Jump to content

проблем с CPU usage, докато играя

tomekki

Препоръчан пост

Това ако го ползваш за свое оправдание, за да даваш оценки е много тъпо. В другата тема, единственото което направих, е да се защитя, което е нормално, особено когато някой те класифицира, само защото смяташ, че употребата на антивирус не е задължителна. Та ако обичаш, когато ''оценяваш'' говори конкретно, за определено нещо, не ала бала. На мен ми е пределно ясно, че ти от 9 кладенци вода ще носиш, но никога няма да кажеш че грешиш. Което мен слабо ме вълнува, но да уточня. За протокола. :haha:

Само да допълня, че обновяването на биос крие рискове и е желателно да се извърши от някой, който поне малко от малко разбира. Иначе може да остане без лаптоп.

ACER Extensa 5635ZG биос http://www.acer-ee.com/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=en&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3740&sp=page15e&ctx2.c2att1=6&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3740&CountryISOCtxParam=EE&ctx1.att21k=1&CRC=3729544696

Обнових го още бачка :thumbsup: Но при инсталирането на драйверите за процесора, ми показва грешка, изтеглих ги от сайта на Acer, подкарах ги като администратор пак не става, мисля, че за Visa и windows7 са едни и същи, но все пак...http://img262.imageshack.us/img262/4771/errorra.jpg

Сподели другаде

• Отговори 50
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

И пак сечеее :lookaround: explorer.exe при Task M. ми е 08 CPU

08 или 80?

Ако Explorer.exe товари доста, то е възможно да е от някоя програма. В такъв случай може да се опитва с деинсталация на различни програми, което може да доведе до подобрение.

Сподели другаде

08 или 80?

Ако Explorer.exe товари доста, то е възможно да е от някоя програма. В такъв случай може да се опитва с деинсталация на различни програми, което може да доведе до подобрение.

Ами изтрих някой безполезни програми...продължава да сече, чудя се дали чрез програма мога да настроя перката за охлаждане на по-високи обороти да върти?

Сподели другаде

Ами изтрих някой безполезни програми...продължава да сече

На какви настройки играеш посочените игри? Ти казваш, че си ги играл на по-слаб комп, но зависи и на каква резолюция и на какви детайли. Ако си ги цъкал на 800x600 low\medium детайли, a сега на лаптопа на 1024х768 medium\high примерно, може и от това да сече. Много вероятно това да е основната причина. Насичането по принцип започва, при спад на кадрите под 25-30(зависи и от играта). За комфортен геймплей се изисква минимум 40+ кадъра. Изключвам игрите, където кадрите са ограничени до 30. За тях нищо не мога да кажа. За всичко останало 40+ е минимума.

edit: изтегли fraps и го пусни докато играеш. То ще си покаже дали е от спад на кадрите сеча.

Сподели другаде

На какви настройки играеш посочените игри? Ти казваш, че си ги играл на по-слаб комп, но зависи и на каква резолюция и на какви детайли. Ако си ги цъкал на 800x600 low\medium детайли, a сега на лаптопа на 1024х768 medium\high примерно, може и от това да сече. Много вероятно това да е основната причина. Насичането по принцип започва, при спад на кадрите под 25-30(зависи и от играта). За комфортен геймплей се изисква минимум 40+ кадъра. Изключвам игрите, където кадрите са ограничени до 30. За тях нищо не мога да кажа. За всичко останало 40+ е минимума.

edit: изтегли fraps и го пусни докато играеш. То ще си покаже дали е от спад на кадрите сеча.

Ок, но Wow.exe в task manager-a ми дава 50%, а резолюцията ми е на 1366x768 на екрана, а на играта ми беше 1024x768.Дали от това е проблема бил сега направих играта на 1366x768, но пак сече има в игарата настройки 24bit нещо си, на екрана са ми 32 bit.http://img710.imageshack.us/img710/6900/resolution.jpg

Сподели другаде

Ок, но Wow.exe в task manager-a ми дава 50%, а резолюцията ми е на 1366x768 на екрана, а на играта ми беше 1024x768.Дали от това е проблема бил сега направих играта на 1366x768

В настройките на играта, задай най-ниската резолюция както и детайлите на low. Ако насичането изчезне, ще е ясно от какво е.

еdit: Инсталирай фрапс. Докато играеш го остави да работи. И пиши до колко падат кадрите.

еdit2: колкото по-висока резолюция и детайли задаваш, толкова повече ще спадат кадрите, защото картата няма да може да се справя. Като спаднат кадрите под някакава граница, започва сеча.

Аз за това по-горе те питах, дали помниш на каква резoлюция си я играл wow, на другия комп. Защото аз кризис мога да го играя на high details на 800х600, но на 1680х1050 high details , ще гледам слайдшоу. Разбираш ли?

Сподели другаде

Сега на най-ниските настройки ми върви с 60fps, но ми прави впечатление на най-ниските настройки като увелича 16bitcolor на 24bit x 16bit depth x 1 multisample на 24bit color x 24 bit depth x 8 multisample и пак насича

http://img710.imageshack.us/img710/8572/resolution2.jpg

Сподели другаде

Kaто свали резолюцията и детайлите спря ли насичането докато играеш? Това ме интересува за начало. Ако не насича, покачваш резолюцията и детайлите, докато намериш оптималните за игра.

Вместо 24bit color x 24 bit depth x 8 multisample, задай 24bit color x 24 bit depth x 1 multisample

edit: изтегли hwmonitor http://www.cpuid.com/hwmonitor.php и го остави да работи , докато играеш. И дай шот след това да видя температурите какви са. Но ме съмнява температурата на видеото да е в номрални граници...само от ъпдейта на биоса.

Сподели другаде

Момент, момент. 8x multisample? Anti-aliasing обработката е доста ресурсоемка и е тормоз за всяка по-слаба карта, каквато е и в случая. Нищо чудно, че сече. По-добре е да се изключи въпросната обработка и да се повишат разделителната способност и дълбочината на цветовете.
Сподели другаде

Момент, момент. 8x multisample? Anti-aliasing обработката е доста ресурсоемка и е тормоз за всяка по-слаба карта, каквато е и в случая. Нищо чудно, че сече. По-добре е да се изключи въпросната обработка и да се повишат разделителната способност и дълбочината на цветовете.

тоест каква резолюция и там другите неща...

Сподели другаде

Kaто свали резолюцията и детайлите спря ли насичането докато играеш? Това ме интересува за начало. Ако не насича, покачваш резолюцията и детайлите, докато намериш оптималните за игра.

Вместо 24bit color x 24 bit depth x 8 multisample, задай 24bit color x 24 bit depth x 1 multisample

edit: изтегли hwmonitor http://www.cpuid.com/hwmonitor.php и го остави да работи , докато играеш. И дай шот след това да видя температурите какви са. Но ме съмнява температурата на видеото да е в номрални граници...само от ъпдейта на биоса.

Ето скреен докато играя, но този път не ми сечеше http://img709.imageshack.us/img709/4628/tempi.jpg

Сподели другаде