Osore Публикувано Декември 6, 2009 Report Share Публикувано Декември 6, 2009 Компютъра ми е нов с двд записвачка в момента съм с XP и искам да си сложа 7цата проблемът е там че немога за запиша диск защото ми показва че няма място http://picbg.net/img.php?file=d6571a882d39b0ff.bmp пробвал съм и с други двдта и не става. попринцип си ми чете двдта ето скриинчета http://picbg.net/img.php?file=a461b539361b58e7.bmp http://picbg.net/img.php?file=1010d87a3e35b414.bmp моля за помощ по въпроса и мерси предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Декември 6, 2009 Report Share Публикувано Декември 6, 2009 Първата снимчица, фактически нищо не показва... И аз като сложа празен диск в записвачката, ми показва същото, но това не ми пречи да запиша на него информация (все пак, пише че 0 бита са заети и 0 са оставащи). Втората снимчица... показва, само колко е заето от диска, който като гледам, сигурно е двуслоен и е затворен (за това не се отчита празно място) Третата снимчица... Ти колко записвачки имаш. 3 броя, или 1 + 2 на Daemon Tools? Изобщо пробва ли за запишеш диск, или само видя какво ти показва в Properties на диска и вдигна ръце? Програмата, която ползваш за запис, изписва ли ти че няма място на нов празен диск? Иначе казваш, че искаш да запишеш boot-ващ диск с Windows 7: десен бутон върху ISO-то => Open with... => избираш програмата, с която записваш => Цъкаш да се записва (на подходяща скорост) и да видим какво ще стане - отчита ли ти програмата, че диска е празен, или не. За малко да пропусна: каква марка и модел е въпросната записвачка? Edit: Колко Gb ти е C: дяла, че като го гледам, бая си го натъпкал и вероятно ще имаш проблеми при дефрагментирането... Ако е мъничък (10Gb), Windows 7 ще се свива като в детски чепик... или няма да ти остане достатъчно място за инсталиране на програми. Може да се наложи да си прехвърляш гигабайти към C:-то от някой друг дял... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Osore Публикувано Декември 6, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2009 1во мерси за бързата реакция такам незнам откаде да започна значи записвачката е LG ( 1 на брои другите 2 са deamon tools)компа е нов сравнително мощен хдд ми е 300 гб ако не се лъжа а сичко съм го нацвъкал в Ц защото си пазех другия дял от хддто за 7цата а доколкото за записването записвал съм с програмата вградена в хрто защото нерото ми правеше проблеми а пък ашампо беше много бавно и като започнех да записвам ми казваше че двдто е повредено и вдигнах ръце Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Декември 6, 2009 Report Share Публикувано Декември 6, 2009 За запис на дискове, можеш да използваш и безплатната програма ImgBurn. Ръководство за нея: цък. Програмата е само към 2Mb голяма, лека, лесна за използване, многофункционална и с превод на български. Безплатна е. Това е личният ми фаворит за записване на дискове. Ако Ashampoo и Nero съберат толкоз много функции в подобен размер... Значи е дошъл Денят На Страшния Съд Пробвай да запишеш каквото там искаш с ImgBurn и кажи дали е станало. Надявам се, нямаш намерение да направиш компа си dual boot - демек на единия дял XP, а на другия 7. Имам съмнение, че и култовият SPTD драйвер на Daemon Tools може да прави мизерии, но първо пробвай да запишеш диск с ImgBurn. Както съм посочил в предния си пост:Десен бутон върху ISO-то => Open with... => ImgBurn => Програмата ти го зарежда, като изписва: Файлова система: ISO9660 (Bootable) => избираш скорост на запис => цъкаш да почва да се записва => пиеш едно кайве, докато щайгата ти си върши работата. Между другото, моята записвачка също е LG и за 2 години се е доказвала многократно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Osore Публикувано Декември 6, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2009 мерси за програмата отлична е а и диска го записах стана сичко перфектно записах си 7цата на 2рия дял на хдто а може да си го форматирам ц аз повечето фаилове съм си ги бакъпнал самоче 7цата ми прави мизерии с нета така че ще видим не са ми нужни 2 ОСта мерси за всичко супер сте темата е готова за коша чувстваите се свободни да я преместите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост