defteros Публикувано Декември 18, 2009 Report Share Публикувано Декември 18, 2009 Здравейте, понеже нямам инсталирана защитна стена реших да го направя. От прочетеното дотук изведох няколко основни функции, които трябва да притежава една защитна стена. 1. Да филтрира съдържанието. 2. Да преобразува мрежовите адреси и номерата на портовете.3. Да балансира натоварването4. Да открива пробиви в системата5. Блокиране на данни. Както входящи така и изходящи. Което включва различни видове пакети. 6. Водене на дневници7. HIPS Филтриращи маршрутизатори, поддържащи връзката пакетни филтри или проксита? Тези ги дават като основните три вида защитни стени. Може ли да ми препоръчате защитна стена, която се приближава до тези изисквания? Фрий, и ако има такава с Бг. превод ... Съществуват ли други функции, които трябва да поддържа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 19, 2009 Report Share Публикувано Декември 19, 2009 Дай някакви определения на това, което си написал като изисквания, че така е прекалено неясно, за да ти напишем конкретни отговори.За начало кажи с каква операционна система ще работи защитната стена, която търсиш и колко грамотен е потребителя, който ще я ползва. Можеш да прегледаш темата Firewall + HIPS; ето три предложения от мен - PC Tools Firewall Plus™, Core Force и iptables. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Декември 21, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Уиндоус Хр...Четох доста от темата, но не мога да попадна на точните характеристики на всяка една защитна стена...Колкото до нивото ще се постарая понеже искам да съм максимално защитен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Това, което липсва, са малко разяснения за точките, които изброи. Твърде общо звучат така. Моля, доуточни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 ...Колкото до нивото ще се постарая понеже искам да съм максимално защитен...Рискувате да бъдете лишени от не малко възможности. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Много са функциите - тук http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php се пробват да ги класират. Доколко е обективно и пълно е малко по-друг въпрос. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Декември 21, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Рискувате да бъдете лишени от не малко възможности. Здравейте, Това са възможностите, които поне аз открих от прочетеното из форума и Мрежата. Има ли други? Наясно съм, че всяка защитна стена има своите функции, но целта е да се запозная с основните , а и с допълнителите\ по принцип\, за да се направи максималният избор. Доколкото има такъв понеже говорм, за фриий програми... Май ще трябва да погледна какво предлага всяка една от защитните стени, като защита... Много са функциите - тук http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php се пробват да ги класират. Доколко е обективно и пълно е малко по-друг въпрос. Поздрави Акоа беше и на български... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 За бога, моля, не си избирай стената само на базата на класацията на Matousec! Да го кажа превантивно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 defteros, ще разчиташ ли на антивирус и кой си избрал или няма да има такъв? Питам защото не съм пробвал само каквото не съм се сетил... И защо да е на български - английски или руски неприемливо ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Декември 21, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2009 defteros, ще разчиташ ли на антивирус и кой си избрал или няма да има такъв? Питам защото не съм пробвал само каквото не съм се сетил... И защо да е на български - английски или руски неприемливо ли е? Имам антивирусна...а до езика скаран съм с английският, макар че ако се наложи ще се справя. Целта на цялага хамалогия е че искам да ползвам онлайн банкиране и разплащане, а без стена направо си ме е страх...Всички препоръчавт тази или онази стена без да добавят какво пази или не... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Здравейте, Май ще трябва да погледна какво предлага всяка една от защитните стени, като защита...Здравей,отново!Преди да решиш с какво и колко да се подсигуриш,трябва да се вземат под внимание няколко неща: 1.Каква ОС ползваш,от колко време,лицензирана ли е ,обновява ли се редовно?2.Играеш ли често игри? 3.Ползваш ли рутер,ако да,коя година е закупен и ако може модела да кажеш.4.Коя антивирусна програма ползваш,мислиш ли да ползваш или няма(моето мнение е задължително да се ползва под Windows OS)?5.Ползваш ли вътрешна споделена мрежа с други компютри,например работа с принтери факс и др.,т.е за служебни цели ли е компютъра или не?6.И все пак няма да е излишно да споменеш малко относно конфигурацията ти,рам,процесор и така.7.Имаш ли други програми инсталирани в защитен характер,ако има не е зле да ги кажеш? Има и още ,но това е в общи линии! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 И да помоля отново за разяснения по точките в първия коментар, че да речем точки 3 и 4 са ми съвсем неясни. А и не само те. Доуточни какво имаш предвид за точки 1 до 6. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S235 Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Здравейте, понеже нямам инсталирана защитна стена реших да го направя. От прочетеното дотук изведох няколко основни функции, които трябва да притежава една защитна стена. 1. Да филтрира съдържанието. 2. Да преобразува мрежовите адреси и номерата на портовете.3. Да балансира натоварването4. Да открива пробиви в системата5. Блокиране на данни. Както входящи така и изходящи. Което включва различни видове пакети. 6. Водене на дневници7. HIPS Филтриращи маршрутизатори, поддържащи връзката пакетни филтри или проксита? Тези ги дават като основните три вида защитни стени. Може ли да ми препоръчате защитна стена, която се приближава до тези изисквания? Фрий, и ако има такава с Бг. превод ... Съществуват ли други функции, които трябва да поддържа?Съдейки по така написаните точки, оставам с усещането, че не си невеж по въпроса за защитните стени и, че доста си "проучвал" въпроса. В такъв случай ти е оставало още маааалко да попрочетеш материал и сам ще си в състояние да си харесаш стена. Забравил си да споменеш най-важното според мен- в какъв режим би искал да ти работи стената: да е максимално опростена и автоматизирана, или да изисква малко по-сериозна намеса от страна на потребителя при настройка. Това е много съществен въпрос при избора на стена!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defteros Публикувано Декември 22, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Здравей,отново!Преди да решиш с какво и колко да се подсигуриш,трябва да се вземат под внимание няколко неща: 1.Каква ОС ползваш,от колко време,лицензирана ли е ,обновява ли се редовно?2.Играеш ли често игри? 3.Ползваш ли рутер,ако да,коя година е закупен и ако може модела да кажеш.4.Коя антивирусна програма ползваш,мислиш ли да ползваш или няма(моето мнение е задължително да се ползва под Windows OS)?5.Ползваш ли вътрешна споделена мрежа с други компютри,например работа с принтери факс и др.,т.е за служебни цели ли е компютъра или не?6.И все пак няма да е излишно да споменеш малко относно конфигурацията ти,рам,процесор и така.7.Имаш ли други програми инсталирани в защитен характер,ако има не е зле да ги кажеш? Има и още ,но това е в общи линии! Здравейте, 1. Ос ми е Уиндоус Хр. Дали и лицензирана..."купих" я заедно със компютъра...нямам представа.Спрял съм ъпдейтите понеже диск С ми е в критично състояние. 2. Не играя игри. Никакви 3. Имам модем на БТК.От тези по новите... Рутер...не знам какво е 4. Не ползвам мрежа. Компютюра си е домашен и за домашни цели. 5. Версиа. Професионал- 2002. 960RAM.160Gb AMD процесор.Към 2 GH.6. Ползвам Аваст4.8 Други програми Анти малеур и онлайн скенери. Raven- Не знам какво да доуточня- смятах вие да го направите. Това е което открих в резултат на "проучването" си. Толкова ли са различни функциите на защитните стени помежду им...Колкото до настройките от това, което знам е че защитната стена по принцип се грижи, за затваряне на портове, които могат да бъдат слушани както и за трафика, който преминава... Не съм наясно кое ще бъде по добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 "онлайн банкиране и разплащане" - "диск С ми е в критично състояние" Според мен тези неща са по правило непрепоръчителни за съвместяване. Бих преинсталирал Win XP с цел пълното му обновяване след това. Ако ще ползвам Аваст - може-би най-добре е да се предпочете PC Tools Firewall Plus или PrivateFirewall 7.0 И двете са безплатни и с доста качества - съответно с малко недостатъци. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост