Jump to content

Windows Explorer has stopped working.

pppplamennnn

Препоръчан пост

Здравейте, проблема е следния след правене на следния трик за Windows Vista/7

''Един малко известен трик - създайте нова папка където и да е с име:

whatever.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

като whatever преди точката наистина е без значение. ''

И се появява меню с много опции, един вид детайлизиран контрол панел. Един познат го направи на Vista x64 след което Windows Explorer е спрял да работи от System Restore е върнат 3 дни назад и пак същата история излиза това съобщение и нищо не може да се прави на компа. Сега мисля да накарам човека да сложи нов explorer.exe чрез live cd, но нямам файла, та молбата ми е ако някой е на 64 битова Vista да ми качи explorer.exe, или ако знаете друго решение на проблема казвайте. :)

Сподели другаде

• 1 month later...
Създадох нов акаунт влязох през него и всичко си работеше нормално, на другия ден реших да пробвам пак през проблемния акаунт и взе, че тръгна и там explorer.exe. :)
Сподели другаде

Преди време под 7-цата имах проблем с explorer. exe и някои други важни системни файлове и го реших със sfc /scannow. Дори не ми поиска поставяне на инсталационния диск с windows, за разлика от хп, където при тази команда го изисква. Явно 7-та си ги пази някъде важните файлове.
Сподели другаде