Jump to content

проблем с CPU usage, докато играя

tomekki

Препоръчан пост

Здравейте, проблема ми и, че докато играя на лаптопа ACER Extensa 5635ZG, започва да ми цепи и като отвора Task Manager-a виждам графиката на процесора до горе.Много търсех в нета, основните отговори бяха да си провера за вируси, поправка на регистрите,да update windows 7, но се оказаха безполезни.Съветвайте ме какно да правя?

Характеристики на лаптопа:

Intel Pentium Dual Core CPU T4200 ( 2.0 Ghz,800Mhz FSB)

Nvidia GeForce G105M 512MB VRAM

4GB DDR3 RAM

320GB HDD

32-bit Windows 7

ПП:преинсталирам Уина и пак същия проблем, драйверите също са най-новите,нямам вируси, използвам охладител за лаптоп! :crosseyes1:

Сподели другаде

• Отговори 50
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Няма нужда да преинсталираш. Толкова са му възможностите на лаптопа. А и с това видео, не може да очакваш чудеса, ако ще и процесора ти да е Е8600
Сподели другаде

Няма нужда да преинсталираш. Толкова са му възможностите на лаптопа. А и с това видео, не може да очакваш чудеса, ако ще и процесора ти да е Е8600

Същата игра я играя на комп с 64MB Nvidia Geforce MX, престанете с простотиите и ме съветвайте какво да направя, защото играта си вървеше нормално, докато един ден при стартиране не ми изписа някакъв Disk check C:,D:... и започна да забива, преинстал Уина и сега пак е така...

Сподели другаде

Същата игра я играя на комп с 64MB Nvidia Geforce MX, престанете с простотиите и ме съветвайте какво да направя, защото играта си вървеше нормално, докато един ден при стартиране не ми изписа някакъв Disk check C:,D:... и започна да забива, преинстал Уина и сега пак е така...

Аха, ясно. Аз съм гадател и трябваше по първия ти пост да разбера, че ти е изписва ...''НЯКАКЪВ'' СИ DISK CHECK???

Но щом смяташ, че те съветвам глупости...преинсталирай пак. Вземе да изчезне проблема.

Сподели другаде

Не считам liver за най-уравновесеният или коментентен в областта потребител, но в случая го оправдавам. Ти така и не каза за каква игра става въпрос и е нормално потребители да предполагат, че става въпрос за по-нови игри, а не за много стари такива. Освен това не стана ясно само на тази игра ли е или на всички.

А и премълча това за проверката на дяловете. Нищо лично, но при положение, че не даваш пълна информация за проблема, няма и как да получиш пълноценен съвет за отстраняването му.

Някакви други проблеми има ли с лаптопа?

Сподели другаде

Не считам liver за най-уравновесеният или коментентен в областта потребител, но в случая го оправдавам. Ти така и не каза за каква игра става въпрос и е нормално потребители да предполагат, че става въпрос за по-нови игри, а не за много стари такива. Освен това не стана ясно само на тази игра ли е или на всички.

А и премълча това за проверката на дяловете. Нищо лично, но при положение, че не даваш пълна информация за проблема, няма и как да получиш пълноценен съвет за отстраняването му.

Някакви други проблеми има ли с лаптопа?

Играя world of warcraft и ми сече, Warcraft 3 сече по-малко, нямам други проблеми с лаптопа на 3 месеца е с външно охлаждане при игра 50C, иначе 45C.Преинстал Уина 1 път и пак същия проблем, нямям вируси, драйверите са ми ОК...

Докато играя http://img704.imageshack.us/img704/3888/everest2p.jpg

Но след като минимизирам играта става на 1197MHz

Сподели другаде

Не считам liver за най-уравновесеният или коментентен в областта потребител, но

...си позволяваш да даваш оценка на хората, което освен, че няма общо с темата, е и невъзпитано според мен.

Сподели другаде

Играя world of warcraft и ми сече, Warcraft 3 сече по-малко, нямам други проблеми с лаптопа на 3 месеца е с външно охлаждане при игра 50C, иначе 45C.Преинстал Уина 1 път и пак същия проблем, нямям вируси, драйверите са ми ОК...

Покажи все пак температурите на компонентите.

...си позволяваш да даваш оценка на хората, което освен, че няма общо с темата, е и невъзпитано според мен.

Невъзпитано е и да се оспами тема с почти лични кавги, но това не те спря.

Сподели другаде

Покажи все пак температурите на компонентите.

Ето докато играя http://img704.imageshack.us/img704/4618/everesttemp.jpg

Сподели другаде

Така първо , не съм играл на WOW.Online ,ли е или не?Ако е online , може от връзката да са проблемите.Може от 7 -цата.Пробвал ли си да зададеш играта да се стартира в Compatibility mode XP.Ако не си пробвай.Ако е online , играта другото което ми идва на ум е , с каква антивирусна си.Личен опит с Lineage 2 , бях сложил Panda , трагедия просто.След деинсталация , не след временно спиране и забрани разрешения и т.н.Само след деинсталация на антивирусната всичко си дойде на мястото.
Сподели другаде

tomekki, температурата на видеото е много притеснителна. Една от причините, за насичане при игра е точно тази. Освен това направи тест и на харда за грешки. Нека по - запознат препоръча програма за целта, тъй като на сайта на производителя(acer) не виждам такава програма.
Сподели другаде

Така първо , не съм играл на WOW.Online ,ли е или не?Ако е online , може от връзката да са проблемите.Може от 7 -цата.Пробвал ли си да зададеш играта да се стартира в Compatibility mode XP.Ако не си пробвай.Ако е online , играта другото което ми идва на ум е , с каква антивирусна си.Личен опит с Lineage 2 , бях сложил Panda , трагедия просто.След деинсталация , не след временно спиране и забрани разрешения и т.н.Само след деинсталация на антивирусната всичко си дойде на мястото.

Да онлайн е, връзката ми е отлична, с НОД 32 съм, ще пробвам с Compatibility mode XP

tomekki, температурата на видеото е много притеснителна. Една от причините, за насичане при игра е точно тази. Освен това направи тест и на харда за грешки. Нека по - запознат препоръча програма за целта, тъй като на сайта на производителя(acer) не виждам такава програма.

Може, да, но използвам външен охладител с голяма перка и е студено.

Сподели другаде

Така малко и аз се поразрових по темата .Едно от решенията които имаше из нета е ъпдейт на bios -> http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=33083.Не е точно за твоя модел.Но мисля , че може да опиташ.Просто температурата наистина е много висока.Не е нормално .
Сподели другаде

Така малко и аз се поразрових по темата .Едно от решенията които имаше из нета е ъпдейт на bios -> http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=33083.Не е точно за твоя модел.Но мисля , че може да опиташ.Просто температурата наистина е много висока.Не е нормално .

Благодаря ти много, намерих в сайта на Acer update на BIOS и сега ще го пробвам, но за мен остава неизяснено защо Т е толкова при порожение, че използвам външен охладител.

Сподели другаде

Това ако го ползваш за свое оправдание, за да даваш оценки е много тъпо. В другата тема, единственото което направих, е да се защитя, което е нормално, особено когато някой те класифицира, само защото смяташ, че употребата на антивирус не е задължителна. Та ако обичаш, когато ''оценяваш'' говори конкретно, за определено нещо, не ала бала. На мен ми е пределно ясно, че ти от 9 кладенци вода ще носиш, но никога няма да кажеш че грешиш. Което мен слабо ме вълнува, но да уточня. За протокола. :haha:

Само да допълня, че обновяването на биос крие рискове и е желателно да се извърши от някой, който поне малко от малко разбира. Иначе може да остане без лаптоп.

ACER Extensa 5635ZG биос http://www.acer-ee.com/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=en&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3740&sp=page15e&ctx2.c2att1=6&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3740&CountryISOCtxParam=EE&ctx1.att21k=1&CRC=3729544696

Сподели другаде