Jump to content

Информаця за номерата на сменяемите дискове

dmm

Препоръчан пост

Здравейте!

Интересува ме Windows XP записва ли някъде серийните номера на сменяемите дискове/флашки, които са ползвани през определен период от време и после демонтирани?

Кой е и къде се намира този файл, регистър или каквото е?

Дали, освен номерата, се пазят датата и часа на поставяне или демонтиране?

Ако Windows XP няма такава функция или е трудно да се извади тази информация, знае ли някой за външна програмка, която да събира подобна статистика ?

Имам 1 просто скриптче, което показва и записва сер.номера на дисковете когато му въведеш буквата на устройството.

Но не ми стигат познанията да го направя автоматично да прихваща номерата и времето на новоприсъединения хардуер.

Сподели другаде

USBDeview is a small utility that lists all USB devices that currently connected to your computer, as well as all USB devices that you previously used.

For each USB device, exteneded information is displayed: Device name/description, device type, serial number (for mass storage devices), the date/time that device was added, VendorID, ProductID, and more...

USBDeview also allows you to uninstall USB devices that you previously used, and disconnect USB devices that are currently connected to your computer.

You can also use USBDeview on a remote computer, as long as you login to that computer with admin user.

http://www.nirsoft.net/utils/usbdeview.gif

Download

Български език за програмата

Сподели другаде