Jump to content

Препоръчан пост

Имам проблем със Subtitle Workshop v 2.51 под Windows Vista. Когато пусна някакъв филм (независимо от формата на филма) и не се показва картина, но иначе звук се чува. Пробвах с една друга програма за работа със субтитри и при нея картината на видеото тръгва. Какъв може да е проблема. Мерси.
Сподели другаде

Кодеци има ли инсталирани? Можеш да опиташ и с по-нова версия - Subtitle Workshop 4.

Да имам инсталирани кодеци K-Lite Codec Pack Full. Новата версия на Subtitle Workshop до колкото знам няма превод на български а и съм свикнал на старата версия.

Сподели другаде

Може да е някаква несъвместимост на Subtitle Workshop с Windows Vista, а може да е комбинация от тези две + кодеците. Можеш да опиташ да стартираш Subtitle Workshop в режим на съвместимост с Windows XP.
Сподели другаде

Версията на K-Lite актуална ли е? Опитай да забраниш зареждането на VobSub, ако е инсталиран.

Не знам как да забраня VobSub

Забелязах че когато използвам новата версия на Subtitle Workshop и при зареждане на видео файл ffdshow video decoder и ffdshow audio decoder се стартират, но при старата версия на Subtitle Workshop се стартира само ffdshow audio decoder

Сподели другаде

Преди на пуснаш Subtitles Workshop 2.51 отиваш на Start->All Programs->K-Lite Codec Pack->Configuration->DirectVobSub->General и най-отдолу има Loading. От падащото меню си избираш Do not load. След като си свършиш работата с Subtitles Workshop по същата процедура сменяш Do not load на Load when needed. :)
Сподели другаде

Преди на пуснаш Subtitles Workshop 2.51 отиваш на Start->All Programs->K-Lite Codec Pack->Configuration->DirectVobSub->General и най-отдолу има Loading. От падащото меню си избираш Do not load. След като си свършиш работата с Subtitles Workshop по същата процедура сменяш Do not load на Load when needed. :)

След като направих твоя съвет и Subtitle Workshop се оправи, картината се появи. Благодаря ви.

DirectVobSub за какво служи и нещо важно ли е по принцип, ако го оставя постоянно да е на Do not load ше имам ли някакви проблеми.

Сподели другаде

Сега намерих още един начин за да се справя с проблема без да е нужно да спирам DirectVobSub. Преинсталирах K-lite Codec Pack и при самото инсталиране имаше опция да избера дали да ми се инсталира DirectVobSub версия 2.39 или версия 2.33 аз избрах да се инсталира по-старата версия 2.33 и сега пак нямам проблеми с Subtitle Workshop въпреки че не съм забранил DirectVobSub.
Сподели другаде