дори и когато гледаш камерата от собствения си компютър или само при разговор отсреща не се вижда добре?

да,дори и като го гледам от собствения компютър,като включа камерата на лап-топа въпреки,че накъсва и цикли по-малко отколкото като е включена камерата в скайп или някой друг видео-чат.Забравих да спомена-HP ProBook 4510s

Сподели другаде

Всички драйвери ли са инсталирани (не само за камерата)? Актуални ли са?

Ами...малко се затруднявам.Като влезна в Device Manager,само на Other devices ми изписва Unknow device.Като му дам update driver и ми дава че не го намира.Как да проверя дали са актуални,понеже не съм го инсталирал аз?

Сподели другаде

Официален драйвер за камерата за Windows 7 - 32 битов. Не си споменал дали е 32 и 64 битов Windows-а. Ако е 64 битов този драйвер НЯМА да свърши работа

32 битов е.Точно този драйвер е инсталиран.

Сподели другаде

Явно или самият драйвер е калпав, или някой друг процес/драйвер по някакъв начин товари системата и пречи на камерата. Ей така, на сляпо, е трудно да се каже.
Сподели другаде

Явно или самият драйвер е калпав, или някой друг процес/драйвер по някакъв начин товари системата и пречи на камерата. Ей така, на сляпо, е трудно да се каже.

Може ли да се провери това по някакъв начин?

Сподели другаде

Дали драйверът е калпав трудно може да се провери. Може да се тества с друга версия на драйвера, ако се намери такава.

Колкото до процеса, също е трудно да се каже. И на чиста (току-що направена) инсталация на Windows ли го има проблемът?

Сподели другаде

Дали драйверът е калпав трудно може да се провери. Може да се тества с друга версия на драйвера, ако се намери такава.

Колкото до процеса, също е трудно да се каже. И на чиста (току-що направена) инсталация на Windows ли го има проблемът?

Лап-топа е чисто нов,купих го с линук и веднага го преинсталираха с Windows 7

Сподели другаде

Извинявам се, че използвам темата на колегата ама е пак за камерата и уин7.

След преинсталацията с уин7 камерата на лаптоп Asus Z5X обръща образа на обратно? Драйвера на камерата е последния актуален, пробвах какво ли не и ... :( ц . Помагайте, нещо пропускам, ама не мога да се справя.

Сподели другаде

Обикновено в настройките на камерата има опции за обръщане на изображението по хоризонталата и вертикалата. В Skype тези настройки се извикват от бутона Webcam Settings в секцията Video Settings.
Сподели другаде

Night_Raven, благодаря

не успях да се справя, настройката на камерата нали в контролния панел? А и преди иконата на камерата беше друга, май съм замотал нещата. Дай ми насока към няква оправия :( .

Сподели другаде