Jump to content

Препоръчан пост

След като инсталирах една от поредните игрички , влязох да и играя ми рестартира компютъра (с син екран).Мисля,че е от видеото защото наскоро ми изгоря 8600 и от тогава не съм пробал да я играя.Сега съм с Intel GMA 950,а играта се казва Diablo 2.Някъкви съвети как да го оправя ?
Сподели другаде

Напиши малко по-подробна информация за системата си - дъно, процесор, температури и напрежения под товар.

Добре ще бъде да кажеш и с каква операционна система работиш, с коя версия на DirectX си в момента, какви драйвери си инсталирал... по принцип това е минималната информация, която трябва да се знае за решаването на такива проблеми.

Сподели другаде

Дъно-Biostar 945G Micro 775 SE

Процесор-Intel Pentium Dual CPU E2160 @ 1.8GHz

РАМ-2GB

ОС-Windows XP Sp3

DirectX 9.0c

Заек съм и неможах да се справя с температурата под напрежение ... Извинете :(

Сподели другаде

Температурите и работните напрежения на компонентите (до колкото може да се говори за вярност на измерваните напрежения без мултиметър) може да ги видиш чрез софтуер като Everest или SpeedFan примерно.

Други важни въпроси включват:

1) Само с една игра ли е проблемът или с всички?

2) Наблюдават ли се други проблеми със системата?

3) Кога точно се появи проблемът?

4) Какъв е захранващият блок (марка/модел)?

Сподели другаде

Напрежението на ядрото на процесора е 1.2v

1.Да но мисля че ако пусна warcraft 3 пак ще е същият (предполагам)

2.Да върви ми на "етажи" браузърът.Ползвам Firefox.

3.Еми като влязох в играта излязох от пъвия град убих 2 гада и син екран :)

4.Не пише марка,а само колко W е.

Сподели другаде

Мисля,че датчиците са ми забили.Правих едни работи с него =)

http://store.picbg.net/pubpic/04/51/4d30e0d9af680451.JPG

Ето и още малко пикове ако видите нещо.

http://store.picbg.net/pubpic/8F/A0/eb0d052f33538fa0.png

http://store.picbg.net/pubpic/BE/CE/b991d58c7ba3bece.png

Сподели другаде

Май имаш сериозни проблеми с температурата и 5-те волта. Желателно е да провериш дали охлаждането на процесора се извършва както трябва - дали вентилаторът се върти, дали не затлачен радиаторът от боклуци и дали е добре стъпил охладителят върху процесора.

Хубаво е и с друго захранване да се тества системата, че това май хич не се справя с 5-те волта.

Сподели другаде

Наскоро го чистих.Ходих при специялист да ми върне радяторът - бях го свалял щот съм т*п и затова ми запекоха датчиците.А за захранване ще проверя от брат ми ако има.Може и от него да е.
Сподели другаде

Тъй като захранващият блок няма марка, а само мощност, то вероятно става въпрос за някое китайско изпълнение. Отделно показанията от SpeedFan са доста тревожни, особено линията +5V, която ако показанията са близо до реалността, излиза от допуските на ATX стандарта.

Силно препоръчително е да се тества системата с качествен захранващ блок, отделно е хубаво да се огледа за подути кондензатори по дъното.

Сподели другаде

Търся захранване а за кондензаторите незнам дали са се надули.Може но силно се съмнявам,машината е на 2 год. :(

А за датчиците ги проследих сега само първите 2 не са мръднали иначе другите са "живи".

Сподели другаде

Принципно не е проблем да се получат проблеми с кондензатори за 2 год, още повече, че дъното не е Gigabyte oт Ultra Durable 3 серията или нещо друго сериозно, а е Biostar и то стар модел, отделно, че ако захранващият блок е наистина толкова калпав, колкото изглежда, то съвсем спокойно може да е ускорил процеса значително.

Разбира се, не казвам, че подути кондензатори са проблема в случая, а само е добре да се види профилактично, така и така се отваря системата.

Най-вече е важно да се тества с друго марково захранване дали ще има пролеми с рестарти.

Сподели другаде