Jump to content

Въпрос за безплатно решение за защита

Препоръчан пост

Ще кажа това и повече не мисля да продължавам да отговарям, защото си имам едно правило да не помагам на хора, които ползват пиратска версия на MBAM, а жестоко ме съмнява да си си я купил.

А и използването на безплатната версия за контролни сканирания е напълно достатъчно.

Сподели другаде

Благодаря за отговора!

Имаш право да се съмняваш, но все пак не е чак толкова скъп лиценза на MBAM за да не може човек да си го позволи, а и единственото друго платено което ползвам е Nod32 4.0.437 BG!

Сподели другаде

Да, лицензът на MBAM не е толкова скъп, но като знам доколко българите са склонни да дават пари за софтуер, независимо дали ги имат или не, просто ми е много, много трудно да го повярвам.
Сподели другаде

• 3 months later...

Hitman Pro? Тази пък за първи път я чувам!

Ако искаш безплатна антивирусна и антишпионска защита си избери от тези:

Антивирусни:

Microsoft Security Essentials

avast! Free Antivirus - версия 5.0.594

Avira AntiVir Personal - FREE Antivirus

Антишпионски:

Malwarebytes Anti-Malware 1.46

SUPERAntiSpyware Free 4.42.1000

Избери си една от трите безплатни антивирусни програми и си изтегли и двете антишпионски, и ще имаш добра защита, но всичко ще зависи от твоите познания в тази област!

Ако не кликаш безразборно на линкове пратени по скайп например, и не посещаваш съмнителни сайтове вероятността да се зарази компютъра ти е почти нулева!

Сподели другаде

Hitman Pro е доста добра програма. Cloud-базирана програма с общо 5 енджина (PrevX, Emsisoft, Ikarus, G DATA и Dr.Web), която се справя доста добре със зловредния код като цяло. Това, че е базирана на Cloud технологията, води със себе си както предимства, така и недостатъци. Предимствата са лекота и бързина на сканиране. Недостатъкът е, че е нужна интернет връзка, защото без нея програмата е безполезна. Като цяло е доста прилична програма за профиалктични проверки отвреме навреме, но за почистване нещата са по-сложни, защото е нужен лиценз. Програмата предлага активиране на безплатен такъв, но той е валиден за 30 дни. Казано по-простичко, програмата е платена с 30 дневен пробен период и само регистрираната версия може да почиства откритите заплахи. Друг минус (поне за мен) е, че програмата е малко нахалничка - при стартирането си се и инсталира, без да попита и информира, и си поставя препратка за автоматично стартиране с Windows. Това за доста хора не е никакъв проблем, но аз не обичам програмите да правят каквото си поискат, без аз да знам за това, та го споменавам за всеки случай.

Ето обобщение...

Предимства:

- малък размер;

- бързо сканиране, изискващо минимални системни ресруси (заради Cloud технологията);

- сканиране с общо 5 енджина едновременно: PrevX, Emsisoft, Ikarus, G DATA и Dr.Web;

- висока ефективност срещу зловреден код;

- приятен интерфейс.

Недостатъци:

- без интернет връзка програмата е безполезна;

- няма резидентна защита;

- за премахване/почистване на зловредния код е нужен лиценз, а безплатният такъв е валиден 30 дни;

- малко своенравна и нахална програма.

Сподели другаде

Бих добавил към точката (- висока ефективност срещу зловреден код) посечена от Night_Raven

Предимства:

* новата опция Force Breach успява да убие повечето процеси на фалшивите антивирусни, които пречат на повечето програми за чистене на зловреден код да стартират.

видео на това твърдение:

* справя се успешно с най-новите билдове на TDL3 rootkit-a (дори с x64 варианта).

* съпорта е доста бърз и на много добро ниво.

Недостатъците:

* след деинсталация трябва да се изтрие ръчно папката в Program Files, както и още куп останки...

* дава малко повечко Fps и трябва да се отсяват ръчно (може би не е за съвсем начинаещи и за потребители).

* изисква наличието на интернет връзка за да използва Cloud технологията...НО за почистването на TDL3 не се нуждае от интернет.

Сподели другаде