Jump to content

Не мога да се свържа с интернета през...

Препоръчан пост

Здравейте имам проблемче с интернета дано ми помогнете...Проблема е следния,на PC не ми идва интернет през кабел интернета минава през модем Cisco EPC3000 и се свъзрзва към рутер D-Link DIR 655.Когато включа интернет кабела към рутера и след това към PC интернет не идва,а когато включа интернет кабека към модема и след това кам PC интернет имам.Имам и два лаптопа на които интернета си върви с кабела през рутера и с уифито...Сега съм с операциона систена уйдолс 7 но пробвах и с хп и с 7-мицата същия проблем....А и интернет доставчикае ОНО (Испания)

Ако може малко по подробно да ми обясните как да го настроя че несън много в час с настройване на интернет....

Сподели другаде

Аз не че знам какво да те посъветвам(защото не съм толкова в час но и обясненията ти са доста объркани)

Доколкото схванах получаваш интернат от модем до които нямаш достъп до настройките? Но този модем дава автоматично интернат на едно PC(само с връзка с модем-кабел-PC,без никакви настройки по PC)?Сега си си купил рутер и искаш да закачиш още няколко PC с негова помощ?Имаш администраторски достъп до рутера?

Ако това са реда на мисли следва,че самия модем дава интернат автоматично филтрирайки по MAC адрес машините.

Аз бих настроил рутера на опция Dynamic IP (DHCP).Бих натиснал бутон Clone Your PC’s,като естествено ползвам за настройка PC което е получавало автоматично интернат(тоест на самия рутер му се задава MAC адрес като на PC ползвало преди това интернет).

Сподели другаде

Аз не че знам какво да те посъветвам(защото не съм толкова в час но и обясненията ти са доста объркани)

Доколкото схванах получаваш интернат от модем до които нямаш достъп до настройките? Но този модем дава автоматично интернат на едно PC(само с връзка с модем-кабел-PC,без никакви настройки по PC)?Сега си си купил рутер и искаш да закачиш още няколко PC с негова помощ?Имаш администраторски достъп до рутера?

Ако това са реда на мисли следва,че самия модем дава интернат автоматично филтрирайки по MAC адрес машините.

Аз бих настроил рутера на опция Dynamic IP (DHCP).Бих натиснал бутон Clone Your PC’s,като естествено ползвам за настройка PC което е получавало автоматично интернат(тоест на самия рутер му се задава MAC адрес като на PC ползвало преди това интернет).

Правелно си разбрал...За настроъкйте които каза те си бяха тъкива...Но си имам и друк проблем къде пипнах кво направих ми спря интернета през уифи и на кабела но мога да ползвам само скаипа :giggle: пич аре ако нете затроднява да се свържеш с мен по скаипа да помогнеш че яко оплесках работите скайпа ми е ex7__7

Да помегне някои че ште взимам чука и щему е.... мамата

Сподели другаде

Ако мислиш че си оплескал нещо срутера почваш от начало с неговите настройки.В менюто има бутон Reset което ще рестартира рутера в настройки по подразбиране.Ако не можеш да намериш този бутон из менютата отзаде някъде до захранването около портовете трябва да има физически бутон които върши същата работа.Натискаш този бутон Reset с химикал или нещо подобно,отброяваш 30-40 s. и тои ще се рестартира.Тогава пак правиш настройките Dynamic IP (DHCP) с бутон Clone Your PC’s MAC.А за проблема че само скаипа работи може да откриеш своята стойност на MTU.Предполагам че тя е различна стойност на доставчика ти от тази зададена в рутера.За да откриеш каква е стойността на твоя доставчик може да извършиш следното.Закачаш PC което преди това е имало интернат към модема с кабела.Отваряш в RUN(Win+R)->cmd->ok(Enter) ping google.com -f -l 1492 ако не е това стойността ще изпише:

C:\Documents and Settings\tapchtapoglav>ping google.com -f -l 1492

Pinging google.com [209.85.227.147] with 1492 bytes of data:

Packet needs to be fragmented but DF set.

Ping statistics for 209.85.227.147:

Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

започваш да намаляваш стойността с 10 докато накрая получиш отговор:

C:\Documents and Settings\tapchtapoglav>ping google.com -f -l 1452

Pinging google.com [209.85.227.104] with 1452 bytes of data:

Reply from 209.85.227.104: bytes=64 (sent 1452) time=57ms TTL=53

Reply from 209.85.227.104: bytes=64 (sent 1452) time=61ms TTL=53

Reply from 209.85.227.104: bytes=64 (sent 1452) time=77ms TTL=53

Reply from 209.85.227.104: bytes=64 (sent 1452) time=62ms TTL=53

Ping statistics for 209.85.227.104:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 57ms, Maximum = 77ms, Average = 64ms

Сега като съм установил стойността си я въвеждам в рутера поле MTU,би трябвало да няма вече проблем с страниците.

За самото WiFi на рутера ще се наложи да влезеш в настройките на Wireless Settings.В полето SSID пишеш как да се казва мрежата.Оставяш отметката Enable Auto Channel Scan,802.11 Mode полето може да е на смесен тип (Mixed 802.11n and 802.11g),Channel Width не знам как трябва да е най-верояно пак нещо автоматично или трябва да си играеш с него.За заключване на WiFi сам си решаваш ако неискаш да е заключено го остави отворено.Запиши настройките и пробвай да ги ползваш

Сподели другаде

Трябва да намеря тези цифри ли 209.85.227.104 и ще получа стойноста...

Написах ping google.com -f -l 1492 и ми изписа следното

можеш да пишеш само команда (ping google.com -f -l 1492),Тоест числото 1492-10=1482 пишеш команда ping google.com -f -l 1482(ако няма от говор продължаваш да наваляш стойността).Виж при мен съм получил от говор от сайта чак на стойност 1452,след като съм намалял числото със стъпка 10.

Сподели другаде

Тъка дали сам разбрал правилно и дали съм направил всичко точно...

За да намеря стоиноста трябва да включа интернет кабела от модема а не през рутера и да намеря стойноста която е ТАЗИ 1472

След това пускам рутера и в настройките трябва да въведа стойноста ТУК

Обаче пак няма интернет само скайпа си работи...

Направих диагностика на мрежата и откри ТОВА

Сподели другаде

DNS Servers стойностите ти ли ги въведе или такива ги получи автоматично.Нещо неми се вярва да са такива.Можеш да провериш какви ти дава от модема към PC с команда RUN>cmd>ipconfig/all

Или може да пробваш да сложиш от openDNS стойностите са DNS Servers1: 208.67.222.222 DNS Servers2: 208.67.220.220

Сподели другаде

Пробвах и стана модема ми дава тези стойности 62.42.230.24 и 62.42.63.52 но и тези които ти написа и с тях става кои да сложа...

Тъка тога го оправихме сега ако помогнеш да пусна интернет и на пц си върха :cap:

Сподели другаде

Пробвах и стана модема ми дава тези стойности 62.42.230.24 и 62.42.63.52 но и тези които ти написа и с тях става кои да сложа...

Тъка тога го оправихме сега ако помогнеш да пусна интернет и на пц си върха :cap:

Пробвах един начин с програмата SMAC 2 смених мака с пц с това на лаптопа и се получи...Обачи ако ползвам например лаптопа с кабел и пц с кабел нещо да неси пречат защото са с едн и същ мак...Ако имаш предлпжения за друк начин кажи или да си остане тъка....

А и още нещо сега как да направя рутера да показва реален ип за играта кц 1.6 искам да правя сървъри които да се виждат в интернет.Четох че става с препраштане на портовете мо нз как дано ми помогнеш и с това :thumbsup:

Сподели другаде