Jump to content

Windows 7 не показва един от дяловете?!

gibson58

Препоръчан пост

Здравейте,

1.току що инсталирах 7 за първи път и проблема е че преди на ХР-то имах 4 дяла.обаче сега седмицата показва че има 3.къде изчезнаха 150гб ? незнам дали има връзка с проблема ,но да кажа че на липсващият дял бях инсталирал virtual pc с Win 7.

2.освен ОС друго нищо не съм инсталирал,могат да се гледат клипове с уиндолският плеър(безHD).значи ли това че има някъкви драйвери за видеото,защото в screen resolution в properties на в.картата срещу driver version пише 8.56.1.15 a последната версия е 9.11.

3.и ако искам да сложа последната версия по същият начин като в ХП ли се сменя,под сейв мод ,със съответна програма се почиства и т.н.?

Сподели другаде

1. Десен бутон на Computer->Manage->Disk Management - има ли там дяло(ове) които не им е зададена буква или има unallocated disk space?

2. 7 идва с набор от кодеци, доста по-голям от този на предшествениците си. Нормално е да можеш да гледаш някои формати филми. Това за версията са две различни номерации. Най-добре инсталирай последната версия към момента (9.11), която всъщност в device manager ще се показва като 8.56 нещо си ако не се лъжа. Просто пак казвам - различни номерации са

3. Най-добре е да се използва същата процедура за слагането на драйверите :)

Сподели другаде

1.в Disk Management проблемният дял си го има с името което съм му дал (games) ,но няма буквата до него

C,D,E... и е оградено в зелено.

2.тук малко не разбрах,казваш че ако сложа 9.11 там ще се вижда 8.56... а нали в момента се вижда точно 8.56.1.15?

Сподели другаде

оправих проблема като просто му зададох буквата наново (горд съм със себе си :cap: ).обаче си остава випроса защо само него не разпозна? и дали това не показва наличие някакъв проблем?
Сподели другаде

Предполагам няма проблем, иначе драйверът ще бъде с някоя цифра по-различен, просто всичките ми машини са с видео Нвидиа и не мога да ти кажа точната версия, която се показва в контролния панел, но обнови до 9.11 или чакай направо скоро да се появи 9.12
Сподели другаде

как да деинсталирам драйверите на вид.картата и дъното,като в add or remove programs няма нищо?става ли с дирецтно влизане под сейв мод и чистене с driver cleaner net?

п.с. като напомням че съм инсталирал единствено ОС и нищо друго,наличните драйвери са си от уина.

Сподели другаде

а няма ли все пак да е по-добре преди да инсталирам ,профилактично да врътна driver cleaner-a под сейв мод,или пък така може да възникне проблемче?

пък и от къде са се взели тези ъпдейти като не съм пускал нета !!!???

Сподели другаде

а няма ли все пак да е по-добре преди да инсталирам ,профилактично да врътна driver cleaner-a под сейв мод,или пък така може да възникне проблемче?

пък и от къде са се взели тези ъпдейти като не съм пускал нета !!!???

Как откъде? Ами от Zamunda, много ясно!

Там вече всеки месец качват Win7 с интегрирани всички ъпдейти за периода :D

Win-а несъмнено от там е дръпнат и за това ги има ъпдейтите. :)

Сподели другаде