galaga18 Публикувано Декември 5, 2009 Report Share Публикувано Декември 5, 2009 Здравейте,имам следния проблем и се надявам да ми помогнете;компа ми е CPU-D915HDD-160GBMB-MSI 945PL NEO-3-FRAM-DDR-2 2x512MBPOWER-Fortron ATX-350PNF 350WVIDEO-GF7300LEOS - Windows-7Последните две стартирания от бутона Power не включваше веднага,а след многократно натискане.След което въобще не включи.На дъното около видеокартата намерих един надут кондензатор и го смених .Сега диода на лицевия панел премигва няколко пъти и светва нормално - и толкова,вентилаторите не въртят .Пробвах захранването работи но не съм измервал подаващите напрежения.За съжаление нямам подръка друго дъно да пробвам другите части.Въпросът ми е какво мога да направя още за да проверя дали дъното е свършило.Какво бихте ми препоръчали да сложа същото дъно или друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 5, 2009 Report Share Публикувано Декември 5, 2009 Нелоша идея би била да разкачиш всякакъв страничен хардуер - флопи/оптични устройства, твърди дискове и дори памет и видео карта и да видиш как ще реагира системата. Ако дори и без памет и видео карта положението е същото, то най-вероятно самото дъно е сдало багажа и не стига въобще до засичане на паметта и видео картата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
galaga18 Публикувано Декември 5, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2009 Нелоша идея би била да разкачиш всякакъв страничен хардуер - флопи/оптични устройства, твърди дискове и дори памет и видео карта и да видиш как ще реагира системата. Ако дори и без памет и видео карта положението е същото, то най-вероятно самото дъно е сдало багажа и не стига въобще до засичане на паметта и видео картата.Пробвах,нищо утре ще пробвам с друго захранване и ако не ново дъно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Март 1, 2010 Report Share Публикувано Март 1, 2010 Здравейте и Честита Баба Марта.Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е за тази тема, ама така прецених.От 2 дни имам леко бучене и днес при пускането на компа , бученето се засили. Спрях го, отворих кутията, почистих прахта и го пуснах отворен и видях, че на дъното има едно вентилаторче, на което перката му като се върти и играе. Мисля, че бученето идва от него, макар че след почистване на прахта намаля.Дъното ми е M25GT4-SOG-LF http://www.jetway.com.tw/jetway/pic/big2/M25GT4-SOG.jpg, онова дето пише nVIDIA ON BOARD имам в предвид. М.май миналата година ми го смениха, с друго, китайско, на което пише SRW DC 4010 SJ top cooler, но явно и това е за смяна. Проблема е , че сега не мога да го занеса на ремонт, а чак след 2 седмици, дали ще е пагубно?И още, цялото ли се откача от двете болтчета с пружинки, или само перката се маха от трите болтчета отгоре, ако мога да си го сменя, да не мъкна компа, че няма с какво?А и забравих, че там дето са 4 кондензатора, един до друг,/на снимката - под слотовете за RAM паметта-поне мисля че за това/, втория дето е най-висок е и издут, може ли да се смени или да карам така и да мисля за ново дъно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Март 1, 2010 Report Share Публикувано Март 1, 2010 Майката му е смазка, да те светна, може да ползваш грес( високооборотна ), машинно масло ( но ефекта ще е кратък), спрей за вентилатори G-33. смазка за болтове, ключалки и т.н. (WD-40) и е евтин, възелин ( на петролна основа, а не боровазелин принерно )... недей да сменяш вентилатори, пак ще се разхлопат, като им "свърши маслото" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Март 1, 2010 Report Share Публикувано Март 1, 2010 Намерих снимка на разглобена перка на вентилатор, само че е от видеокарта и от друг форум, къде да капна/смажа, имам машинно масло под ръка? http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1440/1552637785.JPG И трябва ли да изваждам перката? Моята е почистена, ако може малко обяснения, доста отдавна съм учила електроника Утре ще се пробвам, благодаря за отговора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 1, 2010 Report Share Публикувано Март 1, 2010 Намерих снимка на разглобена перка на вентилатор, само че е от видеокарта и от друг форум, къде да капна/смажа, имам машинно масло под ръка? http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1440/1552637785.JPG И трябва ли да изваждам перката? Моята е почистена, ако може малко обяснения, доста отдавна съм учила електроника Утре ще се пробвам, благодаря за отговораТо е най-добре да се смени с нов вентилатор. Все пак: трябва да се свали целия вентилатор и отзад има лепенка, която покрива втулковия лагер, има и гумена тапичка евентуално, която се сваля, капва се една капка машинно масло (добре е да не е много тънко като "Прецизол", за да не изтече бързо) и се слага обратно тапата и лепенката. Може и моторно масло да се използва, тъкмо е и по-гъсто. След това вентилатора трябва да се монтира по обратния ред.Сега като гледам снимката отново, може да се окаже, че трябва да се търси тапата и лагера откъм лицевата страна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Март 1, 2010 Report Share Публикувано Март 1, 2010 Много ти благодаря, поразрових се в нета и намерих описание как се смазва вентилатор с картинки, точно по твоя начин е обяснено, но вече знаех какво да търся. Супер сте! Лека вечер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост