tomekki Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Здравейте, проблема ми и, че докато играя на лаптопа ACER Extensa 5635ZG, започва да ми цепи и като отвора Task Manager-a виждам графиката на процесора до горе.Много търсех в нета, основните отговори бяха да си провера за вируси, поправка на регистрите,да update windows 7, но се оказаха безполезни.Съветвайте ме какно да правя?Характеристики на лаптопа:Intel Pentium Dual Core CPU T4200 ( 2.0 Ghz,800Mhz FSB)Nvidia GeForce G105M 512MB VRAM4GB DDR3 RAM320GB HDD32-bit Windows 7ПП:преинсталирам Уина и пак същия проблем, драйверите също са най-новите,нямам вируси, използвам охладител за лаптоп! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Няма нужда да преинсталираш. Толкова са му възможностите на лаптопа. А и с това видео, не може да очакваш чудеса, ако ще и процесора ти да е Е8600 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomekki Публикувано Декември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Няма нужда да преинсталираш. Толкова са му възможностите на лаптопа. А и с това видео, не може да очакваш чудеса, ако ще и процесора ти да е Е8600Същата игра я играя на комп с 64MB Nvidia Geforce MX, престанете с простотиите и ме съветвайте какво да направя, защото играта си вървеше нормално, докато един ден при стартиране не ми изписа някакъв Disk check C:,D:... и започна да забива, преинстал Уина и сега пак е така... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Същата игра я играя на комп с 64MB Nvidia Geforce MX, престанете с простотиите и ме съветвайте какво да направя, защото играта си вървеше нормално, докато един ден при стартиране не ми изписа някакъв Disk check C:,D:... и започна да забива, преинстал Уина и сега пак е така...Аха, ясно. Аз съм гадател и трябваше по първия ти пост да разбера, че ти е изписва ...''НЯКАКЪВ'' СИ DISK CHECK??? Но щом смяташ, че те съветвам глупости...преинсталирай пак. Вземе да изчезне проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Същата игра я играя на комп с 64MB Nvidia Geforce MX, престанете с простотиите и ме съветвайте какво да направя, защото играта си вървеше нормално, докато един ден при стартиране не ми изписа някакъв Disk check C:,D:... и започна да забива, преинстал Уина и сега пак е така...Не считам liver за най-уравновесеният или коментентен в областта потребител, но в случая го оправдавам. Ти така и не каза за каква игра става въпрос и е нормално потребители да предполагат, че става въпрос за по-нови игри, а не за много стари такива. Освен това не стана ясно само на тази игра ли е или на всички.А и премълча това за проверката на дяловете. Нищо лично, но при положение, че не даваш пълна информация за проблема, няма и как да получиш пълноценен съвет за отстраняването му.Някакви други проблеми има ли с лаптопа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomekki Публикувано Декември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Не считам liver за най-уравновесеният или коментентен в областта потребител, но в случая го оправдавам. Ти така и не каза за каква игра става въпрос и е нормално потребители да предполагат, че става въпрос за по-нови игри, а не за много стари такива. Освен това не стана ясно само на тази игра ли е или на всички.А и премълча това за проверката на дяловете. Нищо лично, но при положение, че не даваш пълна информация за проблема, няма и как да получиш пълноценен съвет за отстраняването му.Някакви други проблеми има ли с лаптопа?Играя world of warcraft и ми сече, Warcraft 3 сече по-малко, нямам други проблеми с лаптопа на 3 месеца е с външно охлаждане при игра 50C, иначе 45C.Преинстал Уина 1 път и пак същия проблем, нямям вируси, драйверите са ми ОК...Докато играя http://img704.imageshack.us/img704/3888/everest2p.jpgНо след като минимизирам играта става на 1197MHz Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Не считам liver за най-уравновесеният или коментентен в областта потребител, но ...си позволяваш да даваш оценка на хората, което освен, че няма общо с темата, е и невъзпитано според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Играя world of warcraft и ми сече, Warcraft 3 сече по-малко, нямам други проблеми с лаптопа на 3 месеца е с външно охлаждане при игра 50C, иначе 45C.Преинстал Уина 1 път и пак същия проблем, нямям вируси, драйверите са ми ОК...Покажи все пак температурите на компонентите. ...си позволяваш да даваш оценка на хората, което освен, че няма общо с темата, е и невъзпитано според мен.Невъзпитано е и да се оспами тема с почти лични кавги, но това не те спря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomekki Публикувано Декември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Покажи все пак температурите на компонентите. Невъзпитано е и да се оспами тема с почти лични кавги, но това не те спря.Ето докато играя http://img704.imageshack.us/img704/4618/everesttemp.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Така първо , не съм играл на WOW.Online ,ли е или не?Ако е online , може от връзката да са проблемите.Може от 7 -цата.Пробвал ли си да зададеш играта да се стартира в Compatibility mode XP.Ако не си пробвай.Ако е online , играта другото което ми идва на ум е , с каква антивирусна си.Личен опит с Lineage 2 , бях сложил Panda , трагедия просто.След деинсталация , не след временно спиране и забрани разрешения и т.н.Само след деинсталация на антивирусната всичко си дойде на мястото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 tomekki, температурата на видеото е много притеснителна. Една от причините, за насичане при игра е точно тази. Освен това направи тест и на харда за грешки. Нека по - запознат препоръча програма за целта, тъй като на сайта на производителя(acer) не виждам такава програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomekki Публикувано Декември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Така първо , не съм играл на WOW.Online ,ли е или не?Ако е online , може от връзката да са проблемите.Може от 7 -цата.Пробвал ли си да зададеш играта да се стартира в Compatibility mode XP.Ако не си пробвай.Ако е online , играта другото което ми идва на ум е , с каква антивирусна си.Личен опит с Lineage 2 , бях сложил Panda , трагедия просто.След деинсталация , не след временно спиране и забрани разрешения и т.н.Само след деинсталация на антивирусната всичко си дойде на мястото.Да онлайн е, връзката ми е отлична, с НОД 32 съм, ще пробвам с Compatibility mode XP tomekki, температурата на видеото е много притеснителна. Една от причините, за насичане при игра е точно тази. Освен това направи тест и на харда за грешки. Нека по - запознат препоръча програма за целта, тъй като на сайта на производителя(acer) не виждам такава програма.Може, да, но използвам външен охладител с голяма перка и е студено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Така малко и аз се поразрових по темата .Едно от решенията които имаше из нета е ъпдейт на bios -> http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=33083.Не е точно за твоя модел.Но мисля , че може да опиташ.Просто температурата наистина е много висока.Не е нормално . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomekki Публикувано Декември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Така малко и аз се поразрових по темата .Едно от решенията които имаше из нета е ъпдейт на bios -> http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=33083.Не е точно за твоя модел.Но мисля , че може да опиташ.Просто температурата наистина е много висока.Не е нормално .Благодаря ти много, намерих в сайта на Acer update на BIOS и сега ще го пробвам, но за мен остава неизяснено защо Т е толкова при порожение, че използвам външен охладител. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Декември 23, 2009 Report Share Публикувано Декември 23, 2009 Невъзпитано е и да се оспами тема с почти лични кавги, но това не те спря. Това ако го ползваш за свое оправдание, за да даваш оценки е много тъпо. В другата тема, единственото което направих, е да се защитя, което е нормално, особено когато някой те класифицира, само защото смяташ, че употребата на антивирус не е задължителна. Та ако обичаш, когато ''оценяваш'' говори конкретно, за определено нещо, не ала бала. На мен ми е пределно ясно, че ти от 9 кладенци вода ще носиш, но никога няма да кажеш че грешиш. Което мен слабо ме вълнува, но да уточня. За протокола. Така малко и аз се поразрових по темата .Едно от решенията които имаше из нета е ъпдейт на bios -> http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=33083.Не е точно за твоя модел.Но мисля , че може да опиташ.Просто температурата наистина е много висока.Не е нормално .Само да допълня, че обновяването на биос крие рискове и е желателно да се извърши от някой, който поне малко от малко разбира. Иначе може да остане без лаптоп.ACER Extensa 5635ZG биос http://www.acer-ee.com/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=en&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3740&sp=page15e&ctx2.c2att1=6&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3740&CountryISOCtxParam=EE&ctx1.att21k=1&CRC=3729544696 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост