Jump to content

Откраднат лаптоп-Важно!

tonnniii

Препоръчан пост

ПЪРВО: Извинявам се на Модераторите,че пускам темата си тук и в различни раздели,но мисля,че тя е МНОГО ВАЖНА И ПОЛЕЗНА за всички тук!!!Надявам се на компромис от страна на екипа Ви. Предварително Благодаря!!!

ВНИМАНИЕ!!! към всички съфорумци.Снощи/15.12.2009г./ в района на "Зона Б5" около 18.30ч. станах жертва на нагла банда мошенници и крадци.

Ето и самата история:

Продавах лаптоп от тази тема:

http://209.85.129.132/search?q=cache:hcxQW4AKwD8J:forums.data.bg/index.php%3Fshowtopic%3D1904426%26mode%3Dlinear+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC+%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF+MSI+U100+Wind+Data.bg&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg.

С мен се свърза едно момче по skype и си уговорихме среща да го види.Срещата беше определена на тъмно и неоживено място,в района на Бившия обувен завод "Сердика" /сега там е представителството на "JAR Computers"/в не толкова късен,но в предвид времето,си е вече тъмно,а именно 19ч.За мое не/щастие точно тогава колата ми се повреди и не успях да стигна до там и навреме,а паркирах в района на "Зона Б5",близо до канала до една автомивка.Обадих се на въпросното момче и му казах къде съм и че не мога да стигна на уговореното място.То каза добре ще дойдем ние,в смисъл,че си водел някакъв приятел -разбирач.И така след около 20 мин чакане най-накрая се появиха,въпреки,че реално времето им за идване е точно 5 мин,защото са с кола,но явно са оглеждали района и са преценявали как могат да действат.Появиха се те,единия-нисък и дебел ,с кръгло лице,др- по-висок,но и той леко пълен.Видима възраст и за двамата:21-24год.Не можах да ги преценя точно,но ми се сториха и набити.Първоначално започнаха да ми се оплакват колко много ме чакали,как измръзнали и т.н.На предложението ми да седнем в колата и да го разгледат на спокойствие,те отговориха,че нямало нужда и останаха и двамата извън колата.Единия го гледаше,а др./дебелия/ започна да се пазари за парите.Аз му казах,че пазарлуци не правя и че цената е фиксирана,а и не ми се разправяше,защото бях афектиран от случилото се с колата ми.Тогава същият този каза,че отива до колата им да види дали има толкова пари,а др-остана клекнал до колата и продължи да разглежда лаптопа.МИнаха около 10-15 мин,а тоя за парите се бавеше.Тогава попитах другия какво става,а той ми отговори,че били паркирали далече по улицата до канала в посока бул. "Стамболийски" и че въпросния,който,както ми каза,искал да купи лаптопа за подарък на гаджето си,бил голям п..... и циция и сега се колебаел за парите.И така след 15 мин най-накрая се появи.И с пристигането този до колата ,държейки лаптопа ,стана,а др-дебелия клекна до нея и точно в този момент ,а и при създадените обстоятелства/бях в колата,разсеян и ядосан от случилото се с нея/ др,с лаптопа хукна да бяга.Аз тръгнах да го гоня по уличката до канала,но както на повечето ни е известно,тя е недобре осветена и е доста пуста.И както го гонех,от тъмното излязоха още двама и единия ме удари в гърба.Тогава вече прецених ,че е безмислено да правя каквото и да било безумие.Все пак живота ми не е един лаптоп,можеше да са и са въоръжени,4-ма на брой,а можеше и да са повече, и се отказах.Върнах се при колата и се обадих в полицията.Оттам нататък процедурата Ви е ясна:районни, жалби,нерви,глупости,всичко накуп.....

Съвета ми към всички е да бъдат много внимателни и осторожни при подобен вид сделки.Ако забележат подобни лица или се действа по идентична схема,по-добре да се спасяват навреме.Аз не го направих и си платих скъпо.Помествам и данните за моят лаптоп в случай ,че някой от Вас попадне случайно на него.Ето ги и тях:

Марка:MSI

Модел:U100 Wind

Сериен N:266NLK0808000810

link: http://209.85.129.132/search?q=cache:KRQRtEiwvYYJ:www.pazaruvaj.com/prenosimi-kompjutri-c3100/msi/wind-u100-266-atom-n270-1-6ghz-1gb-120gb-10-p28517588/mnenija.html+MSI+U100+Wind&cd=7&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&lr=lang_bg

Посочвам и дадените ми координати за връзка от това момче/дебелия/,които едва ли вече са валидни,но за всеки случай :

gsm:0899/037184 /сами се сещата не отговаря,но за всеки случай/

Моля,ако ви го предложат за покупка погледнете показаната по-горе информация за него.За ваше добро е!!!

Започнато е моментално разследване по случая.

За оказано съдействие:ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ!!!

Ако случайно раберете нещо повече по въпроса,можете да се свържете с мен чрез лично съобщение тук във форума или на телефон:0887/375717.Благодаря!!!

Дано да съм бил полезен на всички и Весели празници.

Сподели другаде

Съжалявам за случилото се. Много смотана история. Хубавото поне е, че си жив и здрав, това е най-важното. Първо ще почна с леката критика към теб и начина, по който си изпълнил представянето/продаването на лаптопа. Може би изобщо не е било правилно да отидеш сам на мястото на срещата, след като знаеш каква държава сме и какви хора сме. За другите, които са направили това.. няма какво да се говори, то всичко си е ясно. Младото поколение не става за нищо(разбира се с големи изключения), то се вижда ясно по телевизията какво става как всеки ден се бият и убиват 15-20 годишни деца. Гледай напред и не се сещай за случилото се. За жалост полицията няма да ти свърши никаква работа, бъди сигурен. Ако бяха нещата както трябва само по телефонния номер щяха да ги хванат(нали вече ги има регистрирани дори и СИМ картите). Не се ядосвай, всяко зло за добро и всичко се връща рано или късно, нали знаеш :thumbsup:
Сподели другаде