Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте ,четах много теми преди да напиша тази ...И видях много и различни проблеми и мнения .Та реших и моето да споделя .

Значи ,проблемите започнаха от преди 1 месец .Принципно не използвам антивирусна и много се чудех дали не е вирус....

Значи проблемите са следните

1. Първо инсталирам Winamp тръгва си слушам си музика и по-едно време като го изключа и повече не иска да се включа...

2. Дава ми някакви много странни грешки

http://prikachi.com/files/1234973p.jpg

http://prikachi.com/files/1234974k.jpg

3. Половината програми да не кажа почти всички не искат да ми се инсталират незнам и аз защо става така

4. Постоянно забива.

5. Постоянно ми показва ,че твърд диск "д" е пълен ,а аз постоянно трия незнам вече какво несъм изтрил и пак ми показва ,че няма място..

6. Таск мениджъра ми е забранен от администратора /а аз съм администратора "бяхте дали някакви програми за оправяне какво ли не правих ,програмите не могат да се инсталират :(

П.С. Преинсталирал съм компа незнам си колко пъти и несе оправя това нещо :( Четах колко ли теми...С най-различни програми почнах да чистя вируси ,спай ботове и какво ли не...Един от екипа на сайта препоръшване едни програмки ,и тях си сложих Malwarebytes Anti-Malware 1.42 ,SUPERAntiSpyware Free 4.31.1000

Едната от ,който даже и несе инсталира пак поредната грешка :(

П.С.С. Загубил съм всякаква надежда вече за каквото и да е било направо незнам...Ако ще трябва да форматирам целия хард направо ще умра ....Ако има някакав друг начин ще се радвам да го пробвам....

Ще се надявам на помощ от ваша страна и дано успеем да се справим с проблема...

Поздрави Ивайло...

Сподели другаде

Най-общо казано - това са последиците от липсата на антивирусна програма - "джиткал" си си свободно из нета, инсталирал си разни неща и сега... може да се наложи да изтриеш целия твърд диск.
Сподели другаде

Благодаря за отговора :) Аз това го имам като някаф вариянт ,но искам ако е възможно да се отърва без формат на целия хард....

Принципно карам 4-та година без антивирусна...На 3,4 месеца си преинсталирам компа с формат "C" и всичко си е наред ,но този път наистина съм в задънена улица защото и тва не помага....

Сподели другаде

Аз с моя скромен опит и познания препоръчвам да си набележиш важните за теб неща от харда и да ги прехвърлиш на ДВД, флашка, друг хард ... След това да направиш нова инсталация на операционната система с форматиране на харда. И нека първото нещо, което инсталираш, да бъде антивирусна. След това си връщаш нещата едно по едно като задължително минават през антивирусната. Успех :thumbsup:

OFF: допадна ми начина, по който си задал въпроса си. Дано повече потребители бъдат като теб.

OFF 2: и умната с BG AMATEUR :blush:

ЕДИТ:

Благодаря за отговора :) Аз това го имам като някаф вариянт ,но искам ако е възможно да се отърва без формат на целия хард....

Принципно карам 4-та година без антивирусна...На 3,4 месеца си преинсталирам компа с формат "C" и всичко си е наред ,но този път наистина съм в задънена улица защото и тва не помага....

Това не го разбирам ...

Сподели другаде

Аз с моя скромен опит и познания препоръчвам да си набележиш важните за теб неща от харда и да ги прехвърлиш на ДВД, флашка, друг хард ... След това да направиш нова инсталация на операционната система с форматиране на харда. И нека първото нещо, което инсталираш, да бъде антивирусна. След това си връщаш нещата едно по едно като задължително минават през антивирусната. Успех :thumbsup:

OFF: допадна ми начина, по който си задал въпроса си. Дано повече потребители бъдат като теб.

OFF 2: и умната с BG AMATEUR :blush:

ЕДИТ:

Това не го разбирам ...

Аммм явно така ,ще е снимки работа свалям на няколко флашки и двд и после ще му разгоня фамилията хехехехе :)

Иначе по-тва дето казваш ,че неси разбрал имах предвид "Че родовно си преинсталвам компа и си чистя "C" oт глупостите ,но този път няма спасение :) А колкото до бг-аматиора ,аз внимавам много :)

Сподели другаде

"Че родовно си преинсталвам компа и си чистя "C" oт глупостите"

Това е голяма глупост !

Маняк давай по-темата ! Дали е глупост или не ,аз си преценявам !

Аз имам проблем и искам по-него да разсъждаме ако е възможно другото ,аз ще го мисля :)

Сподели другаде

Да, видим сега какво имаме тук. Имаме уникалната възможност да помогнем на потребител да си оправи компютъра, за да може той да не се поучи от грешката си и да продължи да си кара през просото, както е правил досега.

Обясни ни, драги потребителю, какъв е смисълът да ти помагаме да си върнеш системата обратно в нормално работещо състояние, като е възможно дори след часове всичко да се повтори отново, защото ти на практика няма да елиминираш проблема, а само ще го заобиколиш. Или все пак си готов да приемеш предложения за предотвратяване на подобни събития занапред?

Сподели другаде

О.К. Ще давам по темата :)

Караш без антивирусна - интересно, ако си някакъв IT специалист, те разбирам, даже подкрепям, но дефакто не е така !

После казваш, че регулярно си преинсталираш компа и всичко е ОК - ми защо не направиш така и този път ?!?

Сподели другаде

Да, видим сега какво имаме тук. Имаме уникалната възможност да помогнем на потребител да си оправи компютъра, за да може той да не се поучи от грешката си и да продължи да си кара през просото, както е правил досега.

Обясни ни, драги потребителю, какъв е смисълът да ти помагаме да си върнеш системата обратно в нормално работещо състояние, като е възможно дори след часове всичко да се повтори отново, защото ти на практика няма да елиминираш проблема, а само ще го заобиколиш. Или все пак си готов да приемеш предложения за предотвратяване на подобни събития занапред?

Амиии да ,аз искам да си разбера грешката ,след като я оправя и най-накрая да направя така ,че да несе стига повече до това положение...Защото в момента е някакаф ад....Ще се радвам за помощ от ваша страна и затова и писах тук...Защото има доста хора ,като вас които са доста над нивото на моите възможности...

Знам ,че имам още много да уча и тва е и причината да искам помощ от вас за решаването на проблема....

Сподели другаде

Ами ако ме беше послушал за това време, през което тук си пишем разни работи щеше да си свалиш нещата на друг носител и да си инталираш нова ОС с формат на харда. И даже щеше да имаш време да си сложиш и програмите.

Надявам се, че си си разбрал основната грешка - не ползваш антивирусна. Да, наистина може и без нея, но силно трябва да се ограничат посещаваните сайтове. Което при теб не може да стане. Затова си слагай антивирусна / Рейвъна ще помогне, защото е специалист / и все пак внимавай. Поздрави.

Сподели другаде

Аз не съм голям специалист;),но доколкото знам някои вируси не се ограничават само до "диск С". Така че или си сложи някоя (лека)антивирусна,или ползвай ограничен акаунт. Успех и внимавай повече занапред. :)

П.П. Можеш ли да изброиш какво си инсталирал последният път(спрямо предишните) - някакви "оптимизации/модификации"? Останал съм с впечатлението,че програми от този вид понякога действат като вируси(кога преднамерено,кога - не)...;)

Сподели другаде

Не е нужно да си IT специалист, за да не ползваш антивирусна. Аз не ползвам антивирус и не съм умрял, а дори не се интересувам от защитен софт. Просто човек трябва да спазва някои правила- да не отваря съмнителни файлове и сайтове, да обновява уина и софтуеъра, да спре автоматичното изпълнение. Ако пък посещава съмнителни сайтове, да ползва мозила + основните й добавки. Хайде да видим как ще бъде заразен. Дори търсещите помощ за почистване от зарази са все потребители , ползващи защитен софтуеър. Всичко е до ЗКУ-то
Сподели другаде

Аз не съм голям специалист;),но доколкото знам някои вируси не се ограничават само до "диск С". Така че или си сложи някоя (лека)антивирусна,или ползвай ограничен акаунт. Успех и внимавай повече занапред. :)

П.П. Можеш ли да изброиш какво си инсталирал последният път(спрямо предишните) - някакви "оптимизации/модификации"? Останал съм с впечатлението,че програми от този вид понякога действат като вируси(кога преднамерено,кога - не)...;)

Winnrar ,winzip ,winamp ,mv2 player ,gomplayer ,lite codec ,skype ,Flextupe , Super mp3 download ,Photoscape ,adobeflash ,firefox и Malwarebytes Anti-Malware 1.42

Тва е всичко ,което имам на компа и естествено драйвърите !

Сподели другаде

Изтегли GMER. Разархивирай, ако е в архив. Стартирай я. Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ кликай бутон Scan, а кликни бутон Copy и после пейстни съдържанието тук (Ctrl+V). Ако програмата предложи да направи пълно сканиране, откажи.

Изтегли ESET SysInspector и:

1) стартирай я, скролирай до долу и кликни Accept, след което изчакай да събере информацията;

2) меню File -> Save Log;

3) потвърди с Yes;

4) не променяй изходния ZIP формат, запази файла на удобно за теб място и го прикачи после към коментара си (не го разархивирай).

Сподели другаде