nikikom Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Еми направих го ама нищо не стана,същност те се бяха същите и сега незнам какво да правя....Смени си и MAC адреса, като на стария компютър и виж дали ще има промяна.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 17, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2009 И аз това исках да обясня, според мен проблема е точно там Нали това казвам и аз обадих им се като си мислех,че е от МАК адреса ама ми казха,че при положение че е кабелен интернет не ми трябвало MAC адрес и сигнала идвал директно към модема и от модема към лан картата и проблема бил в мен и по-точно в интернет опциите.Направих си ги същите като на стария компютър и пак нищо....Сега компютъра е на ремонт ще видим там кво ще стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 19, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 19, 2009 Смени си и MAC адреса, като на стария компютър и виж дали ще има промяна.Успех. Мога ли да си сменя МАК адреса на новия компютър и как? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Декември 19, 2009 Report Share Публикувано Декември 19, 2009 Нали това казвам и аз обадих им се като си мислех,че е от МАК адреса ама ми казха,че при положение че е кабелен интернет не ми трябвало MAC адрес и сигнала идвал директно към модема и от модема към лан картата и проблема бил в мен и по-точно в интернет опциите.Направих си ги същите като на стария компютър и пак нищо....Сега компютъра е на ремонт ще видим там кво ще стане.Eдин съвет - свържи се с доставчика и кажи , че искаш да си пуснеш нет на новия компютър, след което предполагам, че ще ти изпратят човек, който да дойде у вас, да види МАС адреса на новия компютър, да го запише и вече ще ти пуснат нет на новия компютър, като предполагам че ще спрат нета, който се подава към стария ти компютър. Доколкото разбирам твоят доставчик филтрира достъпа по МАС адреси и пуска нет само към един брой твой компютър. Ти предполагам искаш да имаш нет и към двата компютъра с една такса, което предполагам не се разрешава от доставчика ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Декември 19, 2009 Report Share Публикувано Декември 19, 2009 Мога ли да си сменя МАК адреса на новия компютър и как?Може, но първо виж адреса на стария си компютър: Start -> Run -> пишеш cmd -> OK. Пишеш ipconfig /all -> Enter. Вълнува те реда "Physical Address". Препиши го и след това го въведи на новия: My Computer -> десен клик -> Properties/Hardware/DeviceManager/Network Adapter -> десен клик в/у ЛАН-картата -> Properties/Advanced/Network Address/Value и в полето пишеш MAC адреса на другия компютър, но без тиретата. Ако искаш да си върнеш оригиналния, само слагаш отметката на Not Present. Имай предвид, че когато са с еднакви MAC адреси не е добре да ги връзваш в мрежа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост