Linaniko Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Здравейте,Ако можете-помогнете,ако не знаете,моля ви да ми посочите човек към когото да се обърна.Ето за какво става дума:Исках да премина от Windows Xp на Windows 7.Купих си 2,5" външен хард диск WD 500 Gb и направих cut-paste(не copy-paste,което бе първата ми грешка в серията грешки)на всичките ми данни от PC-то към външния хард диск.Свалих Windows 7 iso file,исползвах IsoBuster и прехвърлих нещата на външния ми хард диск.Исках да инсталирам Windows 7 по този начин-от външен хард диск,правейки го бутабилен. Не съм форматирала външния диск,нито пък съм правила конвертиране от FAT в NTFS или подобни такива неща.Това,което направих е следното:Написах cmd в run и по този начин влязох в DOSТам написах diskpartСлед което list diskно,тъй като не ми показа списък,дали диск 0,1,2,по някаква логика,означих диск номер 1Написах select disk 1Написах cleanи в този момент мигновено се усетих,че clean можно е да изтрие всичките данни,които не са windows 7 и след 3-4 секунди в паника дръпнах USB кабела пряко от външния диск...Всичките ми данни са или бяха там.Нямам ги на CD-та,DVD-та или на друг носител :(Какъв е проблемът сега?Компата ми не разпознава външния хард диск,т.е. като го приключа долу дясно се появлява safely remove hardware,но иначе в My computer липсва иконката.Компата ми има C: D: E: партиции,F: и G: за DVD записвачките и H: напреди беше за външния хард диск.Е,сега-това H: липсва!1.Нямам достъп до външния хард диск.2.Дали съм изтрила данните и ако ДА-можно ли е и как да ги възстановя?Това,което направих до този момент:Проверка на USB и Fire wire кабелите и портите,смяна на кабелите даже.LED indicators-светят нормално,а и няма странен звук-всичко си е нормално.В Device Manager:the device is installed and working properly."This device(WD PP III Studio II USB) is working properly"disk: disk 1type:unknownlocation: 0capacity: 476938unallocated space: 0 MbВ Western Drive Manager Status:Drive name(Volumes): My Passport USB HDDUsed: 0%Temp. : OkВ DISK MANAGEMENT показва следното като информация:Disk 1-unknown 465,76Gb not initializedThere is black bar and unallocated 465,76GbDisk 0 basic C: primary partition and healtyD: and E: partitions also healty and they are with blue bar(not extended,but logical drive)В DISK MANAGEMENT мога да форматирам диска,но ако данните са все още на WD HDD,след форматирането ще се изтриат определено!Какво мога да направя,тъи като данните са много ценни за мен(приблизително 90Gb)?!Как да дойда до данните и ако ги няма,как да ги върна назад?В Western Digital Support,само за диягноза на проблема,изпращане на външния хард диск(въпреки,че е под гаранция)до тях(в случая-Полша)-ще ме струва няколко стотни евро,а ако трябва(ако данните са изтрити) и може да върнат данните назад цената става космическа,поне за мен-над 3000 лева!Очайна съм-помагайте,моля ви! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 По принцип в случая правилното решение е да занесеш диска в сервиз или фирма, която се занимава с възстановяване на информация. Има вероятност да се спаси част от информацията.Друг вариант е да се заемеш сама с възстановяването, като имаш две възможности:1. Правиш копие (image) на диска и работиш с копието. Програми за възстановяване на информация има много, ако си направиш копие на диска можеш да си експериментираш с тях. Проблемът е, че трябва да намериш още един такъв диск.2. Същото като горното, но работиш с оригиналния диск. В най-лошия случай при неуспех ще изгубиш и малкото шансове за възстановяване на информацията.Прецени си доколко тези данни са важни за теб и си избери вариант за действие. Предполагам, че ще можем да ти помогнем с конкретни инструкции, ако решиш да се бориш с проблема сама. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Действала си прибързано и необмислено. Ако форматираш харддиска, буквата Н ще се появи, но ще изтриеш всичко. Предлагам да се обърнеш към специализирана фирма за възстановяване на информация като тези например: линк, линк. Това "В DISK MANAGEMENT показва следното като информация:Disk 1-unknown 465,76Gb not initializedThere is black bar and unallocated 465,76Gb" означава, че за компютъра дискът е празен, неопределен и чака да бъде форматиран. При прекъсването на връзката се е повредил MFT (Master File Table) на харддиска и затова сега ти показва Unallocated 465,76 GB - целия диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост