Jump to content

Проблем с Рутер WGR614

Препоръчан пост

Зех си преди година някаде рутера работеше си перфектно. Бях спрял да го ползвам и не съм го пускал около 3-4 месеца. Сега пак ми трябва, но немога да си направя настройките. Когато вляза в адреса, който го пише на рутера не ми го отваря. И също като сложа кабела за нета в рутера и от него пускам един кабел към стационарния компютър, пише, че съм свързан, а няма интернет. Някой да може да ми помогне да го оправя, че много ми трябва интернет на лаптопа и компютъра.
Сподели другаде

Дори и да иска дати помогне човек,трудно ще му е.

Не съм сигурен как да постъпиш но аз бих постъпил по следния начин.

Включвам кабела към на PC с кабел,а другия край в единия от портовете на рутера(като още не включвам кабела за интернат).Поглеждам състоянието на лан картата,какво IP сам получил и кои ми го дава,съответно на устройството IP(обикновено е 192.168.0.1).Пишеш в RUN>cmd>ping 192.168.1.1 -t и ако ти отговори значи наистина е това(след като само PC и рутера са вързани.Пишеш в адрес бара 192.168.0.1 > Enter ,сега трябва да ти поиска user и pasw.Мисля че и двете са admin и admin(тук са фабрични дано снеси ги променял).за настройките към интернет може да ползваш Setup Wizard,там най-вероятно ще си избереш начин за връзка(като в 90% от случаите е PPPoE с user name и pasw,а за сървис неим зависи от доставчика ти дали е го ползва.Ако има въведи в полето,ако не ползва оставяш полето празно)

П.с.АКО имаш ръководството на рутера и си го прочел, ресетни самия рутер и си го настрои наново.Е стига да си сигурен че ще се сетиш как си го настройвал предния път.

Сподели другаде