styler94 Публикувано Декември 29, 2009 Report Share Публикувано Декември 29, 2009 Така рутера ми е Asos RX 3041 и разделя нета (който има реално ИП) на 2, въпроса ми е следния, знам че мога да направя настройките на рутера така, че например да направя сървър на Counter Strike 1.6 но незнам как, ако някой може да ме опъти къде трябва да вляза и какво трябва да направя за да стане тоя номер да пусна сървър на Counter Strike без да се налага да изключвам рутера и да местя кабели и така нататък. Ако бъде с картинки или точно къде да вляза и какво да напиша ще съм му много благодарен. Мисля че не съм пропуснал нещо ако има пишете. П.С. Незнам точно за къде е темата ако трябва я преместете.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 30, 2009 Report Share Публикувано Декември 30, 2009 знам че мога да направя настройките на рутера така, че например да направя сървър на Counter Strike 1.6И без да правиш настройките на рутера "така", пак можеш да направиш сървър на Counter Strike 1.6 или на която и да е игра. Рутера не влияе на на нищо, освен да ти докарва интернет. Опитай да зададеш въпроса си по-ясно, защото мисля, че си се объркал/а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
styler94 Публикувано Декември 30, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2009 Добрем така да го кажа. Имам рутер който разделя интернета ми на 2 компа. Този нет има реален ИП адрес. Но когато го включа за рутера и почне да разделя нета не 2, реалното ИП става, нереално и така например немога да направя сървър на CS. Чувал съм че може дори да направиш сървър на CS дори и да имаш рутер, но как? Незнам според мен се прави настройки на рутера затова питам какво да направя. Ако има друг начин да направя сървър без да правя настройки кажете. Та дефакто това ми е въпроса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 30, 2009 Report Share Публикувано Декември 30, 2009 Трябва да използваш опцията на рутера за пренасочване на портове (port forwarding), защото с частния (нереален) IP адрес, който ти е дал рутера няма как да хостваш сървър. Трябва ти публичен (реален) IP адрес, за да може да хостваш сървър, но той в случая е мапнат в рутера, затова на помощ ти идва опцията за пренасочване на портове. Провери си в ръководството на рутера къде точно се намира тази опция и как се конфигурира, отделно в интернет има доста писано специално по този въпрос. За илюстрация на последното прилагам линк към тема, в която е описано (с картинки) как се правят настройките конкретно за CS. Не е показано точно за твоя рутер, но логиката е една и съща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
styler94 Публикувано Декември 30, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2009 Добре направих всичко както трябва, но правя сървъра и сам аз мога да влязна другите немогат. А само да попитам трябва ли ИП адреса на моето ПС където ще е сървара да се промени или си стой същото? И незнам защо направих всичко каквото беше казано в онази тема и нестава.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 30, 2009 Report Share Публикувано Декември 30, 2009 Няма причина да не работи, ако правиш всичко както трябва. Като си отворил NAT/Virtual Server на рутера ти трябва да направиш следното: 1) В Private IP си допълваш частния IP адрес на машината. 2) В Private Port записваш примерно 27010 или 27015. 3) Type го селектираш на Both. 4) Public Port записваш примерно 27010 или 27015. 5) Comment си пишеш нещо по твое желание. 6) Маркираш полето за отметка Enabled. Kликваш ОК/Apply. След това като стартираш сървъра, трябва да използваш същия този порт, който си конфигурирал в рутера. Т.е. ако в рутера си записал 27010 трябва да стартираш сървъра на порт 27010 или съответно 27015. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
styler94 Публикувано Декември 31, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2009 Мерси много, вече имам сървър. Благодаря за помоща Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SlowMotion Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Здравейте, за да не правя нова тема, ще пиша тук. Имам същия проблем като на пича, но аз не мога да се оправя нещо .. Рутера ми е Edimax BR-3204WG Ако някой може да помогне да пише в темата или ако иска да си даде скайпа на ЛС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Направи скрийншот на екрана, в който правиш настройките, за да погледнем какво не е както трябва. Ако някой може да помогне да пише в темата или ако иска да си даде скайпа на ЛС Това е публичен форум и не се толерира помощ по Skype или други методи извън форума, защото целта е темата да е полезна на множество потребители, а не индивидуална помощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SlowMotion Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 -> http://prikachi.com/files/1279948Q.jpg :)Virtual Server-> http://prikachi.com/files/1279954j.jpg - Port Forwarding Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 За IP адрес, към който да се пренасочва трафикът, си задал 192.168.2.1, но това е адресът на рутера. Смени го с IP адреса на компютъра ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SlowMotion Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 A, откъде да го видя ай пи адреса на компютъра, че не зацепвам нещо.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 В LAN настройките на рутера трябва да го пише. Друг начин е да си кликнеш компютърчетата долу до часовника и да провериш в подпрозорец Support. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SlowMotion Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Благодаря ви, без вас нямаше да се справя. Въпреки, че преди да ми кажеш откъде да погледна, видях една снимка където завършваше на .100 и аз реших да пробвам, и стана. Благодаря, отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bomhet Публикувано Април 7, 2011 Report Share Публикувано Април 7, 2011 Аз имам сащият проблем моят рутер е Linksys wrt160n моля да ми помогнете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост