iano Публикувано Декември 18, 2009 Report Share Публикувано Декември 18, 2009 Здравейте, имам един проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне. След като разреших проблема със отварянето на портовете на рутера се свързвам, мулето светва в зелено вече, но като поработи няколко минути интернета се забавя постепенно докато напълно забива и се налага да рестартирам рутера. Ограничих качването на 5 мб. но нямаше ефект. На какво се дължи това според вас и какво мога да направя? Благодаря предварително защото знам че има кой да ми отговори Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 18, 2009 Report Share Публикувано Декември 18, 2009 Здравейте, имам един проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне. След като разреших проблема със отварянето на портовете на рутера се свързвам, мулето светва в зелено вече, но като поработи няколко минути интернета се забавя постепенно докато напълно забива и се налага да рестартирам рутера. Ограничих качването на 5 мб. но нямаше ефект. На какво се дължи това според вас и какво мога да направя? Благодаря предварително защото знам че има кой да ми отговориКакъв е рутера? Правил ли си някъкви промени във фърмуера? Правил ли си някъкви хардуерни промени в рутера? Ако да- опитай се да върнеш в първоначаното състояние и виж какво е състоянието! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
iano Публикувано Декември 18, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 18, 2009 рутера е linksis WRT54GL , смених ми фърмуера с DD-WRT, но точно заради този проблем, така е не е от това. Може и да е от някоя настройка на мулето, тъй като когато пробвам без рутер също ми забавя нета, но не чак до толкова а и не забива. Намалих и задачите за сваляне от 91 на 11 но и това се оказа че не е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 18, 2009 Report Share Публикувано Декември 18, 2009 рутера е linksis WRT54GL , смених ми фърмуера с DD-WRT, но точно заради този проблем, така е не е от това. Може и да е от някоя настройка на мулето, тъй като когато пробвам без рутер също ми забавя нета, но не чак до толкова а и не забива. Намалих и задачите за сваляне от 91 на 11 но и това се оказа че не еВиж, да ти кажа честно, не съм фен на мулето. Ползвал съм преди 4-5 години, но не останах доволен от подхода им към споделянето на файлове, а от друга страна не ми предлага нищо по-добре от някой добре захранен тракер... Още повече, чрез мулето е много по-лесно да си докараш някой вирут, така че после да се наложи да форматираш от ниско ниво...В края на краищата, мога да ти предложе следния подход, който е приложим във всички случаи когато имаш проблев с нета:1. Търсиш причината в програмата или приложението, което ползваш.2. Ако си локализир коя е програмата, опитваш се да я обновиш до последната налична версия;3. Ако и това не помогне и все още си уверен, че приложението ти е причината - то просто го деинсталираш и избираш друго което да ти върши по-добра работа... Въпреки, че това, което ти казвам е извън кръга на майтапа, в твоя случай бих наистина помислил върху два свързани проблема - връзка, колко ти са връзките, които си дал в мулето и какви ти са настройките в рутера на "производителност(performance)". Вероятно от това идват и проблемите?!!! Това е само теоретично, не съм много добре запознат с този рутер, още повече с тази кръпка.... Ако, някой друг е по-навътре нека да сподели!Накрая, още веднъж - помисли дали си заслужава ползването на този тракер.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
iano Публикувано Декември 18, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 18, 2009 Ако не ми трябваше мулето изобщо нямаше да се мъча, но то единственото което може да тегли редки неща които ги няма другаде. Иначе съм с последна версия v0.49c. Някой коййто е наясно с мулето да помага Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 18, 2009 Report Share Публикувано Декември 18, 2009 Провери ли дали предложеното тук решение подобрява нещата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
iano Публикувано Декември 19, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 19, 2009 Браво пич, направих препоръчаните настройки и за сега всичко работи добре Много ти благодаря, мноого ги разбираш нещата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост