Jump to content

Препоръчан пост

Искам да попитам понеже прегледах всички теми ,но не открих това което ми трябва и за това пускам тази тема!

Става въпрос за изработка на инсталатор с Inno Setup и ISTool ,но малко по особен. В смисъл като изработка на инсталатор съм я ползвал доста програмата (разбира се аматьорска работа), но целта ми е да направя инсталатор с който да стартирам поред няколко вече готови инсталатори направени с тази програма или свалени безплатни програми (вярно стари версии ,но по-добри от новите такива, както е BitComet 0.70 например)?! По същия начин искам да си направя такъв инсталатор с който да се стартират автоматично поред инсталаторите на всички драйвери за моя компютър понеже нямам оригинален диск за него (втора употреба е и диска с драйверите липсва)! Ако може да се направи с Inno Setup и ISTool моля кажете как става, а ако не кажете дали има такава безплатна програма с която да може да се направи?! Надявам се да съм обяснил така ,че да сте ме разбрали правилно какво искам да направя!

Сподели другаде

Искам да попитам понеже прегледах всички теми ,но не открих това което ми трябва и за това пускам тази тема!

Става въпрос за изработка на инсталатор с Inno Setup и ISTool ,но малко по особен. В смисъл като изработка на инсталатор съм я ползвал доста програмата (разбира се аматьорска работа), но целта ми е да направя инсталатор с който да стартирам поред няколко вече готови инсталатори направени с тази програма1 или свалени безплатни програми2 (вярно стари версии ,но по-добри от новите такива, както е BitComet 0.70 например)?! По същия начин искам да си направя такъв инсталатор с който да се стартират автоматично поред инсталаторите на всички драйвери за моя компютър понеже нямам оригинален диск за него (втора употреба е и диска с драйверите липсва)! Ако може да се направи с Inno Setup и ISTool моля кажете как става, а ако не кажете дали има такава безплатна програма с която да може да се направи?! Надявам се да съм обяснил така ,че да сте ме разбрали правилно какво искам да направя!

1 Можеш да потърсиш кода на инсталаторите и да го приспособиш за твоя инсталатор.

2 Можеш да направиш някакво меню с Inno Setup и ISTool, което да стартира съответните инсталатори в съответния ред.

Предполагам, че търсиш софтуер, който да създаде някакъв "интегриран" пакет от инсталаторите на програмите; разгледай и тази тема, може да си харесаш нещо.

Сподели другаде

Благодаря за предложението! Темата към която ме насочи е добра, но там става на въпрос за Ауторун менюта при които има няколко инсталатора и се избира кой да се стартира! На мен ми трябва като стартирам инсталатора той да си стартира другите един след друг след като свърши инсталирането на първия да почва на втория, после на третия и така колкото са избрани като брой!

По тези точки:

1.Как да потърся кода на инсталаторите и да се приспособи?

2.Как да направя това меню с Inno Setup и ISTool, което да стартира съответните инсталатори в съответния ред?

Сподели другаде

Честно казано не виждам смисъл да се прави нещо такова, било то за драйвери или програми. И в двата случая след стартиране на дадената инсталация трябва да се клика Next и прочее, а за драйверите и някои програми е нужно и рестартиране. Някак се губи смисъла да се стартират една след друга инсталациите на различните неща, ако потребителят е нужен да ги извърши (инсталациите) така или иначе. Дали ще се стартират инсталациите автоматично или ръчно е общо взето все тая, не се печели особено време. А и автоматичното стартиране на инсталации една след друга може да се направи с обикновен BAT/CMD файл.

Да не говорим, че драйверите се инсталират веднъж - при (пре)инсталация на Windows и това е. Не виждам особена полза да се мъчиш да постигнеш автоматизация за процес, който и без това не трае особено дълго и се извършва веднъж на доста дълго време, все пак не преинсталираш всеки месец. Или поне не би трябвало.

Моля, обясни точно защо искаш да направиш това, за което питаш, защото просто не виждам смисъл.

Сподели другаде

Ами понеже нямам оригинален диск с драйверите за моя компютър и си ги пазя в една папка на дял D: и за това исках да си направя такъв диск!

Точно за драйвери с такова автоматично инсталиране видях на един лаптоп ASUS K50C-SX002D http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09066771 като се стартира диска с драйверите и се показва менюто с всички драйвери като списък с отметки пред тях. Има само един единствен бутон START и това е. Всичко протича натък автоматично със съответните рестарти и след всеки рестарт си продължава с инсталирането! Чак такъв инсталатор съм далеч от мисълта да направя, но поне исках за моя компютър да си направя диск с всички драйвери. Ако се наложи преинсталация на уиндоуса и става сложно всеки път да търся в дял D: и да инсталирам съответния драйвер (като ми се е случвало след преинсталация въпросния драйвер да не иска да се инсталира понеже ми показва съобщение ,че е повреден)! Колкото до програмите може и с такова меню като това показано в темата към която panevdd даде линк,но и с такива програми не съм работил и не знам дали ще се справя! Всъщност ако е възможно с такава програма да се направи и за драйверите ще съм благодарен да ми обясните как става!

С Inno Setup и ISTool опитах да си направя инсталатор за драйверите на саунд картата ,но не успях защото те са в архив и вътре има инсталатор и други фйлове които не знам за какво са ,но мисля че трябва да ги има при инсталацията на драйверите!

Саунд картата ми е C-Media CMI9738 @ SiS 7012 и инсталирам тези драйвери понеже други не намерих: C-Media AC97 driver 51.3 ,

но той е архива за който споменах и изглежда така:

http://store.picbg.net/thumb/73/8C/eb23c3a423d9738c.jpg

Не знам дали е възможно да се направи такъв инсталатор който да не инсталира въпросните файлове и само да стартира инсталатора който се вижда ,а той да си намира файловете от папката в която е, като от нея да е направен въпросния инсталатор?! Това исках да го направя понеже питах един приятел и той ми каза, че за ауторун меню трябвало да са само инсталатори ,а не както е този за саунд картата?!

п.с.Извинявам се ако не съм го обяснил правилно, но не съм си много в час с тия работи! Както вече казах съм правил инсталатори с Inno Setup и ISTool ,но то си е аматьорска работа пък това което искам е доста по-сложно! Мисля обаче ,че не е лошо човек да научи нещо повече от това което знае!

Сподели другаде

Кажи кои точно програми искаш да включиш в твоя "инсталатор", посочи конкретни приложения и драйвери. Така ще можем да ти посочим и конкретни примери за това, което искаш да направиш.

До тук се сещам за поне четири възможности:

1. С помощта на .bat (или .vbs) файл "извикваш" съответните инсталатори в определена последователност;

2. С помощта на Inno Setup и ISTool правиш собствен инсталатор, който да инсталира съответните файлове, да ги регистрира и т. н. т. За целта трябва да разполагаш със script-овете на инсталаторите, файловете, които инсталират, записите в регистъра и т. н. т. Вижда ми се малко безсмилена работа;

3. Същото като 1, но ползваш някоя програма като тези в темата, която посочих. Разликата е, че ще бъде малко по-красиво;

4. С помощта на AutoIt можеш да симулираш щракване с мишката, въвеждане на команди от клавиатурата и др. Т. е., вместо ти да инсталираш, ще го прави AutoIt, без да се налага да променяш нещо по оригиналните инсталатори;

5. След последното ти мнение се сетих за nLite - вграждаш си каквото ти трябва (и каквото може да вгради програмата) в инсталацията на Windows и не се занимаваш с инсталатори и script-ове.

Сподели другаде

Ами на първо време искам да си направя диск с драйверите за компютъра! Ето какво ми показва евереста:

Поле Стойност

Компютър

Вид на компютъра Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702 (IE 8.0)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Компютър Ради Любенов (admin)

Име на потребителя Ради Любенов

SMTP e-mail адрес bako_ttv@start.bg

Домейн Ради Любенов

Дата / Време 2009-12-22 / 18:18

Дънна платка

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+

Дънна платка ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)

Чипсет на дънната платка SiS 735

Системна памет 1280 MB (PC3200 DDR SDRAM)

DIMM1: A-Data DNGC1A16 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)

DIMM2: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)

Тип BIOS AMI (04/29/02)

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM10)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM11)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM12)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM13)

Комуникационен порт Communications Port (COM2)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM3)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM4)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM5)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM6)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM7)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM8)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM9)

Комуникационен порт Printer Port (LPT1)

Дисплей

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce FX 5500

Монитор Maxdata Belinea 1705 S1 (111754) [17" LCD] (803CD01405250)

Мултимедия

Звуков адаптер C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device

Съхранение на данни

IDE контролер SiS PCI IDE Controller

Контролер за памет A347SCSI SCSI Controller

Флопи-дисково устройство Floppy disk drive

Дисково устройство Hitachi HDT725025VLAT80 (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Оптично устройство AXV CD/DVD-ROM SCSI CdRom Device (Virtual DVD-ROM)

Оптично устройство HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Състояние на SMART OK

Раздели

C: (NTFS) 50548 MB (37355 MB свободно)

D: (NTFS) 93958 MB (36067 MB свободно)

E: (NTFS) 93958 MB (70213 MB свободно)

Общ размер 232.9 GB (140.3 GB свободно)

Вход

Клавиатура Enhanced Multimedia PS/2 Keyboard

Мишка HID-compliant mouse

Мишка Microsoft PS/2 Mouse

Мрежа

Основен IP адрес

Основен MAC адрес

Мрежова карта Bluetooth PAN Network Adapter - Packet Scheduler Miniport

Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

Модем Bluetooth DUN Modem

Модем Bluetooth Fax Modem

Модем Bluetooth LAP Modem

Модем Bluetooth LAP Modem #2

Периферни устройства

Принтер Microsoft Office Document Image Writer

Принтер Microsoft XPS Document Writer

USB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller

USB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller

USB-устройство A4 TECH PC Camera H

USB-устройство Generic USB Hub

USB-устройство ISSC Bluetooth Device

USB-устройство USB Human Interface Device

DMI

Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc.

Версия на DMI BIOS 07.00T

Производител на DMI системата ECS

DMI система K7S5A

Версия на DMI системата 1.0

Сериен номер на DMI системата 00000000

Производител на DMI дънната платка ECS

DMI дънна платка K7S5A

Версия на DMI дънната платка 1.0

Сериен номер на DMI дънната платка 00000000

Производител на DMI кутията ECS

Версия на DMI кутията Version 1.00

Сериен номер на DMI кутията 123456890

Запазена марка на DMI кутията 0123ABC

Тип на DMI кутията Desktop Case

DMI общо / свободни слотове памет 4 / 2

Програмите които искам са стари версии на BitComet (версия 0,70), uTorrent 1.7.7, Skype 3.8.0.188 и някой платени които имам със съответните регистрации.Както ми е Nero 6 което на оригинален диск, а регистрационния номер съм си го написал в текстов файл като го преписах от диска (по точно беше написан на една лепенка върху пликчето което беше в кутията! Купено е от Испания!) и др.Които съм си запазил пенеже новите им версии не ми харесват ,а и компютъра си ми е слабичък, пък и не знам колко време е работил понеже го купих втора употреба!

Сподели другаде

Струва ми се, че AutoIt ще ти свърши най-добра работа в случая. Можеш да си събереш всички драйвери и инсталатори в една папка, да добавиш AutoIt и да си направиш един код за стартирането и инсталирането на компонентите.

Разгледай сайта на програмата, виж документацията и примерите, направи някой елементарен код... виж дали ще ти хареса.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Извинявам се,че отварям тази тема,но става въпрос за нещо подобно и при мен!

Направих с Inno Setup и ISTool пробно един инсталатор на две теми за ХР (на които вече съм направил инстаратори), и редактирах скрипта в края да стартира двата инсталатора, но ги стартира едновременно!

Има ли начин да се направи редакция на скрипта така ,че да се стартират последователно двата инсталатора?

И още нещо да попитам:

Как да направя скрипта така ,че вместо да пльосва двата инсталатора в папка на компютъра и от там да се стартират само да екстрактва и тогава да ги стартира последователно без да ги има двата инсталатора пльоснати в папката (която е избрана в случая с пробата Моите документи)?

Ето го и скрипта (архивиран е):

XP Themes.rar

Тестовете ги правя във виртуален компютър!

Четох доста за тези Бат файлове ,но така и не разбрах как се правят,а и най-вече как се използват после при изработка на такъв тип инсталатор?!

Мисля,че това би помогнало и на @bako_ttv!

Сподели другаде

Момент, ти имаш 2 инсталатора на теми в една обща инсталация?

Да нещо такова. Инсталаторите пак аз съм си ги правил (има ги и двата в раздел споделете/как изглежда вашия десктоп! Там съм ги приложил)!

Исках да си направя улеснение по този начин,но се стартират едновременно, а ми трябва последователно без да се поставят (пльосват) в папка, а само да се екстактнат и тогава да се стартират последователно! Не знам как по-точно да го обясня!

Сподели другаде

Виждам, че ползваш "No wait" параметъра. Той прави обратното на това, което искаш. "Благодарение" на него двете инсталации се стартират едновременно, а не последователно. Не виждам и смисъл от "Skip if silent" параметъра, който също си маркирал и за двата обекта.
Сподели другаде

Видях това за което казваш!

Filename: {app}\XPV7_WiNTER.exe; Description: {cm:LaunchProgram,XP Themes}; Flags:

nowait postinstall skipifsilent

Filename: {app}\Plamen74.72_XBoxTheme.exe; Description: {cm:LaunchProgram,XP Themes}; Flags:

nowait postinstall skipifsilent

Би ли ми обяснил как трябва да е за да се получи както го искам?!

Сподели другаде