Jump to content

Рутерът ми забива след като поработи няколко минути eMule

Препоръчан пост

Здравейте, имам един проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне. След като разреших проблема със отварянето на портовете на рутера се свързвам, мулето светва в зелено вече, но като поработи няколко минути интернета се забавя постепенно докато напълно забива и се налага да рестартирам рутера. Ограничих качването на 5 мб. но нямаше ефект. На какво се дължи това според вас и какво мога да направя? Благодаря предварително защото знам че има кой да ми отговори
Сподели другаде

Здравейте, имам един проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне. След като разреших проблема със отварянето на портовете на рутера се свързвам, мулето светва в зелено вече, но като поработи няколко минути интернета се забавя постепенно докато напълно забива и се налага да рестартирам рутера. Ограничих качването на 5 мб. но нямаше ефект. На какво се дължи това според вас и какво мога да направя? Благодаря предварително защото знам че има кой да ми отговори

Какъв е рутера? Правил ли си някъкви промени във фърмуера? Правил ли си някъкви хардуерни промени в рутера? Ако да- опитай се да върнеш в първоначаното състояние и виж какво е състоянието!

Сподели другаде

рутера е linksis WRT54GL , смених ми фърмуера с DD-WRT, но точно заради този проблем, така е не е от това. Може и да е от някоя настройка на мулето, тъй като когато пробвам без рутер също ми забавя нета, но не чак до толкова а и не забива. Намалих и задачите за сваляне от 91 на 11 но и това се оказа че не е
Сподели другаде

рутера е linksis WRT54GL , смених ми фърмуера с DD-WRT, но точно заради този проблем, така е не е от това. Може и да е от някоя настройка на мулето, тъй като когато пробвам без рутер също ми забавя нета, но не чак до толкова а и не забива. Намалих и задачите за сваляне от 91 на 11 но и това се оказа че не е

Виж, да ти кажа честно, не съм фен на мулето. Ползвал съм преди 4-5 години, но не останах доволен от подхода им към споделянето на файлове, а от друга страна не ми предлага нищо по-добре от някой добре захранен тракер... Още повече, чрез мулето е много по-лесно да си докараш някой вирут, така че после да се наложи да форматираш от ниско ниво...

В края на краищата, мога да ти предложе следния подход, който е приложим във всички случаи когато имаш проблев с нета:

1. Търсиш причината в програмата или приложението, което ползваш.

2. Ако си локализир коя е програмата, опитваш се да я обновиш до последната налична версия;

3. Ако и това не помогне и все още си уверен, че приложението ти е причината - то просто го деинсталираш и избираш друго което да ти върши по-добра работа... :giggle:

Въпреки, че това, което ти казвам е извън кръга на майтапа, в твоя случай бих наистина помислил върху два свързани проблема - връзка, колко ти са връзките, които си дал в мулето и какви ти са настройките в рутера на "производителност(performance)". Вероятно от това идват и проблемите?!!! :crazy: Това е само теоретично, не съм много добре запознат с този рутер, още повече с тази кръпка.... Ако, някой друг е по-навътре нека да сподели!

Накрая, още веднъж - помисли дали си заслужава ползването на този тракер.... :peace:

Сподели другаде

Ако не ми трябваше мулето изобщо нямаше да се мъча, но то единственото което може да тегли редки неща които ги няма другаде. Иначе съм с последна версия v0.49c. Някой коййто е наясно с мулето да помага :help:
Сподели другаде