Jump to content

Бързи клавиши Windows XP, SP3

mitmitev

Препоръчан пост

Здравейте,

работя на преносим компютър Acer Aspire 5730Z (Intel Pentium dual-core processor T3200 - 2.0GHz, 667MHz FSB, 1MB L2 cache; 4GB DDR2; 320 GB HDD), ОС: Windows XP, SP3 и наскоро ми се появи следния проблем: при използванe на бързите клавиши за копиране (ctr.+C)и поставяне (ctr.+V) те отказват да работят. Това се случва независимо от програмата в която искам да ги използвам, било то Word, Excel (Office 2007) или Mozilla и дори при копиране на файлове. От начало реших, че проблема е механичен и е свързан със самия ляв Ctrl бутон, който постоянно използвам, но се оказа, че и десния Ctrl също не работи, а него почти не съм го използвал. Мъчих се да открия някъде решение на проблема в интернет, но не срещнах никъде подобен проблем.

Моля за помоща ви!

Сподели другаде

Провери клавишните комбинации на самия лаптоп - възможно е клавишите C и V да участват в някоя клавишна комбинация, която е активирана в момента.
Сподели другаде

Не знам дали тези неща подлежат на някаква настройка и къде точно мога да ги променя евентуално? Забравих да спомена, че при няколко последователни опита да копирам или поставя едо и също нещо тази комбинация започва да работи. Общо взето има случаи, в които действа а след това не.

Благодаря за съвета!

Сподели другаде

Привет,

Пробвай дали командите Copy и Paste работят чрез контекстните менюта в програмите. Също така пробвай да влезеш под Safe Mode, за да видиш дали там работи. Доста е вероятно някоя друга програма да е присвоила тези клавишни комбинации (например Skype). Заедно с това виж дали други клавишни комбинации работят, като например Ctrl+A, Ctrl+Z и т.н.

Сподели другаде

Благодаря за съветите.

Принципно командите за Copy и Paste си работят от контекстните менюта или с десен бутон на мишката, както и комбинациите Ctrl+A и Ctrl+O, а Ctrl+Z по някога също отказваше. Flex Type не използвам и никога не съм използвал на този компютър. Вчера рестартирах няколко пъти компютъра и сега бутоните си работят нормално :thumbsup: . Не знам каква е била същността на проблема, но ако разбера ще драсна няколко реда тук.

Сподели другаде

В интерес на истината докато рових из Интернет срещнах доста потребители с този проблем и много от тях пишеха, че след рестатиране на компютъра множество пъти, проблемът се е оправил. Лично за мен това не е решение, но все пак е важно, че всичко е наред.

Все пак провери дали някоя програма не използва дадените клавишни комбинации и провери дали под Safe Mode се получава пак така (ако се появи проблема). По този начин искам да проверим дали някоя програма не обърква или е нещо в самата клавиатурна подредба (или някой процес/драйвер).

Сподели другаде

• 7 months later...

И аз имам същия проблем на работният компютър - клавишните комбинации за ctrl V, ctrl C, и другите подобни на работят в някой  програми. В опера също не ми работи комбинацията ctrl+enter за въвеждане на паролите в сайтовете. Windows XP SP3, MS office 2007.

P.S. В notepad клавишните комбинации си работят. 

Сподели другаде

Опитай под Safe Mode. Ако там работят, значи някой процес, който се стартира с Windows, бърка нещата. Може да е зловреден или напълно легитимен (някоя инсталирана програма).
Сподели другаде

Опитай под Safe Mode. Ако там работят, значи някой процес, който се стартира с Windows, бърка нещата. Може да е зловреден или напълно легитимен (някоя инсталирана програма).

Не става и под safe mode. В word не става, клавишни комбинации -  изобщо не работят. Иначе с копи и пеист си работят нормално, когато не използвам клавишни комбинации.   

Сподели другаде

• 3 months later...
Ок, след 1 година чудене най-после открих какъв е бил моя проблем. Оказа се че съм намокрил клавиетурата с няколко какпки вода или сок за което въобще не си и спомням. Решението е смяна на цялата клавиетура (76 лв.) и проблема е отстранен. Опитите ми да почистя отделните клавиши се оказаха неефективни и затова бях принуден да се охарча с посочената сума, но поне сега всичко си работи нормално. :peace:
Сподели другаде