eskulero Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Проблема е такъв,че нямам интернет на новия компютър,мислих си че е от мак адреса ама се оказа,че не ми е нужен при кабелен и-нет.Та казаха ми от офиса на доставчика ми,че е от настройките на компютъра ми,може ли някой каже какви трябва да са те по-точно и откъде се правят въобще.До колкото чух трябва да се направи така,че компютъра да приема от DNS сървър. Благодаря предварително!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Контролен панел -> (Network and Internet Connections ->) Network Connections -> десен клик върху мрежовата връзка -> Properties -> двоен клик върху Internet Protocol (TCP/IP).Какви точно трябва да са настройките си зависи от ситуацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 3, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Контролен панел -> (Network and Internet Connections ->) Network Connections -> десен клик върху мрежовата връзка -> Properties -> двоен клик върху Internet Protocol (TCP/IP).Какви точно трябва да са настройките си зависи от ситуацията. Еми всъщност и аз незнам,искам просто да имам и-нет на другия компютър.До колкото разбрах от операторката на доставчика "Да се настрой така,че компютъра да приема от DNS сървър,което лично на мен нищо не ми говори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 За начало кажи колко компютри имаш, с каква операционна система работиш на тях и по какъв начин получаваш достъп до ИНТЕРНЕТ. Дотук разбрах, че имаш поне два компютъра и някакъв кабел (който не е ясно какъв е). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 3, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2009 За начало кажи колко компютри имаш, с каква операционна система работиш на тях и по какъв начин получаваш достъп до ИНТЕРНЕТ. Дотук разбрах, че имаш поне два компютъра и някакъв кабел (който не е ясно какъв е). Ми имам 2 компютъра (стар и нов) интернета е кабелен с модем и е към стария комп и проблема ми е , че интернета не тръгва на новия,а само на стария.И двата са с XP version 2002 SP3. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Ми имам 2 компютъра (стар и нов) интернета е кабелен с модем и е към стария комп и проблема ми е , че интернета не тръгва на новия,а само на стария.И двата са с XP version 2002 SP3. За тези настройки ли става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 За тези настройки ли става въпрос? ми целта ми не е да имам интернет на двата компа,а само на новия ... ама незнам защо интернета от стария фаща а от новия - не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 ми целта ми не е да имам интернет на двата компа,а само на новия ... ама незнам защо интернета от стария фаща а от новия - не.Ами направи така както Night_Raven ти е казал, препиши настройките от машината на която има интернет и ги сложи на машината на която искаш да има интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Предполагам доставчика ти филтрира интернета и ти го допуска по МАК адрес. Т.е. сега имаш интернет на стария, защото са ти добавили неговия мак адрес. Ако това, което Night_Raven ти каза не стане, обади им се и кажи да ти добавят/сменят Мак адреса и им кажи МАК-а на новия ти компютър. Това е само предположение за МАК адресите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Предполагам доставчика ти филтрира интернета и ти го допуска по МАК адрес. Т.е. сега имаш интернет на стария, защото са ти добавили неговия мак адрес. Ако това, което Night_Raven ти каза не стане, обади им се и кажи да ти добавят/сменят Мак адреса и им кажи МАК-а на новия ти компютър. Това е само предположение за МАК адресите. Обадих се и ми казаха,че не ми е нужен МАК адрес при кабелен интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 10, 2009 Report Share Публикувано Декември 10, 2009 Ами направи така както Night_Raven ти е казал, препиши настройките от машината на която има интернет и ги сложи на машината на която искаш да има интернет.Не е изобщо лоша идеята, да знаеш - пробвай Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eskulero Публикувано Декември 11, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 11, 2009 Не е изобщо лоша идеята, да знаеш - пробвай Еми направих го ама нищо не стана,същност те се бяха същите и сега незнам какво да правя.... Чудя се дали нямам дефектна ЛАН карта(възможно ли е ако ми е дефектна лан картата да хващам с wi-fi??) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Декември 11, 2009 Report Share Публикувано Декември 11, 2009 Провери си и драйвърите дали всичко е наред Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Декември 11, 2009 Report Share Публикувано Декември 11, 2009 Обадих се и ми казаха,че не ми е нужен МАК адрес при кабелен интернет.То на теб не ти трябва, ама на тях им трябва мак адреса , за да ти пуснат нет към тази лан карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 13, 2009 Report Share Публикувано Декември 13, 2009 То на теб не ти трябва, ама на тях им трябва мак адреса , за да ти пуснат нет към тази лан карта.И аз това исках да обясня, според мен проблема е точно там Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост