Khloe Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 Проблемът е следния.От извесно време има петна по монитора на компютъра.Беше само едно, но с времето се увеличиха.:(Пробвах с кърпички Screen-Clene за почистване,но не се махнаха.ОС:Microsoft Windows XP Professionalмонитор :Philips 170C (170C7) [17" LCD] (BZ20704131708)Видео карта:NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (32 MB)дънна платка:Gigabyte GA-7VAXP (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)Малко инф. за компютъра.За друго не се сещам.Ето снимка: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 T.e. петната изглеждат като все едно са от едната страна на стъкло, пък ти ги виждаш и триеш от другата страна? Въпросните петна, оказват ли някакво влияние върху картината; примерно, когато е някаква шарена? Пиксели с различен цвят? Доколкото знам, LCD мониторите са с поне 3 години гаранция. Гаранционен ли е твоя? Ако е така, можеш да се обърнеш към поддържащия сервиз, откъдето евентуално ще ти го подменят...Подобни петна съм виждал на LCD монитор Dell (не знам точния модел, но беше 19'' с USB-входове отстрани). Оказа се дефект в матрицата и мониторът беше подменен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 Подновявам темата. В моя случай става въпрос именно за петна от външната страна на монитора. Тоест първо са точки и когато се опитам да ги забърша с онези спиртосани кърпички - стават размазани петна. Опитах да използвам гъба, увита с такава кърпичка за да има по-равномерен натиск, но това не реши проблема. Може би причината е че моят монитор е матов и затова се получава неравномерно намокряне... Какво друго бихте ми препоръчали да ползвам - може би нещо като онези гумени чистачки за прозорци ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 Подновявам темата. В моя случай става въпрос именно за петна от външната страна на монитора. Тоест първо са точки и когато се опитам да ги забърша с онези спиртосани кърпички - стават размазани петна. Опитах да използвам гъба, увита с такава кърпичка за да има по-равномерен натиск, но това не реши проблема. Може би причината е че моят монитор е матов и затова се получава неравномерно намокряне... Какво друго бихте ми препоръчали да ползвам - може би нещо като онези гумени чистачки за прозорци ?Пробвай със спей за очила! Продава се в оптичните магазини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 И после с какво да бърша - с микрофибърна кърпичка ли ? Да попитам пак - има ли значение, че монитора ми не е със стъклена повърхност, а с матова - някаква пластмаса струва ми се ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 Ако беше написал модел и производител на този монитор, можеше да се потърси ръководството му, където евентуално да има инструкции за почистването му... но не си.След като вече си мокрил с разтворител, едва ли може да стане по-зле... вземи обикновена памучна кърпа и тествай в някой ъгъл на монитора (за да не те дразно много, ако наистина има покритие и го повредиш). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
comando1302 Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 Пронто антистатик и нямаш грижи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 Не съм писал че съм мокрил с разтворител - използвал съм кърпички които уж са точно за тази цел. Ако има значение - монитора е HP La2405wg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 12, 2011 Report Share Публикувано Юли 12, 2011 И после с какво да бърша - с микрофибърна кърпичка ли ? Да попитам пак - има ли значение, че монитора ми не е със стъклена повърхност, а с матова - някаква пластмаса струва ми се ?Да, после почистваш с микрофибърна кърпичка и нямаш грижа! Лично съм пробвал. В никакъв случай не ползвай разтворители!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 13, 2011 Report Share Публикувано Юли 13, 2011 Не съм писал че съм мокрил с разтворител - използвал съм кърпички които уж са точно за тази цел.Тоест първо са точки и когато се опитам да ги забърша с онези спиртосани кърпички - стават размазани петна.Според теб спирта явно не е разтворител... Ако има значение - монитора е HP La2405wgС това можеше да започнеш. В сайта на HP има ръководство, в което пише:For more difficult cleaning situations, use a 50/50 mix of water and Isopropyl alcohol.Остава само да си намериш изопропилов алкохол. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 13, 2011 Report Share Публикувано Юли 13, 2011 Учил съм химия. Има различни видове разтворители - включително вода например. За информация - сега се зачетох в съдържанието - една от съставките е пропилпарабен, което вероятно е подобно на пропилов алкохол. А спирта също е вид алкохол, нали ? Всъщност имам изопропилов алкохол останал от един "почистващ" диск... Мисля да пробвам с почистващ спрей/гел(някакви препоръки към едното или другото?) и микрофибърна кърпа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 13, 2011 Report Share Публикувано Юли 13, 2011 Защо не пробваш първо с това, което се препоръчва от производителя на монитора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 13, 2011 Report Share Публикувано Юли 13, 2011 По принцип имаш право и ще пробвам, но по някаква причина и на двата предложени по-горе линка сайта на НР ми дава грешка...Сайта им е ужасен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 23, 2011 Report Share Публикувано Август 23, 2011 Реших да споделя. Днес си взех един гел за пръскане + кърпа(не кърпичка) - 200 мл АМ за 9,50. Пробвах го и мисля че има резултат - петната от екрана се махнаха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост