Jump to content

търся програма която да направи динамично IP в статично

Препоръчан пост

Ами нямам такъв проблем защото съм разведен и живея с детето, а пък за хакване да не говорим щом едно hamachi не мога да подкарам а за тая програма дето казваш не съм чувал за такава а и не разбирам от компютърни термини така че ако може да ми обясните на прост език какво и как да го направя ще съм ви благодарен, затова и съм се обърнал за помощ тук към знаещите и можещите. Дори и рутер не съм си купил щото не знам как да го настроя. Чета из форумите как става но всички говорят с термини които са ми пълна мъгла, но да не се отклоняваме от темата.
Сподели другаде

Да видим дали това ще помогне.

Изтегли UltraVNC.

На компютъра, който ще следиш, инсталирай само сървърния модул на UltraVNC. По време на инсталацията, на екрана с едно падащо меню, от него избери UltraVNC Server Only. По-късно в инсталацията ще бъдеш представен с екран с 5 отметки. Там постави отметка на UltraVNC Server driver install. След инсталацията отвори меню Start -> All Programs -> UltraVNC, кликни с десния бутон върху UltraVNC Server и кликни Copy. Отвори папка C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup и постави копираната препратка там (Ctrl+V). Стартирай я. Ще се появи прозорец с настройки. В него, в двете полета за пароли въведи желаните от теб пароли за достъп до сървъра. В първото поле (VNC Password) трябва да въведеш парола така или иначе, а паролата във второто поле (View-Only Password) ще ти трябва за достъп в случая. Можеш да ползваш една и съща на двете места. След това в дясната част махни трите отметки: Remove Aero (Vista), Remove Wallpaper for Viewers и Enable Blank Monitor on Viewer Request. Накрая кликни OK.

Така при всяко стартиране на Windows ще се зарежда и UltraVNC сървърът.

На компютъра, от който ще следиш, инсталирай само модула за гледане. По време на инсталацията, на екрана с едно падащо меню, от него избери UltraVNC Viewer Only. Можеш да поставиш и отметка да ти бъде създадена препратка на работния плот за удобство. Когато искаш да гледаш какво става на другия компютър, стартираш UltraVNC Viewer, в полето отгоре пишеш IP адреса на другия компютър, поставяш отметка на View Only и кликаш Connect. За парола въвеждаш паролата, която си указал в поле View-Only Password, което описах по-горе. Така би трябвало да можеш да си влизаш и гледаш.

UltraVNC обаче ще показва иконата на сървъра долу до часовника и тя ще сменя цвета си от синьо на жълто, когато си се свързал. Това не знам дали няма да те издаде. В такъв случай можеш да укажеш на Windows винаги да скрива въпросната икона: десен клик върху лентата за задачи (taskbar) -> Properties. Уверяваш се, че има отметка на Hide inactive icons и кликаш бутон Customize.... Там кликаш срещу иконата на UltraVNC Server и от падащо меню избираш Always hide и потвърждаваш с OK на двата този и долния прозорец.

Сподели другаде

Ееее за първи път да се намери някой да ми обясни както трябва. БЛАГОДАРЯ ти за труда който си положил, само че кое IP да въведа, то при всеки рестарт се променя, нали затова искам да го направя статично или ти ми говориш за IP-то което което създава hamachi. Аз почетох, порових и намерих една програма с кочто може/ поне така пише / да се промени IP-то в статично, инсталирах я но нищо не се получи. Това е програмката /Simple Static IP 1.1.1/ пак ще помоля ако някой му се занимава да я тества дали работи и ако да, да напише едно обяснение, подобно на колегата Night_Raven как става работата.
Сподели другаде

Отново искам да ти благодаря Night_Raven, направих всичко по твоите инструкции UltraVNC Viewer + Hamachi и се получи това което исках. Значи всяка отметка е от значение, затова примене не тръгна, шото я карах на next >next >next....работата да стане. После пробвах с Radmin и там сложих IP-то от хамачито, но не се получи, явно и там има някои отметки които да се махнат други да се сложат ама като не разбирам се отказах да се мъча.
Сподели другаде

Тая програма е пълен таш.к !!! -> Simple Static IP

Въобще не бачка.Не знам щото съм на БТК -ли ?

Пускам я и като ми смени IP-то няма нет !

Играх си половин час с нея ,обаче не заработи.

На времето бях пробвал и с една друга тъпотия NO-IP ,същия х.й !

Освен Hamachi-то май няма програма която да ти направи статично IP - то.

Относно програмите за отдалечен контрол ,освен ТeamViewer и LogMein ,доколкото ми е известно няма други програми които да не се влияят от защитни стени и динамични IP - адреси ?!?

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Понеже DBEROV ме заинтригува с темата ,реших да опитам начин на свързване към /динамичeн IP адрес /.

Първо да започнем с това ,че съм на БТК и искам да осъществя отдалечен достъп до компютъра си от друго място.

Модема на БТК: ZTE ZXDSL831

Defaut geteway : 192.168.1.1

IP Adress : 192.168.1.2

Subnet Mask: 255.255.255.0

Dns: 212.39.90.42

212.39.90.43

с две думи: стандартните настройки.

Да уточня ,че Hamachi ,LogMеin и TeamViewer не влизат в проекта.

Какво направих ,аз !

1) Регистрирах си домейн в dyndns понеже разбрах ,че така трябвало, за да стане статично IP-то общо-взето -> myname.selfip.com на въпроса какъв Ip да ползва му зададох 192.168.1.2 . /// Не знам дали е правилно ??? ///

Също така не ми е ясно дали dynDNS Updater - програмата която свалих от там трябва да бачка постоянно на компа или може и без нея след като един път съм се регистрирал ???

В последствие DNS-ите ми бяха сменени автоматично във вид 216.146.31.31 и 216.146.32.32 .

2) Влязох във модема и направих следните настройки ->

Не ми е много ясно до колко са правилни и дали има нужда от всички опции които съм бърникал ???

Програмата ползва портове 5997 - 5999 .

http://www.picvalley.net/u/2759/7318744979744762511264004387xl443CngVYPeIrUo9Bn0_m.JPG

http://www.picvalley.net/u/1891/136387339520961200491264004606Vtr7wT4iSW8kq7O01WFw_m.JPG

http://www.picvalley.net/u/2466/151697496611263517031264004543Sk06OvMRDQGZwJSUGwAF_m.JPG

http://www.picvalley.net/u/2750/170663353886252672412640045746oY9whBlaOfTL3mBCO28_m.JPG

3) Когато напиша в браузера на моя комп домейна който съм регистрирал myname.selfip.com ми отваря джама за логвне в модема ??? /Мисля ,че би трябвало да е точно така при правилно конфигуриране/ !?!

4) На сървъра на програмата съм задал да ползва порт 5999 и вместо IP съм въвел домейна myname.selfip.com.

5) Предполага се ,че за да се свърже Viewera-a със сървъра трябва да му се зададе порт 5999 и IP - myname.selfip.com.

Като правя тест за връзка на моя комп където е сървра и се кънеквам от Viewera който пак е на моя комп номера става ,понеже IP на моя комп си е по подразбиране 192.168.1.2 и се явява като връзка в локална мрежа.

Така ли трябва по принцип да са настройките и ако не къде бъркам ???:conf:

Обаче от вънка като пробвам нещо не става !!!

Опитах с Remote Desktop Connetion - / вградената програма за отдалечен достъп на Windows / и успях да осъществя без проблеми достъп от работа с моя копм.

Което на практика означава ,че съм направил връзка към динамично IP.

Сподели другаде