Gesha Публикувано Юни 6, 2006 Report Share Публикувано Юни 6, 2006 Не сам сигурен в кой раздел трябва да е ама...проблема е следния. Имам компютър. и искам да си приказвам по skype. Та си зимам микрофон - тестван е на място, работи. Е да ама пробвам да го включа и в двата входа на аудиото - никъв резултат. ни skype test call ме чува, ни sound recorder. мислех че проблема е от пс и заебах skype-а, ама наскоро на един друг компютър му сложих микрофон и пак нищо. Та явно проблема е, че трябва да направя някви настройки, за които не знам. И искам да ви питам да ми помогнетеИ още едно нещо е интересно, ако оставя слушалките при микрофона, пусна winamp и sound recorder, recorder-а записва Та кажете моля ви къде бъркам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 6, 2006 Report Share Публикувано Юни 6, 2006 Настройките за микрофона са си при звуковите настройки. Ето какво е редно да бутнеш:Control Panel -> Sound and Audio Devices и горе страница Audio. В първото поле (Sound playback) кликаш бутона Volume и слагаш отметка на Mute за микрофона. Ако микрофона не е в списъка, меню Options -> Properties, в прозореца слагаш отметка на микрофона и потвърждаваш с OK. Тази настройка определя дали звука от микрофона да се възпроизвежда и от твоите колони за да се чуваш и ти сам.После отново в Sound and Audio Devices, но този път кликаш бутона Volume в полето Sound recording, слагаш отметка на Select за микрофона и си регулираш нивото му както на теб ти харесва. Тази настройка регулира нивото на запис, както би трябвало да се досещаш. От нея зависи и колко силно трябва да те чуват другите докато разговаряш с тях.По принцип програмите за аудио комуникация използват именно настройките на Sound recording, затова не се влияят от нивото зададено за микрофона в Sound playback. Дори е редно да се изключи за да не се чуваш сам и евентуално да става ехо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gesha Публикувано Юни 6, 2006 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2006 Добре де там рових сега го направих както казваш и пак не се получаваима ли някаква причина микрофона на този компютър да не бачка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 6, 2006 Report Share Публикувано Юни 6, 2006 Няма невъзможни неща. Напълно е възможно и дъното (ако звуковата карта е вградена) нещо да се гъбарка, но по принцип е малко вероятно. Кажи какво е дъното или звуковата карта (ако е отделна).В такива ситуации удачни действия са да се пробва друг микрофон на твоя компютър и да се пробва твоя микрофон на друг компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
airman___ Публикувано Юни 30, 2006 Report Share Публикувано Юни 30, 2006 ей хора и аз имам същия проблем със skype. мирофона ми работи с всяка друга програма само не и със skype инсталирах какви ли не версии но все същото -не мога да проведа и тестовия разговор даже. преинсталирах драйверите на саундкатата(SiS 7018 Integrated) няколко пъти но нищо, няколко секунди след началото на разговора ми дава някаква грешка. някави идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 30, 2006 Report Share Публикувано Юни 30, 2006 Каква грешка ти изписва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
airman___ Публикувано Юли 2, 2006 Report Share Публикувано Юли 2, 2006 Каква грешка ти изписва? error=6102errormsg=Проблем със записващото устройство (10020)os=5.01.2600 (Service Pack 2)version=1.4.0.84loggedin=account=audio=Input audio devices : SiS 7018 Wave , Output audio devices : SiS 7018 Wave или error=6101errormsg=Проблем с възпроизвеждащото устройство (10019)os=5.01.2600 (Service Pack 2)version=1.4.0.84loggedin=account=audio=Input audio devices : SiS 7018 Wave , Output audio devices : SiS 7018 Wave Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 2, 2006 Report Share Публикувано Юли 2, 2006 Поиграй си с настройките на аудиото в Skype: Tools -> Options -> Sound Devices.Можеш да опиташ и с по-нова версия на скайп - Skype 2.5.0.122 (9.9MB).Можеш да опиташ да преинсталираш драйверите на звуковата карта с по-нови. Ето страничка за теглене: SiS Wave 7018 Audio Driver 1.19. Цъкаш "I accept to the above", избираш от падащото меню местоположението си и после бутона Download Now. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
airman___ Публикувано Юли 2, 2006 Report Share Публикувано Юли 2, 2006 Не става приятелю :( няма защитна стена но съм забранил много от services на windows. възможно ли е skype да ползжа някой определен servicees ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 2, 2006 Report Share Публикувано Юли 2, 2006 За каква защитна стена говориш?!? Skype не ползва никоя от услугите. А и да ползва, то без нея няма и интернет да имаш, така че за това не се тревожи.Пробвай с нещата, които ти казах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
airman___ Публикувано Юли 2, 2006 Report Share Публикувано Юли 2, 2006 настройките който ми препоръчваш съм ги направил отдавна. драйверите на звуковата ми карта са 1.19.06, по-нови няма , skype 2.5.0.122 ,изчерпах всички възможни опции на skype-tools-options-sound devices и не става. пробвах и с по-стари версии на skype и по-стари драивери за соунда но ... утре ще си тествам микрофона на друг компютър да не би той да е причината но едва лислед като си работи и при мен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 2, 2006 Report Share Публикувано Юли 2, 2006 Не е от микрофона. Нещо Skype не се харесва с драйверите или има някакъв друг конфликт. Проблемът ти е софтуерен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SCORPIO Публикувано Юли 5, 2006 Report Share Публикувано Юли 5, 2006 Здравейте,Искам да попитам потребителите с тези проблеми един вапрос:Като отворите настройките на SKYPE за Усторйствата който използва какво ви дава по дифолт???Питам Ви, защото те би трябвало SKYPE да му бъдат по подразбиране от уиндоуса. Ако са така не би трябвало да има проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
airman___ Публикувано Юли 8, 2006 Report Share Публикувано Юли 8, 2006 Здравейте,Искам да попитам потребителите с тези проблеми един вапрос:Като отворите настройките на SKYPE за Усторйствата който използва какво ви дава по дифолт???Питам Ви, защото те би трябвало SKYPE да му бъдат по подразбиране от уиндоуса. Ако са така не би трябвало да има проблемипо дефаут са зададени от уиндоус Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
night sentinel Публикувано Август 31, 2007 Report Share Публикувано Август 31, 2007 Control Panel -> Sound and Audio Devices и горе страница Audio. В първото поле (Sound playback) кликаш бутона Volume и слагаш отметка на Mute за микрофона. Ако микрофона не е в списъка, меню Options -> Properties, в прозореца слагаш отметка на микрофона и потвърждаваш с OK. По-нататък не мога. Не мога да го намеря тва бутонче ОК и всеки път, когато отворя Саунд плейбек или Саунд рекордър, в списъка нямам Microphone... Някой дали може да помогне?Вижте какво се случва: desktop Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост