Jump to content

Инсталиране на Windows

pe6ohristov

Препоръчан пост

Имам лаптоп без операционна система и искам да инсталирам (за първи път)

Лаптопа е DELL Studio 1555

Като го купувах казаха, че е за виста, но можело и XP, обаче било по-сложно

Искам да кача XP или 7 - не съм работил със 7, затова ако може съвет кой от двата

Та ако може да ми кажете има ли нещо допълнително, което трябва да се направи или да следвам инструкциите за Windows 7 в сайта

Пробвах с два различни сиска с XP - стигаха до някъде и даваше грешка - единия грешка, а другия вирус

Сподели другаде

Точните характеристики на лаптопа са нужни по принцип, за да е сигурна препоръката за ОС. И все пак ме съмнява да е слаб, така че по всяка вероятност 7-цата ще е по-добрият избор.

Колкото до XP, ако искаш да инсталираш нея, превключи режима на SATA контролера на IDE/Compatibility.

Сподели другаде

@pe6ohristov - ако искаш да погледнеш за какво точно "сложно" става на въпрс, относно XP и SATA:

цък и цък

Иначе, лаптопчето, ако е това, направо си готов за седмицата...

Сподели другаде

За Windows 7 трябва ли да се вграждат тези драйвери и може ли да дадете линк да си изтегля 7

А за ХР нещо не можах да направя това с драйверите, как се превключи режима на SATA контролера на IDE/Compatibility.

Сподели другаде

Ако са ти казали, че с ХР ще е сложно, наистина ще е сложно, колкото и глупаво да звучи. Баща ми си взе лаптоп, сложих му ХР, но когато се пуска, Windows-a зарежда, после се рестартира и след рестарта евентуално може отново да се рестартира... Не търся помощ (тъй като ще му сложа Windows 7), само казвам моя опит. Така, че слагай му Windows 7.
Сподели другаде

За Windows 7 трябва ли да се вграждат тези драйвери

Не.

може ли да дадете линк да си изтегля 7

Прочети т.3 от правилата на форума, които явно си пропуснал.

А за ХР нещо не можах да направя това с драйверите, как се превключи режима на SATA контролера на IDE/Compatibility.

От BIOS на съответната машина.

Сподели другаде

След много мъки направих диск и го инсталирах

Качих драйверите дадени в статията по-горе

Нужни ли са други драйвери и как се качват (като купувах лаптопа казаха че трябва да се дръпне нещо от сайта на дел спрямо някакъв номер на лаптопа)

Сподели другаде

@pe6ohristov - ако искаш да погледнеш за какво точно "сложно" става на въпрс, относно XP и SATA:

цък и цък

Иначе, лаптопчето, ако е това, направо си готов за седмицата...

Еи това цък и цък

Обаче ги качих всички

Сподели другаде