powerfull01 Публикувано Декември 17, 2009 Report Share Публикувано Декември 17, 2009 Сложих си Open Suse 11.1 и уиндоус 7 ултимейт. Първо - не ми разпознава двд устройството, 2-ро - nе напрaвих всичко като хората - тепърва ще цепя харда както трябва,че сега са 2 големи дяла - линуксът сам си задели 20 гб и 2 гб за swap i ostanaha 2 дяла от 200 и нещо гб. Гледах ръководството за инсталация на уиндоус 7 - не можех да създам нов дял - бяше ми неактивен бутона new. Какво да направя за да ми разпознава уиндоусът двдрома и как да си разделя харда - пробвам с партишън мегик - само swap-а на линукса ми дава да променям. С XP съм ползвал партишъна и там нямам проблем. За уиндоус 7 какви драйвери ще ми трябват - чел съм, а и оставам с впечатлението, че повечето драйвери са в самия пакет на уиндоус 7 - т.е. в него са вклщчени драйвери за по-популярните видеокарти на ати и енвидия и някои други драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Декември 17, 2009 Report Share Публикувано Декември 17, 2009 Сложих си Open Suse 11.1 и уиндоус 7 ултимейт. Първо - не ми разпознава двд устройството, 2-ро - nе напрaвих всичко като хората - тепърва ще цепя харда както трябва,че сега са 2 големи дяла - линуксът сам си задели 20 гб и 2 гб за swap i ostanaha 2 дяла от 200 и нещо гб. Гледах ръководството за инсталация на уиндоус 7 - не можех да създам нов дял - бяше ми неактивен бутона new. Какво да направя за да ми разпознава уиндоусът двдрома и как да си разделя харда - пробвам с партишън мегик - само swap-а на линукса ми дава да променям. С XP съм ползвал партишъна и там нямам проблем. За уиндоус 7 какви драйвери ще ми трябват - чел съм, а и оставам с впечатлението, че повечето драйвери са в самия пакет на уиндоус 7 - т.е. в него са вклщчени драйвери за по-популярните видеокарти на ати и енвидия и някои други драйвери.Виж тук дали ще ти помогне нещо клик Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Декември 17, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2009 Виж тук дали ще ти помогне нещо клик Мисля, че бях достатъчно ясен, че точно това ръководство ползвах. Затова и казах, че при стъпката за създаване на нов дял не ми беше активен бутона new. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Декември 17, 2009 Report Share Публикувано Декември 17, 2009 Мисля, че бях достатъчно ясен, че точно това ръководство ползвах. Затова и казах, че при стъпката за създаване на нов дял не ми беше активен бутона new.А ти първо изтри ли дяла , че да му даваш new ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Декември 17, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2009 Мился да се мъча наново да слагам уиндоуса и да опитам да разделя харда - от колко място има нужда Open Suse 11.1? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Мился да се мъча наново да слагам уиндоуса и да опитам да разделя харда - от колко място има нужда Open Suse 11.1?Зависи дали инсталираш ДВД версията или LiveCD версията, и на двете не им трябват повече от 5 ~ 7 ГБ дори с приложен софт... от там нататък зависи ти самият какви програми ще слагаш, суапа няма смисъл да е повече от 1 ГБ... а и по-добре си инсталирай СуСе 11.2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Ако искаш да имаш Линукс и Уиндоус на една машина първо се слага Уиндоуса и след това Линукса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост