harry81 Публикувано Януари 2, 2010 Report Share Публикувано Януари 2, 2010 Здравейте, проблемът е следния закупих си 2бр. флашки Transcend JF30 16GB.Тъй като файловит им формат беше FAT32 ги конвертирах в NTFS, за да мога да качвам и файлове над 4gb(става въпрос за филми HD),оттук обаче възникна проблема,когато закача флашката ,тя се появява като устрoйство,но при опит да я отворя ми излиза надпис "The file or directory is corrupted or unreadable".Пробвах с команда CHKDSK F: /F след което флашката започва да работи нормално и няма проблеми,но след като я извадя(безопасно естествено) и после отново я включа пак се появява същият проблем.Опитах с програмка Jetflash recovery tool от сайта на производителя,но тя не засича флашката.И двете флашки реагират по един и същи начин.Има ли начин да се справя с проблема... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 2, 2010 Report Share Публикувано Януари 2, 2010 Пробвай да форматираш флашките с HP Format Tool в NTFS файлова система, ако няма данни на тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
harry81 Публикувано Януари 2, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2010 В момента съм пуснал HD Low level format tool,чакам да свърши ,за да ви видя какъв ще е ефекта.Ако няма такъв ще пробвам и този който предлагаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
harry81 Публикувано Януари 3, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Пробвах с формата , който ми препоръчахте и всичко се оправя,но като извадя флашката(безопасно) и след това отново я включа,възвръща първоначалното си състояние.И при двете ми флашки е така,което ме навява на мисълта ,че не може да са повредени.Приемам всякакви предложения... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Напълно е възможно самите флашки да имат някакъв дефект. Бих предложил да ги пробваш на друг компютър и ако всичко се повтори, да ги отнесеш за подмяна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomkat Публикувано Януари 4, 2010 Report Share Публикувано Януари 4, 2010 аз имах такъв подобен и упорит проблем-неискаха да се катерят файловете на флашката ми-16 гб кингстонслед дълго четене намерих един човек който е имал такъв проблем и след като е сложил хъб проблема изченал-точто така станаи при менкупих си най евтиния хъб коъто намерих и проблема изчезна,обяснение нямам и до сега Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост