coojoe_213 Публикувано Декември 9, 2009 Report Share Публикувано Декември 9, 2009 Здравейте. Мисля да си купя скоро външен хард диск и имам няколко въпроса, които не знам, а ме вълнъват 1/. Има ли някакво значение в процеса на работа от това дали е 2.5 или 3.5 инча?2/. Има ли някакво значение хард диска дали е ''правен'' /т.е. някоя фирмица е купила кутията отделно и отделно харда и ги е скалъпила/?3/. Има ли някакво значние върху качеството на прехвърляне на данни като е с адаптер или само с usb /предпочитам само с usb кабел да е/?4/. Какви параметри трябва да гледам преди да го купя /ако има такива при четене/запис на данни/? Аз съм се спрял на този хард диск. Какво мислите за него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 9, 2009 Report Share Публикувано Декември 9, 2009 1/ Доколкото знам 2,5-инчовите се захранват чрез USB,а за 3,5-инчовите трябва отделен адаптер и в този смисъл първите са "по-преносими" 2/За теб има ли значение марката/моделът на харддиска или "само да е по-голям"? 3/За това има значение кутията дали е с USB или SATA.4/Според мен за външен харддиск е по-важно колко топлина произвежда,отколкото скоростта на пренос на данни(все пак няма да прехвърляш файлове чак толкова често,предполагам). Ако те интересува - аз използвам един Хитачи 500 ГБ 3,5 инчов,16 мегабайта кеш + допълнително взета кутия. Същата няма собствено охлаждане и през лятото закачам на нея един вентилатор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
5ar Публикувано Декември 9, 2009 Report Share Публикувано Декември 9, 2009 преди време питах и аз по същия въпрос http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=9996&st=0&p=84901&fromsearch=1entry84901 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост