Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, наскоро един приятел си купи рутер. Купи си го заедно с лаптоп, като продавача му каза, че е най-новото с което разполагат и че конфигурирането му е една идея по-трудно от останалите. Рутера е NetGear WNR1000.Аз имам рутер d-lin dir300 и го конфигурирах за не повече от 10минути, а с този се занимавам вече трети ден, като дори ходихме и до магазина от който е купен, защото си мислех, че може и нещо да не е наред с рутера, но при тях в офиса сичко беше ОК. Поговорих с момчето от офиса и стана чсно, че начина по който го правя е абсолютно същия по който и той го направи, което означава, че може и да не е в мен проблема :giggle: . Та прегледах всички настройки по връзката на интернета, но всичко си беше ОК. След това конфигурирах напълно рутера, този път стана, но липсваше интернет връзка, а всички настройки си бяха ОК. Връзката на интернета по принцип се осъществява чрез PPPOE протокол и е с динамично IP. Същата като мойта вкъщи, но няма тръгване този рутер. Та ако някой е запознат как мога да го напрвя да работи нека да пише и ако е нужна още информация да каже каква е точно за да не пиша неща които ще се ненужни.
Сподели другаде

Щом е с РРРоЕ виж дали е на Connection Type: Continuous

А настройката на DNS-а я остави на автоматика.

Би трябвало да се свърже след прилагане на всички настройки, стига да не бъркате потребителското име и парола!

Сподели другаде

1...но при тях в офиса сичко беше ОК...

2... но липсваше интернет връзка, а всички настройки си бяха ОК...

1.Тоест в магазина са на същия доставчик с същия тип на свързване.И след като са го настроили интерната и рутера функционираше правилно.А във вас не иска?

2.Настроил си рутер а тои не ти е дал интернет.Пробвали да направиш връзка на PC с същия тип на свързване с PPPoE,user,pasw,servisname(име на услугата ако има).И получили интернат на PC?

3.Монтирали ли сте лан протектор между рутера и входното трасе

По принцип ако всичко си настроил както трябва според теб и в магазина рутера е дал интернат.То най-вероятната причина може да се дължи лан мрежата,рутера може да не му харесва латентността на връзката и да не желае да тръгне.Също ако сте си монтирали лан протектор и тои е дефектен,та дори и да не е все пак увеличава латентността на връзката.

Ако разполагате с суич(мрежов комутатор не знам как го наричате.)може да пробвате.Ако той намали шумовете и рутера хареса латентността,би се закачил и би дал интернат.може също да пробвате да смените Firmware на рутера.

П.с.Не е гаранция че каквото и да на правиш би решило проблема .Действителност се срещат и дефектни рутери.Които си правят каквото искат и когато си искат.

Сподели другаде

1.Тоест в магазина са на същия доставчик с същия тип на свързване.И след като са го настроили интерната и рутера функционираше правилно.А във вас не иска?

2.Настроил си рутер а тои не ти е дал интернет.Пробвали да направиш връзка на PC с същия тип на свързване с PPPoE,user,pasw,servisname(име на услугата ако има).И получили интернат на PC?

3.Монтирали ли сте лан протектор между рутера и входното трасе

По принцип ако всичко си настроил както трябва според теб и в магазина рутера е дал интернат.То най-вероятната причина може да се дължи лан мрежата,рутера може да не му харесва латентността на връзката и да не желае да тръгне.Също ако сте си монтирали лан протектор и тои е дефектен,та дори и да не е все пак увеличава латентността на връзката.

Ако разполагате с суич(мрежов комутатор не знам как го наричате.)може да пробвате.Ако той намали шумовете и рутера хареса латентността,би се закачил и би дал интернат.може също да пробвате да смените Firmware на рутера.

П.с.Не е гаранция че каквото и да на правиш би решило проблема .Действителност се срещат и дефектни рутери.Които си правят каквото искат и когато си искат.

Не, в магазина въобще не сме го връзвали към интернет, а просто го пуснаха да видят дали работи, защото при мен въобще не отваряше уеб страницата за натройка и мислех, че може да е проблем с рутера. Но при тях тръгна и след това като го пробвах вкъщи си тръгна и всичко беше ОК. Та мъчих се пак да го настройвам и не стана и реших да го пробвам на друго място, защото ме съмняваше, че е от интернет доставчика този проблем. И когато го пробвах на друго място за по-малко от 2мин. го настроих и тръгна. Като рутера тръгна на място където интернет доставчика беше друг, няма да казвам за кои две фирми става въпрос за да не правя реклама, но ако е нужно ще споделя. Та това ме навежда на мисълта, че проблема е в доставчика и каквото и да правя няма да тръгне, но може и да греша.Ето една снимка на връзката за да ми кажете дали е от настройките или доставчика. http://img707.imageshack.us/img707/1709/39679999.th.jpg

Сподели другаде

Не, в магазина въобще не сме го връзвали към интернет, а просто го пуснаха да видят дали работи, защото при мен въобще не отваряше уеб страницата за натройка и мислех, че може да е проблем с рутера. Но при тях тръгна и след това като го пробвах вкъщи си тръгна и всичко беше ОК. Та мъчих се пак да го настройвам и не стана и реших да го пробвам на друго място, защото ме съмняваше, че е от интернет доставчика този проблем. И когато го пробвах на друго място за по-малко от 2мин. го настроих и тръгна. Като рутера тръгна на място където интернет доставчика беше друг, няма да казвам за кои две фирми става въпрос за да не правя реклама, но ако е нужно ще споделя. Та това ме навежда на мисълта, че проблема е в доставчика и каквото и да правя няма да тръгне, но може и да греша.Ето една снимка на връзката за да ми кажете дали е от настройките или доставчика. http://img707.imageshack.us/img707/1709/39679999.th.jpg

Клонира ли мак адреса ?

Сподели другаде

Ако имаш на предвид да съм го написал в настройките на лан картата да.

Ами не, повечето интернет доставчици разпознават потребителите си по mac адрес, той е уникален за всяка лан карта. За да те разпознае като потребител, мрежата, трябва да замениш мак адреса на рутера с този, който е на компютъра. Друг вариант е да се обадиш на доставчика да кажеш, че ползваш рутер и да кажеш мак адреса на рутера. На моят рутер този адрес е написан от долната му страна. Ето и как се намира Mac адреса на компютъра. Дано си ме разбрал какво искам да ти кажа :)

Сподели другаде

Ами не, повечето интернет доставчици разпознават потребителите си по mac адрес, той е уникален за всяка лан карта. За да те разпознае като потребител, мрежата, трябва да замениш мак адреса на рутера с този, който е на компютъра. Друг вариант е да се обадиш на доставчика да кажеш, че ползваш рутер и да кажеш мак адреса на рутера. На моят рутер този адрес е написан от долната му страна. Ето и как се намира Mac адреса на компютъра. Дано си ме разбрал какво искам да ти кажа :)

Да напълно те разбрах и това го бях направил и отново не тръгна. И всъщност питах в интернет доставчика, защо не става и те казаха даваш по още 8лв на месец към таксата и всичко ще е ОК, иначе няма как да си с рутер, този проблем е бил и при други потребители. Общо взето смешна история, но при нас нормални неща няма така че вече нищо не ме учудва.

Сподели другаде

Виж как е при мен на РРРоЕ (няма клониране на мак адрес - всичко е нули):

http://store.picbg.net/thumb/2D/B8/4ec1dd9a4edf2db8.jpg-кликни за да видиш в голям размер! :computer:

Абе то конфигурацията става за по-малко от 2мин. по принцип. Факта, че след като го пробвах на моя интернет доставчик и стана, а след като го върнах не можах да го конфигурирам означава, че така са го направили, че от всичко да взимат пари. И все пак си мисля, че като направя номера с мак адреса трябваше да тръгне, но уви пак не стана. Общо взето отчита, че всичко е нагласено както трябва, но в рутера няма интернет, това е.

Незнам дали мога да кажа за кои доставчици става въпрос, за да не изтрият темата, защото правя реклама.

Сподели другаде

Свържи един компютър към линията на доставчика, без рутера. След това изпълни командата ping dir.bg и напиши тук резултата. Предполагам, че ограничението е по TTL.
Сподели другаде

• 1 month later...

Свържи един компютър към линията на доставчика, без рутера. След това изпълни командата ping dir.bg и напиши тук резултата. Предполагам, че ограничението е по TTL.

Ами ако настроя рутера да работи като AP, ще има ли интернет на компютъра и безжичен такъв?

Сподели другаде

Според мен имаш три варианта:

1. Да си намериш рутер, който поддържа промяна на TTL (доколкото видях, твоят няма такава функция).

2. Да опиташ да инсталираш някакъв firmware на рутера, който да ти позволи да променаш TTL;

3. Да говориш с твоя доставчик по въпроса.

Аз ти препоръчвам третия вариант, като най-разумен, законен (не го знам със сигурност, но предполагам, че в договора ти с доставчика има клауза, забраняваща включването на допълнителни устройства към мрежата) и логичен.

Сподели другаде

Според мен имаш три варианта:

1. Да си намериш рутер, който поддържа промяна на TTL (доколкото видях, твоят няма такава функция).

2. Да опиташ да инсталираш някакъв firmware на рутера, който да ти позволи да променаш TTL;

3. Да говориш с твоя доставчик по въпроса.

Аз ти препоръчвам третия вариант, като най-разумен, законен (не го знам със сигурност, но предполагам, че в договора ти с доставчика има клауза, забраняваща включването на допълнителни устройства към мрежата) и логичен.

Ами третия вариант вече е пробван и резултата от него ще бъде още 8лв на месец над таксата. Понеже става въпрос за една позната, а не за мен баща и каза, че просто ще се преместят на друг доставчик. Относно firmware мисля,че няма да стане, защото не го видях в списъка, но пък рутера може да смени с такъв, който има тази възможност. Но ще се пробвам да да премахна това ограничение по друг начин.

Сподели другаде