Jump to content

Интернет между 2 лаптопа

Препоръчан пост

Имам 2 лаптопа Acer aspire 5610.

Лаптоп 1 - Windows Vista SP2 - кабелен интернет

Лаптоп 2  -Windows XP SP3 - няма интернет

Как за шарна интернета между двата лаптопа посредством wireless-а на двата компютъра? 

Сподели другаде

Здравей, l.kanelov - това което правя аз е следното - 

1. Отварям "Network and sharing centre", от там избирам "set up a connection or network" -->> "Set up a wireless ad hoc" /снимка 1/ --->>давам име на мрежата EARTH, парола 123454679, "security type" - WPA2-personal /снимка 2/ - -  - >> next ---->>Изписва, че мрежата е готова/снимка 3/

Избирам  Turn on internet conection sharing -- - >> от появилия се прозорец /снимка 4/ избирам SityLAN - това ми е интернета ----->> изписва ми че не може да шарне интернета /снимка 5/

2. Другият лаптоп - този с XP - то се връзва към безжичната мрежа, но няма интернет.

Проблемът ми е че не мога на шарна интернета. Явно някъде бъркам, но не знам къде.

Pasword protected sharing е на ON - снимка 6. Спрях и Firewall-а.

Когато се опитам да шерна интернет връзката ми / sityLAN/ се появява следното съобщение за грешка - - - >>

- - 

post-5579-12613360985721_thumb.jpg

post-5579-12613363039435_thumb.jpg

post-5579-12613364865325_thumb.jpg

post-5579-12613368628564_thumb.jpg

post-5579-12613368700945_thumb.jpg

post-5579-12613390287012_thumb.jpg

Сподели другаде

Taка...бих ти предложил следното:

1) Направи мост (Bridge) между Wireless Network Connection и Local Area Connection ("кабелната мрежа").

2) След като мостът е готов, стартирай отново съветника за създаване на ad-hoc мрежа.

3) След като всичко е готово, на лаптоп2 сканирай за WLAN и опитай да се вържеш (може да отнеме малко повечко време).

Сподели другаде

Като  "вкарам" в моста "Local Area Connection" компютърът се дисконектва от SityLAN и не мога да се свържа отново. Изписва ми грешка 691 - грешно потребителско има или парола. Изобщо не мога да се свържа отново докато Local Area Connection е в мост с Wireless Network Connection.

post-5579-12614202980105_thumb.jpg

Сподели другаде

• 4 months later...

Като  "вкарам" в моста "Local Area Connection" компютърът се дисконектва от SityLAN и не мога да се свържа отново. Изписва ми грешка 691 - грешно потребителско има или парола. Изобщо не мога да се свържа отново докато Local Area Connection е в мост с Wireless Network Connection.

Здравей Armageddon! Темата е малко старичка..., но все пак нямам избор, защото имам същия проблем като твоя. Бих искала да те попитам как се справи тогава? Успя ли изобщо да включиш нета и на двата компютъра?

Недоумявам защо на лаптопа с ХР-то когато му задам автоматичен избор на ай пи-тата, ми дава невалиден ай пи адрес, а когато му ги задам ръчно - пише, че има интернет, приема и изпраща пакети, но всъщност няма!!! :crosseyes1:

Пробвах да направя мост, но и така не се получава.

Моля те, ако ти се занимава ми дай някакво логично обяснение........ :) благодаря предварително! :)

Сподели другаде