Jump to content

Проблеми с флаш памет

Препоръчан пост

Здравейте, проблемът е следния закупих си 2бр. флашки Transcend JF30 16GB.Тъй като файловит им формат беше FAT32 ги конвертирах в NTFS, за да мога да качвам и файлове над 4gb(става въпрос за филми HD),оттук обаче възникна проблема,когато закача флашката ,тя се появява като устрoйство,но при опит да я отворя ми излиза надпис "The file or directory is corrupted or unreadable".Пробвах с команда CHKDSK F: /F след което флашката започва да работи нормално и няма проблеми,но след като я извадя(безопасно естествено) и после отново я включа пак се появява същият проблем.Опитах с програмка Jetflash recovery tool от сайта на производителя,но тя не засича флашката.И двете флашки реагират по един и същи начин.Има ли начин да се справя с проблема...
Сподели другаде

Пробвах с формата , който ми препоръчахте и всичко се оправя,но като извадя флашката(безопасно) и след това отново я включа,възвръща първоначалното си състояние.И при двете ми флашки е така,което ме навява на мисълта ,че не може да са повредени.Приемам всякакви предложения...
Сподели другаде

Напълно е възможно самите флашки да имат някакъв дефект. Бих предложил да ги пробваш на друг компютър и ако всичко се повтори, да ги отнесеш за подмяна.
Сподели другаде

аз имах такъв подобен и упорит проблем-неискаха да се катерят файловете на флашката ми-16 гб кингстон

след дълго четене намерих един човек който е имал такъв проблем и след като е сложил хъб проблема изченал-точто така станаи при мен

купих си най евтиния хъб коъто намерих и проблема изчезна,обяснение нямам и до сега

Сподели другаде