ivovtr Публикувано Декември 24, 2009 Report Share Публикувано Декември 24, 2009 Имам следния проблем- немога да намеря каде се намира файла boot.ini. тарсих с търсачка, в C/windows..няма го.другия ми въпрос е как мога да го променя ако сам написал нещо в него и не е правилно а вече немога да пусна ОС. Бях си инсталирал на 1 дял windows 7 (1), а на другия windowс XP (2). и като пусна компа неме пита кое да зареди ами направо тръга XP..?Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Декември 24, 2009 Report Share Публикувано Декември 24, 2009 boot.ini се намира в дяла на който е инсталирана ОС (С:\). За да го видиш:Контрол панел => Опции за папки => Изглед => махаш отметката от "Скрий защитените файлове на ОС" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivovtr Публикувано Декември 24, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 24, 2009 да знам че е там но го няма..точно така процедирам и аз Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Декември 24, 2009 Report Share Публикувано Декември 24, 2009 През Start => Run => msconfig нямаше ли едно табче BOOT.INI? Или положението е такова, че не може да се зареди Windows и да се напише това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivovtr Публикувано Декември 24, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 24, 2009 да има зареждам го, ама така го намирам ама нз каде се намира.....а преди го промених и нз как се оправя неможех да заредя ОС и го преинсталирах Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Декември 24, 2009 Report Share Публикувано Декември 24, 2009 boot.ini се намира в дяла на който е инсталирана ОС (С:\). За да го видиш:Контрол панел => Опции за папки => Изглед => махаш отметката от "Скрий защитените файлове на ОС"няма нужда от такива хватки. отваряш My Computer и пишеш горе в адрес бара x:/boot.ini(x буквата където се намира инсталирана OS) натискаш Enter и си ти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Декември 25, 2009 Report Share Публикувано Декември 25, 2009 Десен на My Computer -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery -> To edit the startup options...На втория въпрос - мисля, че ти трябва EasyBCD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
morgoth94 Публикувано Януари 2, 2010 Report Share Публикувано Януари 2, 2010 boot.ini може да се отвори и чрез Everest Ultimate --> Конфигурация --> Системни файлове Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост